fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

A magyartól a legkisebb összeget is behajtják a véresszájú tisztségviselők. Közben a Parlamentben elsikkasztott milliárdokról senki sem kér számot a zsidómaffia tagjaitól...

 

Vállalkozók ezreit hozza kilátástalan helyzetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ( NAV) azzal, hogy az Európai Unió (EU) előírásaival ellentétesen alkalmazza az általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylési szabályokat - nyilatkozta Angyal József.

Az okleveles adószakértő úgy véli: az adóhatóság egyik legfőbb hibája az, hogy az adózók zömét eleve adócsalóként kezeli, s azokat a számlákat amelyek kifizetése nem történik meg időben, fiktív bizonylatként tarja számon.
A szakember szerint a NAV igyekszik időben elhúzni az áfa visszafizetéseket, s emiatt a vállalatok akár 75-100 napot is várhatnak a visszaigényelt összegre. Ez pedig számos társaság működését ellehetetleníti. Emellett az adóhivatal számtalan esetben törvénytelenül jár el, amikor arra hivatkozik, hogy egy-egy szállító, vagy megbízó "nem kellő körültekintéssel járt el" a partnere kiválasztásakor, s emiatt nem a visszaélést elkövetőre, hanem annak a vétlen üzletfelére terheli a felelősséget. Vagyis olyan cégtől vonja meg az áfa visszaigénylés lehetőségét, amely nem vétkes.


A szakértő példaként elmondta: a közelmúltban egy gabona termelőt marasztalt el a NAV, felróva neki, hogy miért olyan kereskedőnek adta el a terményt, amely később - a hivatal gyanúja szerint - megsértette az adózási szabályokat. Miközben az világos, hogy a termelőnek nem állt módjában, és nem is volt a kötelessége az üzletfele adózási moráljának az előzetes ellenőrzése. Egyebek mellett a homályos megfogalmazású "nem kellő körültekintéssel járt el" passzust kellett törölnie a szabályokból 2008-ban az EU nyomására az áfa visszafizetési szabályokból az adóhatóságnak. A paragrafusok megváltoztatása ellenére azonban a NAV továbbra is korábbi törvény szellemében jár el. Vagyis az adóhatóság gyakorlata ellentétes az uniós irányelvek betűjével és szellemével egyaránt - jelentette ki az okleveles adószakértő.

Angyal József úgy látja: az adóhivatal túlkapásai miatt cégek ezrei kerülnek lehetetlen helyzetbe, s ez munkahelyek tízezreit sodorja veszélybe. A NAV tevékenysége ellentétes a kormányzat többször hangoztatott célkitűzésével is, amely a vállalkozók adminisztrációs terheinek a csökkentésére vonatkozik. A NAV ugyanis nem csökkenti, hanem növeli a társaságok bürokratikus terheit.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+2 # dafly 2012-01-16 20:25
jaj testvérek... a törvény törvénytelenség e mikor lesz törvényes úton törvénytelennek minősíthető és megfelelő módon büntethető? ha közeleg az idő szóljatok nekem is! azért az kemény, hogy elvileg jogilag nem is tehetnek ilyesmit és mégis egy természetes és egyszerűen elfogadható tényként, folyamatként vált rutinszerű eljárássá az éhes ember sült csirkecombbal történő agyonverése. kellene ennek a blognak egy amolyan ikertestvérét is futtatni, ami a hasonló problémák kis emberek által járható úton történő megoldását ismerteti. yaman
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Fénybenjáró 2012-01-16 21:04
szerintem az ilyen problémák nem igazán orvosolhatóak ezen a rendszeren belül, mivel ezt a rendszert azért találták ki, hogy a magyarokat likvidálják Magyarországról .

Talán lenne pár kiskapu, amiken keresztül 2 hónapnyi hivatalba járogatás után meg tudnának szabadulni a vállalkozók. 1000-ből jó, ha 1.

Na de az Isten akarata teljesedjen ki erre a rendszerre, hatalomra, ami uralkodik most a Kárpát-medencében és a Földön!

Úgy legyen!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Cumedli 2012-01-16 23:16
Én is vállalkozó vagyok!
Kis vállalkozó, nem is tartozok az áfa körbe tehát csalni sem tudok vele!!
De ha idejönne valami macska jancsi verni a nyálát a portámra a felül említettek közül én is likvidálnám!
Teljesedjen ki Isten akarata az egész Földön, hogy a szeretet vezéreljen ne a pénz!
Ámen! Isten áldjon mindenkit!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!