fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

A sokat emlegetett vallásszabadság hova tűnik? Arra tán, csak addig volt szükség, amíg a különböző szektákkal demoralizálták a hitéletet?

 

A kisebbik kormánypárt elnöke szerint keresztényellenes, hogy a londoni kormány szerint nem viselhetnek nyilvánosan keresztet munkahelyükön a brit keresztények.

A Kereszténydemokrata Néppárt megdöbbenését és felháborodását fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a londoni kormány szerint nem viselhetnek nyilvánosan keresztet munkahelyükön a brit keresztények, mert az "nem kötelező a kereszténység szerint". Ezt Semjén Zsolt pártelnök közölte hétfőn az MTI-vel, megjegyezve: ezért a munkáltatók megtilthatják a kereszt hordását és elbocsáthatják a feszület viseléséhez ragaszkodó alkalmazottaikat.

A kisebbik kormánypárt elnöke szerint a tiltás egyértelműen keresztényellenes és nyilvánvalóan a vallásszabadság durva, provokatív megsértése. Semjén Zsolt úgy látja, különösen súlyos az ügy annak tekintetében, hogy a brit kormány döntése vélhetően összefüggésben van azzal, hogy Apostoli Szentszék - "a természet rendje, a család és a házasság védelmében - határozottan állást foglalt a melegházasságok tervezett legalizálásával szemben".

A KDNP felhívja a figyelmet az EU-ban tapasztalható egyre fokozódó keresztényellenes megnyilvánulásokra, és arra a kettős mércére, hogy míg az EU a magyar egyházi törvény - vallásszabadságot és hitéletet nem érintő - részleteit támadja, addig fentiekhez hasonló keresztényüldözésekhez asszisztál - zárul a kommüniké.

Egy bírósági perben a londoni kormány úgy érvelt: nem viselhetnek nyilvánosan keresztet vagy feszületet munkahelyükön a brit keresztények. A nevezetes ügyben két brit nő a strasbourg-i székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fog fordulni, hogy jogorvoslatot kérjen a keresztviselésre vonatkozó jogával kapcsolatban.

A The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív lap birtokába jutott dokumentum szerint a kormány azzal érvelt, hogy a kereszt viselése nem kötelező a kereszténység szerint, ezért a munkáltatók megtilthatják a hordását, valamint elbocsáthatják a jelképhez ragaszkodó alkalmazottaikat.

A David Cameron vezette konzervatív-liberális kormánykoalíció lépése bizonyos körökben felháborodást váltott ki; Lord Carey korábbi canterbury érsek például azzal vádolta a kabinetet és a bíróságot, hogy diktál a keresztényeknek, ami újabb példa a kereszténység hivatalos életből történő kiszorulására. A kormány azt követően határozott a vallási jelkép viselésről, hogy a római katolikus egyház bírálatot fogalmazott meg a melegházasság legalizálására vonatkozó brit tervek kapcsán.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!