fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom
 
 
A rettenthetetlen
     A rettenthetetlen

A magyargyűlöletéről hírhedt Joe Esterhas legújabb könyvében sokat elárul az amerikai színész, Mel Gibson nonkonformista (szerinte antiszemita) gondolkodásáról. Gibson szerint a II. Vatikáni Zsinat után nincsenek igazi papok, de a holokausztról sem rejti véka alá véleményét.

Joe Esterhas kiadott egy e-könyvet az Amazonon a Mel Gibsonnal eltölteni próbált időről Mennyország és Mel címmel.

Esterhas egy valóban ellentmondásos alak, az apja helyes irányú közéleti szerepvállalása után családjuk az egyesült államokbeli Clevelandben telepedett le, majd a kis Józsi a filmiparban próbált megélhetést találni, miután az Ohiói Egyetemen történő diplomázás nem jött neki össze.

Jó néhány forgatókönyvet írt, amelyből egy-kettő valóban összejött neki (Elemi ösztön – 1992, Szabadság, szerelem – 2006), a többiért azonban inkább csak a „félkész” filmeknek járó Arany Málna díjat kapta meg Hollywood hullócsillaga.

Tőle származik ez a jó tanács: „Ha meglátsz egy magyart az utcán, menj oda, és vágd pofon! Ő tudni fogja, hogy miért kapta.”

Másik aranyköpése így hangzik: „A magyarok erőszakosak, az öngyilkosságig szenvedélyesek, túl gyorsan mondanak ítéletet, szűklátókörűek, antiszemiták és rasszisták.”

Ezek után térjünk vissza könyvére, mely igyekszik a Gibsonról kialakult képet antiszemitának, gyűlölködőnek, kialakítani, a színészt pedig alkoholistának tartja.

„Mel azonnal rágyújtott egy újabb Winstonra, miután elszívta az előzőt, amiből azonnal láttam, hogy láncdohányos, mint én voltam éveken át” – írja a korábban szintén nikotin- és alkoholproblémákkal küzdő Esterhas.

„Ezúttal nem igyekezett az ajtó felé fújni a füstöt. Köhögtem egy kicsit, majd megköszörültem a torkom. –Ó, bocsánat – mondta Mel. –Semmi baj – mondtam én, és Mel folytatta a dohányzást. –Hány éves a papod? – kérdezte hirtelen. –Úgy negyvenes lehet – mondtam. – Akkor nem igazi pap – vágta rá. Nem igazán értettem. – Akit a II. Vatikáni zsinat után szenteltek pappá, nem igazi pap – mondta. Még mindig nem értettem. –Ekkor döntötték romba az egyházat. Olvastál Bella Doddról? Kicsoda Bella Dodd? Sosem hallottam róla –mondtam. Bella Dodd egy korábbi komcsi, aki tanúbizonyságot tett róla, hogy a kommunisták átveszik az egyház irányítását.”

Joe Eszterhas, haragját egyébként az váltotta ki, hogy a Warner Brothers stúdió elutasította az általa írt The Maccabees forgatókönyvét, mondván, nincs benne sok érzelem, győzelmi íz.

A bejelentést követően írt Eszterhas egy kilencoldalas levelet Mel Gibsonnak, melyben azt állítja, valójában azért lépett vissza a Júdás Makkabeus életéről szóló film forgatásától, mert gyűlöli a zsidókat. Mint írja, már a film előkészületekor azt gyanította, Gibsonnak esze ágában sincs megcsinálni a filmet, csupán antiszemita és rasszista kijelentései, valamint botrányos válása miatt megtépázott renoméját akarja visszaállítani. Ez a gyanúja pedig szerinte beigazolódott, hiszen hiába dolgozott ő a forgatókönyvön, nevetséges indokokkal visszadobták azt.

Említést tesz arról is, hogy Gibson nem fogta vissza magát, és közös munkájuk során többször is bibsiknek és gázkamraszökevényeknek nevezte a zsidókat (eredetiben: Hebe, oven-dodgers és Jewboys). Leírja, hogy Gibson többször is kijelentette, hogy a "a holokauszt egy rakás lósz..r", és rendszeresen összekeverte a Tórában leírtakat a Cion bölcseinek jegyzőkönyveivel.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!