fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Ki hallott már az Illuminati Kártya Játékról? Gondolom, akik ide is valahogy eltaláltak, azok közül nyilván sokan.

Aki egyszer kiszabadul a főáramú média virtuális fogságából, az nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb beleakad ebbe a gyöngyszembe...
 
Akkor inkább úgy kérdezem, van-e aki esetleg még nem hallott róla?
Ha van ilyen, az most gyorsan keressen rá - "Illuminati Card Game"!
A játék két szempontból is lényeges.
Az egyik, hogy maga a játék kitűnően modellezi a háttérben meghúzódó valóságot.
Egy "játék" szerintem akkor jó, ha miközben játszol vele, megtanít neked valami hasznos dolgot az élettel kapcsolatban. Valami kézzelfoghatót, amit tudsz használni is a gyakorlatban.
Végeredményben minden játék tanít valamit, csak ez sokakban nem tudatosodik. Még az is, amiről azt gondolod, hogy csak szórakoztat. Az is minden esetben tanít valamit, csak lehet, hogy nem veszed észre, hogy közben mit tanultál. 
Ez egy modern videojáték esetében például lehet az, hogy hogy kell tarkón lőni vagy kibelezni embertársaidat. Ezt hasznosnak semmiképpen nem nevezném, de ezzel is tanultál valamit!
Mindenki látott már kölyök macskát. A kölyök macskák is azért játszanak egymással, mert gyakorolnak, készülnek az életre, tanulják, hogy kell vadászni, küzdeni, nem azért hogy elüssék valamivel az időt. A kölyök macskák ugye nem szoktak például sakkozni, vagy asztaliteniszezni, nekik arra nem sok szükségük lenne az életben, inkább galambot kergetnek vagy birkóznak.
Most képzeld el, hogy a kezedben tartod a macska-játékipar-t, és megszabhatod a kismacskák milyen játékokat játszanak. Mondjuk elkezdesz ontani virtuális szimulációs játékokat macskák számára, amikben nem légyre vagy galambra vadásznak, hanem egymást kell leöldökölniük a legkülönbözőbb módokon. Nos, érdemes elgondolni, ebben a hipotetikus helyzetben, szerinted néhány generáció alatt milyen változásokat fogsz tapasztalni a felnőtt macska egyedek egymáshoz való viszonyaiban?
Ez most ugyan egy kicsit mellékvágány volt, de tudom ajánlani mindenkinek, hogy legközelebb, amikor játszik valamit, bármit, legyen az társasjáték, videojáték vagy bármilyen játék...
gondolkozzon el rajta, tegye fel magának a kérdést, "ez a játék mit akar tanítani nekem"...
 
 
Nos az Illuminati Kártya Játék esetében, amit megtanulsz, miközben játszol vele, az pontosan az, amit olyannyira szeretnének, hogy NE tudjál!
Hogy hogyan működnek dolgok a színfalak mögött.
Talán nem véletlen, hogy már a hivatalos megjelenés ELŐTT megpróbálták betiltani, FBI ügynökök csapata lepte el a készítő irodáját, mindent elkoboztak, majd felsózták az egész területet (képletesen).
Hogy lehet ilyen veszélyes egy kis kártyajáték? - merül fel a kérdés.
Nos ez a játék aztán tényleg TANÍT. És nem mindenféle hülyeségre, vagy a boszorkányság fortélyaira, mint általában ezek a "Magic The Gathering" jellegű okkultista kártyajátékok, hanem arra, hogy hogyan működnek a háttérből operáló titkos szervezetek.
A játék elején mindenki kap egy szervezetet, ami a játékban az övé lesz, és a játék során különböző kártyákat játszunk ki egymás ellen, miközben a cél, hogy a saját irányításunk alá vonjuk az összes többi szervezetet és a játékban szereplő erőforrásokat.
Vizuálisan úgy jelezzük, amikor fölé tesszük magunkat egy másik szervezetnek, hogy a mi szervezetünk kártyáját fölé tesszük a másik kártyának a hatalmi piramisban.
Ajaj, nem kezd túl realisztikus lenni?
(Képzeld el, ahogy hatost dobsz, kihúzod a "TEK" kártyát és fölé helyezed a "rendőrség" kártyának...)
A játéknak akkor van vége, amikor valamelyik játékosnak sikerül kiépítenie egy teljes hierarchiát, amiben ő van legfelül, és ezzel mindent és mindenkit irányít. Ő a győztes!
Nem ismerős? "Csak egy maradhat", "Egy-Világ-Rend". Az összes pszichopata hatalommániás erre vágyik. Hogy mindent ő irányítson a táblán. 

Ami másik érdekessége a játéknak, és ami talán még fontosabbá teszi, hogy a kártyák, amiket a titkos szervezeteink kijátszhatnak egymás és a világ ellen, azok szinte mind olyanok, amik a valóságban is megtörténtek!
Na igen, ez még így önmagában nem lenne annyira érdekes, de most kapaszkodj meg! A játék jóval a megtörténésük ELŐTT készült!!!
 
 
Steve Jackson 1995-ben jött ki ezzel a játékkal, és olyan kártyákat lehet egymás és a világ ellen kijátszani benne, mint "az ikertornyok felrobbantása", "rakéta a pentagonba", "tragikus olajkifolyásos baleset". A fickó mintha előre látta volna szeptember 11-et, a BP olajkatasztrófát, a fukushimai tragédiát, és még sok minden mást, és ezt mind beleszőtte a játékba.
Annyi mindent, hogy a véletlen rovására írni az egészet teljesen nonszensz lenne.
Ez a fickó nyilván nagyon komoly kapcsolatokkal rendelkezett, vagy maga is tagja volt valamlyik titkos szervezetnek, vagy információkat kapott valahonnan.
Persze felmerül a kérdés, miért próbálta kiadni ezt az információt. Persze nem tudom, de úgy látszik, hogy ott belül is vannak "jó" emberek, akik nem szeretnék azt, amit legfelül akarnak, és hajlandóak ezért tenni is valamit...
No de miért írok erről a játékról éppen most.
Nos azért, mert van benne egy kártya, egy amolyan adu-ász - azt hiszem az egyik legnagyobb erősségű -
aminek az a neve, hogy "Kombinált Katasztrófák"... tehát több nagy erejű katasztrófa egyben...
Na most ezen a kártyán, a kis képecskén, ami a kártyához tartozik, kivehető a Big Ben, amint épp mintha felrobbantották volna, borul oldalra, és amitől a hideg is kirázza az embert, hogy a menekülő emberek ruhája szándékosan túl van színezve... pontosan öt embert látunk, a ruháik színe pedig megegyezik az olimpiai ötkarika színeivel.
 
 
Tehát van egy kártya ebben a játékban, ami egyértelműen London-t mutatja (máshol ugye nincs Big Ben), egyértelműen utal egy olimpiára, és az a kártya neve, hogy "Kombinált Katasztrófák".
Nos, nem tudom ki hogy van vele, de tudván, hogy a kártyái közül nagyon sok megtörtént az utóbbi évtized során, én a helyetekben inkább nagy ívben elkerülném az idei Londoni Olimpiát!
Most én itt nem szeretnék belebocsátkozni találgatásokba azzal kapcsolatban, hogy lesz-e valami, és ha lesz, akkor mi lesz, mert az gyakran elviszi a beszélgetést egy nagyon kevéssé konstruktív irányba. Jön ez a "ugye megmondtam" vagy "biztos azért nem lett semmi, mert én megmondtam" vita.
Én kérem nem akarom "megmondani", mert fogalmam sincs! Oké? Én se tudok többet, mint bárki más, aki néhány évvel ezelőtt kidobta a tévéjét az ablakon, és maradt még elég agysejtje, hogy összerakja, mire megy ki a játék.
Mielőtt a találgatások irányába engednénk elmenni a gondolkodásunkat, annyit azért fontosnak tartanék megjegyezni, hogy egy józan embernek, és hidd el, sok mindent lehet elmondani a világ irányítóira, de azt, hogy hülyék, azt semmiképpen nem - szóval egy józan embernek, szóval fontos tudni, hogy nem csak A terve van, de mindig van B terve is. Kritikus kérdésekben pedig mindig van C terve, D terve, és sokszor E, F és G terve is talonban!
Egyet szinte biztosan mondhatok, hogy egy nagyszabású terrorcselekmény a Londoni Olimpián, ott van valahol a tervek között. Hogy hanyadik, azt nyilván nem tudom megmondani. Mint ahogy azt sem, hogy megfelelőek-e a körülmények, hogy e pillanatban véghezvigyék. De hogy szerepel a tervek között, az szinte bizonyos! Annyi az utalás erre, direkt és bújtatott egyaránt, hogy ez teljesen egyértelmű.
 
Hogy végül csinálnak-e valamit, azt persze csak néhány hét múlva fogjuk tudni megmondani. Én bízom benne, hogy nem. De azért mindenkinek azt tanácsolom kerülje el most Angliát az olimpia ideje alatt.
Ennyit a vészmadárkodásról, most inkább nézzük hogyan illik bele ez az egész London a nagy tervbe.
Készítettem erről néhány részt, és a folytatás is jön majd, nemsokára.
Ezeket megnézheted itt:
 
 
Kérdeztétek mikor lesz "Az Üzenet"-nek folytatása... Nos ez már az! Legalábbis annak az első fejezete.
A teljes filmre még várni kell egy kicsit, szeptember/október tájára bízom benne, hogy elkészül. Akkor méltán meg is ünnepelhetnénk vele a "nagy port kavart" első rész kerek egy éves évfordulóját...
 

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!