fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

2_serverrack.jpg

Lekapcsolják az internetről a kulcsfontosságú iráni minisztériumokat és állami hivatalokat, hogy megvédjék őket az olyan támadásoktól, amilyeneket a közelmúltban okozott a Stuxnet és a Flame számítógépes vírus - írta vasárnap internetes kiadásában a The Daily Telegraph című londoni lap. Az perzsák így lépnek a zsidó kibertámadás ellen. Mi viszont még a mai napig sem tudjuk, hogy az állítólagosan Magyarország nagy barátjának tartott Izrael az európai országok közül egyedüliként miért pont hazánk intézményi szervereit támadta pár hónapja a Flame vírussal.

A lap idézi Reza Takipur iráni tájékoztatási minisztert, aki szerint Teheránban azért hoztak ilyen döntést, mert kényes hírszerzési információk váltak sebezhetővé a világháló miatt. Az internet nem megbízható, mert "egy-két" olyan ország ellenőrzése alatt áll, amelyek ellenségesek Iránnal - tette hozzá a tárcavezető.

Reza Takipur a teheráni műszaki egyetemen rendezett konferencián beszélt erről. Szerinte Iránban olyan "nemzeti hírszerző hálózatot" hoznak létre, amely hozzáférhetetlen lesz a szóban forgó országok számára. Másfél éven belül pedig készen lesz a világhálót felváltó belföldi intranetrendszer - tette hozzá.

A két évvel ezelőtt megjelent Stuxnet vírus az iráni urándúsító programban okozott súlyos károkat. A nála is kifinomultabb Flame vírus az idén bukkant fel, és az iráni olajipari minisztérium, illetve a legnagyobb iráni exportterminál számítógépes rendszerét támadta meg. Mindkét vírust az Egyesült Államok és Izrael fejlesztette ki közösen.

És a zsidóknál csúszó-mászó köztársasági elnökünk azt nem merte megkérdezni vendéglátóitól izraeli tartózkodása idején: hát zsidó testvérek, ha olyan jó és bensőséges a viszony a két állam között, akkor miért támadtátok meg egyedüli európai országként Magyarország egyes hivatalos és nemzetbiztonsági szempontból is fontos számítógépes rendszerit a Flame vírussal? A károkozó eddig sosem látott pusztításra képes, amint bejut a számítógépbe. Amellett, hogy leszívja az adatokat, bármit képes feltelepíteni és akár törölhet is fájlokat. Lefényképezi a képernyőt és bekapcsolhatja a mikrofont is, felvéve a szobában történő beszélgetéseket.

A banki adatoktól az atomreaktorokat vezérlő programokon át a közlekedési rendszerekig minden számítógépen működik. Így egy vírustámadással olyan károkat lehet okozni egy országnak, mintha fegyverekkel rohannák le. Nem csoda, hogy a szuperhatalmak a szakértők szerint a jövőben a kibertérben is háborút fognak vívni. Az egyik szuperfegyvert azonban most sikerült beazonosítani. Méghozzá egy magyar csapatnak.

A Budapesti Műszaki Egyetem kutatói, angol rövidítéssel CrySyS-labor sikerrel fejtette meg a legújabb veszély kódját. A Flame az egyik legösszetettebb vírus, amit valaha kifejlesztettek, szupertitkos információkat lehet vele begyűjteni, gyakorlatilag bármiről és bárkiről. A magyar csapat tavaly vált világhírűvé, amikor sikerrel azonosítottak egy másik kiberfegyvert, a Duqu vírust. Ennek egyik változatával támadtak többek között iráni és európai célpontokat.

– Egy nemzetközi együttműködés keretében sikerült azonosítani az új kártevőt, amivel célzottan magyar szervereket is támadtak. Feltehetően valamelyik titkosszolgálat áll a vírus mögött, ezért részletekről biztonsági okokból nem nyilatkozhatunk – mondta a Borsnak korábban Bencsáth Boldizsár, a CrySyS adjunktusa. Nem valamelyik, hanem a MOSZAD.

A kibertámodások ellen Magyarországon a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ véd, amely egy számítástechnikai sürgősségi reagáló egység. A Bors érdeklődésékre – hogy milyen magyar szervereket támadtak meg a vírussal és milyen károkat okoztak – nem válaszoltak. Mindössze annyit mondtak: felsőbb utasításra nem nyilatkozhatnak az ügyben.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!