fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

allamadossag

 

Lassan sokan képben vagyunk, akik látják azokat a globális pénzrendszer által diktált folyamatokat, ami által az államadósságunk kamatterhei lassan visszafizethetetlen mértékűre növik magukat, de az sajnos kevesen tudják, hogy hogyan jutottunk el ide, és mi lenne a kiút, ugyanis az adósságunk eltörlése önmagában nem oldja meg véglegesen a problémát, mivel nem tartalmazza azt a megoldást, ami miatt idáig jutottunk.

Két elv az adósságnövekedéshez:

Az egyik a kamatszedés elve: arra kérlek, hogy próbálj meg úgy levegőt venni, hogy azt tőlem kapod hitelbe 10 percre, de amikor kifújod azt, kérlek, minden kifújáskor 5% kamattal növelt levegőmennyiséget fújj ki. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha ezt a feladatot megtennéd, milyen arcod lenne a 15. percben. Valószínűleg lila. Nos, így működik a mi pénzünk is. A véges mennyiségű pénzből a kamatfizetésnek nincs fedezete a reálgazdaságban.

Természetesen nem azt állítom, hogy nem kell pénzhasználati díjat fizetni, de a fenntarthatósági szabályokat figyelembe kellene venni. A kamathoz szükséges pénzt vagy újabb hitelből tudod visszafizetni, újabb kamatfizetési teherrel, vagy vagyonvesztéssel, amikor a hitelező végrehajtja rajtad a nemfizetést. Ellenben a kezelési költség típusú díj a teljes pénzmennyiségből fizetendő vissza, így azt gazdasági cserében teljesíteni tudom (ennek fenntarthatósága főleg a helyi pénzek esetében igaz), míg az előző kamatszedéses esetet vagyonvesztéssel lehet csak visszafizetni, mivel az a teljes pénzösszeg feletti mennyiségből született. A kettő költségtípus nem azonos, és tudnunk kell megkülönböztetni azt.

A másik az adósság elve: Gondolom, abban egyetértünk, ha egy család kevesebbet termel, mint amennyit fogyaszt, akkor hónap végén valakinek a hitelét kell használnia, ha nincs megtakarítása, és túl akar élni.

Ugyan ez a helyzet egy nemzettel is, azaz ha egy nemzet többet fogyaszt (hazai termék fogyasztás + import fogyasztás), mint amennyit termel (hazai termelés + export termelés), akkor év végére deficites lesz az államháztartása, és hitelt kell felvennie, ami hitel ráadásul folyamatosan kamatozik is. A kamatos kamat elv pedig a fenti példa miatt fenntarthatatlan lesz egy idő után.

Ennek a állami adósság kialakulásának folyamata nagyon egyszerű: Amikor egy multi import árut szerez be, akkor a forintbevételét átváltja a számlavezető bankjánál, devizára. A kereskedelmi bank a bankközi piacon vesz devizát forintért, de amikor a forint túlkínálatban van, azaz gyenge az árfolyam, akkor a jegybank, devizáért vásárol forintot, ami által kiegyenlíti a piaci keresleti hiányt, mivel az MNB legfontosabb feladata a “pénzügyi stabilitás“. A jegybank pedig devizatartalékot az IMF-től, és ehhez hasonló intézményektől vesz fel hitelbe, kamatra.

Összegezve:

  • Amikor import árut vásárolunk, multinacionális kereskedésben, vagy külföldön nyaralunk, akkor növekszik az államadósság.
  • Amikor magyar terméket vásárolunk, és/vagy itthon nyaralunk nem növekszik az államadósság.
  • Amikor exportálunk, akkor csökken az államadósság.

Miért nem megoldás az adósság eltörlése?

Fenti elvek mentén folyamatosan újra születik az államadósság, ha az importunk nagyobb, mint az exportunk az összes költségével együtt, ami a profitexport és profitimport egyenlegét is érinti.

Mi a megoldás?

  • Ismerjük meg a jelenlegi pénzrendszereket amennyire lehet, hogy hogyan működnek.
  • Adjuk át másoknak is, hogy Ők is ismerjék meg ezeket az összefüggéseket annyira amennyire lehet.
  • Fel kell vállalni a felelősséget, hogy mi magunk is csökkenthetjük az államadósságot a pénzünk elköltésén keresztül.
  • Ha elfogadjuk a kamat használatának fenntarthatatlanságát, akkor ne kamatoztassuk a pénzünket sehol sem, legfeljebb üzletrészért fektessük be hozamért, de azt is itthon, ahol közös a kockázat teherviselése is.
  • Ne fogyasszunk import árut, ha nem muszáj. Én is szeretem a német, és az amerikai autókat, de fizessünk érte disznóhússal. Sajnos a valóság viszont az, hogy ma az autót is, és a disznóhúst is Németországból importáljuk.
  • Szervezzünk a lakhelyünkön termelői, gyártói, fogyasztói közösséget, és kezdjünk el barterfizetésekben együttműködni a többiekkel.
  • Törekedjünk export termelést megvalósítani, kialakítani annyit, amennyit csak tudunk.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # aasoft 2012-12-12 08:59
Akkor megkezdem a terjesztést.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-12-12 10:49
Köszi szépen! Isten Áldjon! :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # zsakfos 2012-12-12 10:08
Mivel már többszörösen visszafizettük a hiteleket, amik ráadásul még közben valahogy nőttek is, ezért kapásból ne fizessünk többet. Természetesen betámadnak minket ezért, de rántjuk magunkkal a többit is, mert mindenkinek elege van. Ezt be kell vállalni.
Semmi kedvem kiskanállal kihordani a szaros bili tartalmát, egyszerre kell kivágni bilistől!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-12-12 10:48
hát van benne valami. Ez lenne az ésszerű megoldás, de a politikusok nem fognak ilyen döntést hozni, mert őket is a bank pénzeli, mint, ahogy az összes többi pártot is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Dezső 2012-12-12 18:09
Nem mindegyik pártot, mert akik nincsenek a parlamentben azok nem a bankmaffia emberei. Viszont a pártok csak a megosztottságot szolgálják. Legyél FÜGGETLEN!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Halász Vince 2012-12-12 15:13
A MEGOLDÁS!
APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG!

Kormányzói Közlöny

Kelt: Kecskeméten az Úr – Öregisten – újvilágunk 2.-éve januárjának 23. napján


VII. számú Kormányzói rendelet, átfogó intézkedések, a gazdaság működése bürokráciamente sen az Apostoli Magyar Királyságban:
Az adó minden formája megszűnik, az illeték is (nincs ÁFA, SZJA, TÁNYA, VÁNYA, EVA stb.). Nincs rá szükség, mivel hazánk a világ egyik leggazdagabb országa. Az Apostoli Magyar Királyság 20.000 Milliárd Szentkorona (Stk) elektronikus, fedezettel kibocsájtott fizetőeszközzel rendelkezik. Link Minden magán, és államadósság megszűnik, a körbe tartozás is, a fent hivatkozott Szent Korona Bank alapító okirat II. bekezdése alapján.

A fentiekből következik, hogy a jövőben a számlák kiállítása csak az üzletfelek egymásközti elszámolását szolgálja, illetve a nemzetgazdaság szinkronjának folyamatos fenntartásához szolgáltat adatokat. A jövőben nem kell kibocsátani papír alapú számlákat, szállítólevelek et, stb. Az áruk mozgatása és nyomon követése elektronikusan vonalkódos rendszerrel történik. A cégek, magánszemélyek és bankok egymás közti forgalma átutalással és bankkártyával bonyolítható. A bankkártya szolgál útlevélként, személyigazolvá nyként, jogosítványként és egészségügyi kártyaként is.
Az Apostoli Magyar Királyság Tervhivatala elkészíti a hosszú távú gazdasági tervét és megvalósíthatós ági tanulmányát tudósai bevonásával (Link) egyeztetve a szomszédos testvér országainkkal, mivel a Kárpát-medence gazdasága nem választható szét, és együtt olyan nagy termelési egység, hogy nem csak Európára van kihatással. A szomszédaink részére gazdaságuk beindításához és a magyar gazdasággal történő összekapcsolódá shoz véglegesen átadott pénzeszközöket tudunk biztosítani 100 Mrd Stk-s nagyságrendekbe n.

Nem csak a magyar mezőgazdaság, élelmiszer és feldolgozóipar, hanem a nehéz és a könnyűipar, gyógyszer és vegyipar is méltán volt világhírű. Felépíthetjük a világ legmodernebb államát, mert most nekünk szinte semmink sincs, ezért mindent újat fogunk építeni, és miután miénk lesz a legújabb, ezáltal miénk lesz a legmodernebb is. A magyar földet újra magyarok művelik, a magyar föld újra magyarnak terem, a magyar víz újra a magyart élteti, a traktort, a kombájnt, a mozdonyt, a repülőt és az űrhajót újra magunknak gyártjuk, és a felesleget eladjuk jószomszédainkn ak.
Az adók megszűnése és a szinte korlátlan mennyiségű állami forrás megléte, melyhez kamatmentesen jut a vállalkozó, nagymértékben fokozza a vállalkozási kedvet, ami teljes foglalkoztatásh oz fog vezetni. A magasabb bérrel foglalkoztatott állampolgárok többet fogyasztanak, és köztudott, hogy a fogyasztás beindítja a gazdaságot.

Borbély József
Kormányzó

http://apostolimagyarkiralysag.hu/news.php?readmore=99

Áldás!
Halász Vince
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-2 # Fogas 2012-12-13 10:06
Aranyos, naiv cikk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # zsakfos 2012-12-14 11:00
Csak addig naiv, míg annak nyilvánítjuk. Nem abból kell kiindulni, amiben most élünk. Az már egy agyonkorcsosíto tt rendszer. Ahhoz képest tényleg naivnak hat.
Ha alaposan megnézzük, akkor az érték az ami a seggünk alatt van és amit tudunk vele kezdeni. Nem pedig az opciós csomagok a tőzsdén. Azt nem esszük meg, ha valami gebasz történne.
Csak a média nem engedi ezeket a gondolatokat át a tömegek felé.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Gergo55 2012-12-18 17:38
A naivitása abban van, hogy -még mindig- az olcsó energiára alapozott növekedésre épít! A fenntarthatóság ott kezdődik, ha elkezdesz tényleg kevesebbet fogyasztani, még a kényelmed árán is.
Szerintem
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Záborcki Tibor 2012-12-20 13:59
gyerekek,ugy gondolom,nem kell a jövőben növekedéssel nekünk foglalkoznunk!M ár ha jön a jobb kor.Ez anyagi világ terméke,e fogalom.Szerintem Jásdi Kiss Imre megoldotta erre,a problémát,és adott hozzá löketet már borbély "kormányzó"úr is!Figyelem őt a net-en keresztül kb másfél éve!Naív gondolatai lennének?Nem tudom!Még nem tudtam hova tenni őt magamba!de vannak szimpatikus ötletei.Figyeljük,megbe széljük itt.Ja és nem kell eltartanunk 3000fő,növekedés számolót.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!