fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

...és ha a Tórából idézett volna?

Egyre nyíltabban üldözik a kereszténységet. Beteljesednek Krisztus utolsó időkről mondott szavai.

A New Jerseyi Phillipsburg iskolájának helyettesítő tanára 90-napos felfüggesztést kaphat, mert megosztott egy bibliai verset az egyik diákkal, majd egy Bibliát adott neki ajándékba.

Az iskolatestület azt mondta, Walter Tutka két szabályt is megsértett. Az egyik megtiltja a vallásos irodalom terjesztését az iskola területén, a másik pedig előírja a tanároknak, hogy semlegesek maradjanak a vallásos kérdések megvitatásában.

A vallási közösségek körében az intézkedés felháborodást váltott ki és többen azt állítják, Tutka-t csupán azért „üldözik” mert keresztény. Walter Tutka, aki már nyugdíjas, a helyi közösség köztiszteletben álló tagja.

„Visszataszító, amit csinálnak,” mondta Joe Imhof, Tutka egyik barátja. „Felolvasták neki a csoportosulás elleni törvény szövegét és olyan kifejezéseket használtak, mint az egyház és az állam szétválasztása és a nem kirekesztő magatartás, aztán hazaküldték, azzal, hogy megszegte az iskolakerület szabályzatát.”

Mr. Imhof és Tutka a Bibliák ingyenes terjesztéséről híres Gideons International munkatársai.

Egy októberi napon Tutka a bejáratnál állva várta, hogy a gyerekek bemenjenek az épületbe. Az egyik diák lemaradt a többiektől, mire Tutka megjegyezte: „Emlékezz fiam, sok elsőből lesz utolsó és sok utolsóból első.”

Néhány nappal később a diák megkérdezte, honnan származik az idézet, Tutka pedig elmondta neki, hogy a Bibliából.

„A következő néhány hét során a fiatal diák többször is rákérdezett, hogy pontosan hol található az idézet a Bibliában, mert Walt elfelejtette megnézni neki,” mondta Imhof.

Október 12-én Tutka éppen ebédelt, amikor a diák ismét feltette a kérdés, mire a tanár elővette Bibliáját és megmutatta neki az érintett részt. A diák megemlítette, hogy neki nincs Bibliája, mire Walter valami olyasmit mondott, hogy „Szeretnéd az enyémet?” A diák igent mondott és Walter nekiadta saját Új Testamentumát.

Nem tisztázott, hogy ki jelentette az esetet az iskola vezetőségének, de néhány nappal később a tanárt, aki addig 30 napból 28 során helyettesítőként dolgozott, hívatták, majd hazaküldték és azóta sem hívták vissza.

Az iskola igazgatója többszöri megkeresésre sem volt hajlandó kommentálni az esetet.

Az Express Times által közzétett hivatalos levél szerint az iskolakerület Tutka felfüggesztését javasolja.

„Az iskolák félnek foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy a mai világ problémáira esetleg a Bibliában találhatják meg a választ,” nyilatkozta Imhof a Fox News-nak. „Annyira aggódnak, hogy politikailag korrektek legyenek, hogy totális politikai tudatlanságban élnek azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megváltoztatni ezt az országot.”

A szóban forgó esetben Tutka nem vallásos irodalmat terjesztett, hanem egy egyszerű ajándékot adott.

„Az iskola szó szerint üldöztetést indított ellene,” mondja Imhof. „A helyi tanárok Tutka mellett állnak, de annyira azért nem, hogy ki is álljanak érte, mert félnek a vezetőségtől.”

Hiram Sasser, a Szabadság Intézet jogi igazgatója a következőket mondta az esetről:

„Amikor egy tanár válaszol egy gyerek kérdésére egy gyakorta használt szólás eredetére vonatkozóan és ezt írásos bizonyítékkal is alátámasztja neki, az eljárás oktatási szempontból helyes és jogos. Amennyiben a tanár Buddhát idézve azt mondta volna, hogy „ne időzzünk a múltban”, majd hozott volna egy Buddháról szóló könyvet, a vezetőség megdicsérte volna a tanárt felvilágosultságáért és toleranciájáért.”

Chris Hussey, Tutka gyülekezetének pásztora szerint az eset komoly figyelmeztetés a keresztények számára.

„A kereszténység komoly támadás alatt van Amerikában,” mondta. „Úgy tűnik, hogy a kormány fél a muzulmánoktól és mindent megad nekik és más vallásos csoportoknak, ugyanakkor a keresztényekkel szemben teljes intolerancia uralkodik.”

„A Gideons társaság egyik helyi munkatársa még a Szovjetunióból érkezett annakidején,” mondta Imhof. „A legtöbb országban megengedik, hogy Bibliákat adjunk a diákoknak, de mivel ez Amerika, itt nem tehetjük meg.”

„A Szovjetunió összeomlása után beengedték a Bibliákat az iskolákba és imádkozni is szabad az oktatási intézményekben. Úgy tűnik az Egyesült Államokban erősebb az üldöztetés, mint Oroszországban.”

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!