fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Az új, „birtokháborítási törvényként” emlegetett, HR 347. számú törvényjavaslat, a Védett Szövetségi Épületekről és Területfejlesztésekről, hamarosan beiktatásra kerül, már csak az elnöki aláírás hiányzik hozzá. A törvény büntetendő cselekménynek minősítene számos tiltakozó megmozdulást.

Kimondja például, hogy aki tudatosan, „törvényes felhatalmazás nélkül behatol egy védett épületbe vagy területre, azzal a szándékkal, hogy akadályozza vagy megzavarja a kormány munkáját és a kormányhivatalok működését, illetve rendzavarást követ el a védett épületekben, területeken, illetve azok közelében” vagy „akadályozza vagy megzavarja a kormány munkáját és a kormányhivatalok működését,” pénzbírsággal sújtható illetve „nem több mint 10 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy mindkettővel büntethető.”

A törvény számos kérdést vet fel, azonkívül nem határozza meg, mit jelent a „kormány és a kormányhivatalok munkájának akadályozása vagy megzavarása,” és azt sem tudni mit ért a „kormány munkája és a kormányhivatalok működése” alatt. A homályos fogalmazás lehetővé teszi, hogy a kormány elfojtsa a tiltakozó megmozdulásokat és korlátozza a szólás szabadságát, mint például a közelgő NATO és G-8-as csúcstalálkozók idejére szervezett tüntetések esetében. Tehát a törvény értelmében az alkotmányban rögzített szabadságjogokat a „kormány munkája” közben nem lehet gyakorolni.

„Ez a törvény lehetővé tenné, hogy a szövetségi rendfenntartó erők a tiltakozó akciók résztvevői ellen vádat emeljenek és büntetőjogi bírságot vagy büntetést, akár 10 évig terjedő szabadságvesztést szabjanak ki rájuk,” írja a Salon.com. „A HR 347 törvény tálcán kínálja a visszaélések lehetőségét. A New yorki rendőrség például minden jel szerint úgy véli, hogy egy tüntetés filmezése illetve fotózása rendbontó magatartásnak minősül.”

Az a tény, hogy mindössze három szenátor szavazott a törvény ellen ékes bizonyítéka annak, hogy az Egyesült Államok mindkét politikai pártja ugyanannak az éremnek a két oldalát képviseli.

Ez az újabb törvény szorosan követi a határozatlan idejű fogva tartásról szóló vitát és a legfőbb ügyész legutóbbi felvetését, miszerint az amerikai elnöknek jogában áll elrendelni amerikai állampolgárok kivégzését, bármiféle bizonyíték nélkül.

Ilyen tempóban a szólás szabadsága rövid idő alatt régmúlt idők emlékévé válhat.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!