fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Roger-Waters-Wall-Quebec.jpg

 

Roger Waters Pink Floyd-basszusgitáros-énekes decemberben, az ENSZ-ben beszélt a palesztin emberek ellen, Izrael állam által elkövetett bűntényekről, most pedig egy interjúban nyilatkozta azt, hogy nyílt levélben szólítja fel zenésztársait a közel-keleti ország teljes bojkottálására.

Waters állítása szerint már rá is beszélte Stevie Wondert, hogy mondja le egy ottani koncertjét, amit az izraeli védelmi erők gálavacsoráján adott volna. Egyébként ez a fellépés vette rá a nyílt levél megírásához, mivel szerinte ez olyan lenne, mintha a dél-afrikai rendőrség előtt zenélne Johannesburgban a 1960-as sharpeville-i mészárlás után. Ezt azért sem tartja a zenész jó ötletnek Waters, mert Wonder az ENSZ békenagyköveteként érkezett volna Izraelbe. Az Electronic Intifadában megjelent beszélgetéséből az is kiderül, hogy egy külön kislemezen gondolkodik, amiben még több kollégáját kérné fel Izrael bojkottjára, és már fel is vette a kapcsolatot Steven Van Zandttal, Bruce Springsteen gitárosával - és a Maffiózók tévésorozat Silviójával - a projekttel kapcsolatban. Van Zandt egyébként a '80-as években pont a dél-afrikai apartheid ellen szólalt fel és rögzített egy hasonló dalt az országban. Waters augusztus 25-én lép fel a Puskás Ferenc Stadionban, ahol ismét a magyarok elé áll a The Wall előadásával.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Hunnia 2013-04-10 18:24
Most akkor Izrael ellen, vagy Izrael mellett kampányol? Nem egyértelmű a cikk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-04-11 12:03
Nem akar fellépni Izraelben, azért, amit csinálnak a palesztinok ellen.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Hunnia 2013-04-13 19:00
"...az ENSZ-ben beszélt a palesztin emberek ellen..." - ezért kérdeztem, de ezek szerint csak elírás.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-04-13 22:17
Izrael állam általa a palesztinok ellen elkövetett bűntényekről beszélt a zenész. Úgy akarták írni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Hunnia 2013-04-14 08:42
Úgy már érthetőbb. :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!