fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Ami segít azt betiltják (szódabikarbóna, gyógyszertári só, desztillált víz, gyógynövényalapú készítmények).

Ami árt azt támogatják (cukor, aszpartám, patikai vegyszerek, színezékek, illatosítók, tartósítószerek, margarin, GMO termékek). Hogy van ez?

 

szódabikarbona

 

Az Európai Bizottság betiltja több tartósítószer, így a szódabikarbóna élelmiszer-adalékanyagként való felhasználását. Nyilvánvaló, hogy ismét egy olyan intézkedésre kerül sor, amely amellett, hogy gazdasági hátrányt okoz, hagyományokat nem tisztelve, lehetetlenné teszi nemzetek ételspecialitásának elkészítését.

A román nemzeti étel, a mics, marha-, sertés- és birkahús darált keveréke, fokhagymával, borssal fűszerezve, amelynek elengedhetetlen adalékanyaga a jó öreg szódabikarbóna. De ne menjünk messzire, nagyanyáink is letették a voksot a szódabikarbóna mellett…

Minden háztartásban volt szódabikarbóna, gyomorégésre, emésztési gondok leküzdésére, számtalan háztartási tisztítószerként felhasználva, na és természetesen a konyhában, mindenféle ügyes főzési-sütési praktikákra. A szódabikarbóna generációk óta bizonyít: megköti a gyümölcsök felesleges savmennyiségét, lágyítja a kávé- és teavizet, megőrzi a zöldségek eredeti színét, sütőport helyettesít, és még sorolhatnánk.

Akkor mi is a baj a szódabikarbónával?

Forrás: Magyar Nő, valamint a NOL (Az EU-tól féltik a kolbászkájukat a románok)

A szódabikarbóna:

A nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi nevén szódabikarbóna) enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

Felhasználása:

zsír-, kávé- és teafoltok eltávolítása ruhákról, szövetekről;

makacs szennyezések tisztítása edényekről, csempékről, hűtőgépből, sütőről stb.;

fogak fehérítése (ha fodormentaolaj adható hozzá ízesítőnek);

ezüst patinamentesítése;

haj, fejbőr korpátlanítása;

izzadás csökkentése;

gyomorégés megszüntetése;

szacharin tablettázására;

valamilyen savanyú alkotórésszel (pl. dinátrium-foszfáttal) és keményítővel keverve sütőporként (a tészták állagának lazítására).

egy bizonyos felülettisztítási eljárásnál, az ún. szemcseszórásnál szóróanyagként (nem okoz felületkárosodást az üvegen, krómozott felületen, kíméletes a műanyagoknál)

(Wikipédia)

Sőt, ITT a szódabikarbóna 47 féle felhasználási módját olvashatják!

Nemzeti InternetFigyelő


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+4 # GyógyEgér 2013-06-01 11:51
És még egy nagyon fontos felhasználási tipp:
por állagú c-vitaminnal ajánlott keverni, hogy a szervezetben a c-vitamin a megfelelő módon hasznosuljon. Aránya 2:1 a c-vitamin javára.
Előnyök: egyrészt könnyebb meginni, másrészt, nem csinál savat a gyomorban, ugyanis a bikarbóna semlegesíti a savasságát és így L-aszkorbinsav jön létre. Véleményem szerint ez a legfőbb oka a betiltásának. Ugyanis az L-aszkorbinsav a leghatékonyabb c-vitamin forrás az ember számára.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Név 2013-06-01 12:18
Kicsit erre hasonlít ez a szódabikarbónás eset: http://chemonet.hu/hun/teazo/dhmo.html
:)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-2 # Mungo 2015-03-17 18:45
"Ami segít azt betiltják (szódabikarbóna , gyógyszertári só, desztillált víz, gyógynövényalap ú készítmények).

Ami árt azt támogatják (cukor, aszpartám, patikai vegyszerek, színezékek, illatosítók, tartósítószerek , margarin, GMO termékek). Hogy van ez?"
Sokat segítene a hitelességüknek , ha a "sötétződ" propaganda helyett a valódi tényekkel foglalatoskodná nak. Az "ami segít" utáni felsorolás korrekt és valóban felháborító a tiltás, viszont az "ami árt" után már erősen kifogásolható felsorolás következik. Kérem gondolják át és egy cseppet toleránsabban is lehetne fogalmazni talán.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!