fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Csinálják a piacot a multinak a pénztárgépes hazaárulással.

Köszönhetően Orbán online kasszás lehúzásának. A Fidesz jobban teljesít: újabb családi vállalkozások vége, újabb munkanélküliek serege, íme a nemzet kormánya. Csak éppen, melyiké?

kucsák lovon.jpg

Kucsák

A XVIII. kerületben mintegy kétszáz – országosan harmincezer – kereskedő döntött úgy, hogy év végén becsukja a boltot. Bár Magyarország a fideszesek szerint Jobban Teljesít, a gyér forgalom mellett akkora terhet jelent az új pénztárgépek bevezetése, hogy azon még a kilátásba helyezett ötvenezer forintos állami támogatás sem segít.

Harminckétezer kisvállalkozó már nem is rendelte meg az új, online adatkapcsolatra képes pénztárgépet, inkább lehúzzák a rolót – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből. Az átállás költségeit lehetetlen kigazdálkodni a csekélyke forgalomból, amit a kisebb üzletek bonyolítanak. Sok helyen már magát sem tartotta el az üzlet, nekik egyáltalán nem éri meg beruházniuk az új kasszára. Akik viszont talpon maradnak, azoknak muszáj beépíteniük az árakba az online adatkapcsolat terheit. Az adatátvitel havonta 2300 forintba kerül, s az új gépek karbantartásigénye is növeli majd a kiadásokat.

Ráadásul az ötvenezer forintos állami támogatás is elszállhat, mert azt csak azok kaphatják meg, akiknél még az idén működni kezdenek az új gépek. A NAV tájékoztatása szerint 120 ezernél valamivel több megrendelést regisztráltak, de eddig csak kicsivel több, mint tízezer kassza lett bekötve. Márpedig szilveszterig már csak két munkanap van, így mintegy százezer kereskedő bukhatja az állami támogatást.

Kucsák László, a fideszesek XVIII. kerületi országgyűlési képviselője éppen Karácsonyra időzítve szóratta ki a kampánylevelét, ám ahogy lenni szokott a kerületi családi vállalkozások tönkretételében való felelősségét (is) diszkréten elhallgatta.

Szeretném az olyan emberek szemét is felnyitni, akik nincsenek benne a dologba, és így nem látnak a dolgok mélyére. Megpróbálok rövid lenni, de nem biztos hogy sikerül.

Január 1 –től kötelező az onlyne pénztárgép. Ezzel a NAV azt szeretné elérni, hogy minden tételt becsületesen üssünk be, ezáltal több lesz az adó bevétel. Eddig is úgy volt hogy ha elkaptak hogy mondjuk egy kávét nem ütöttem be, akár több száz ezer forintra megbüntethettek, persze ők 1700 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni, de ez más téma.

Tehát minden boltba – még a legkisebb lukba is – új pénztárgép kell. Vannak akik nem rég kezdték az üzletet, és még garanciás a gépük, de nem baj, megy a levesbe. Tehát kb 160 – 170 ezer forintért meg kell vegyük a gépet, és havonta kb 4000 forintot fizetni kell a Tkomnak fenntartási díjat. Ja és természetesen ahány telephely annyi gép. Akinek van pl 3 zöldséges üzlete, 3 gépet kell venni. Szerinted kedves olvasó az a nénike aki eddig egy pici boltban rövidárút kínált, fog ennyit beruházni? Persze hogy nem! Ezzel egy csomó munkahely megszűnik.

Már hónapokkal ezelőtt kötelező volt kifizetni a majdnem 40 000 ft előleget, szerződést kellet kötni, a forgalmazó cégekkel. Mert ha nem január 1-től akár be is vonhatják a vállalkozói engedélyt. Most így december végén még se híre, se hamva a gépeknek, az a lényeg hogy fizettünk előleget.

Azt mondták még az elején, hogy ezek a gépek egységárasok lesznek, mindegy melyik viszont eladót választjuk. Az elején még így is volt, de most már vannak pesti kereskedők, akik akár 20-30 % -al olcsóbban kínálják. Valószínűleg most is sok sógor, koma, jó barát, meggazdagodik ebből.

Van egy ismerősöm, igazi „kockafej”, a munkája és a hobbija is a számítógép. Ő mondta: te el hiszed hogy ha egyszerre ennyi ilyen típusú gépet rákötnek a rendszerre, fogja bírni? A NASA-kak nincs ilyen bika felszerelése! Hát igen, valószínűleg ez az egész inkább pszihológiai hadviselés, sokan, köztük én is be vagyunk tojva.

A másik, szép dolog: januártól emelik a minimál bért. Ez mind gyönyörűen javítja a statisztikát. De mi vállalkozók eddig is szinte többet fizettünk egy dolgozó után az állam felé, mint amennyit kézhez kapott. Ezután akinek volt pl 5 melósa, tuti hogy legalább kettőt lapátra tesz. Mert nem megy másként! Nincs több bőr a rókán!

Tehát januártól új pénztárgép, magasabb költségek, magasabb járulékok.
Egy csomó ember megy az utcára, de papíron emelkedni fog az élet színvonal.
MAGYARORSZÁG! SZERETLEK!

Forrás:

http://magyarhajnal.com/32-ezer-kisbolt-megy-csodbe-januar-1-tol/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=691745150857837&set=a.192132324152458.44460.100000670754520&type=1


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
-1 # JÓSÁGSZALON 2014-01-02 22:39
Az én szomszédomban is becsukott egy kis garázsbolt, mert beerőltették ezt az aljas pénztárgép ügyet, meg persze a dohány árusítás jogát elvették. És én is hallom harsogni, ordítani félóránként a "közérdekű reklám"-ban, hogy MO jobban teljesít! És hogy húúúú rezsicsökkentés ! A gyomrom majd kifordul ettől a mocskos, hazug sikerpropagandá tól! Emberek! Forduljatok bizalommal pl. Kásler Árpádhoz, vagy Vona Gáborhoz, ha elegetek van már!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2014-01-04 22:57
Vona és Kásler is irányitott ellenállás. Olvasd el a Cion Bölcseit.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!