fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Ki kivel van? Vajon lehet-e tudni? A nyugat és az orosz szembenállás talán csak a színjáték része, mint a múltban? A színfalak mögött lehet ugyan az az érdekcsoport irányít mindkét oldalon?

Putyin: aggasztó a náci eszmék térnyerése

 
rabba1Rabbikkal találkozott az orosz elnök

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap különböző országok zsidó vallási vezetőivel találkozott Moszkvában, a Kremlben. A találkozó témája a neonácizmus, idegengyűlölet, antiszemitizmus elleni harc volt. Az orosz elnök biztosította a jelenlévőket, hogy Oroszország fel fog lépni mindenféle náci megnyilvánulással szemben. Putyin szerint aggasztó a náci eszmék újjáéledése, azok a törekvések, melyek átírnák a második világháború történetét, és külön köszönetet mondott a nácizmus ellen kérlelhetetlenül harcoló zsidó szervezeteknek.

„Ebben a tekintetben legközelebbi szövetségeseinknek tekintjük önöknek” – mondta Putyin elnök a zsidó vallási vezetőknek. Putyin emlékeztetett a zsidók második világháborús tragédiájára: „A zsidó nép tragédiája különös helyet foglal el a náci Németország által a háború idején elkövetett bűntettek sorában…Biztosíthatom önöket, mi Oroszországban nemcsak hogy emlékezni fogunk erre a tragédiára, de mindig őrizni fogjuk az elesettek emlékét, és mindent megteszünk, hogy hasonló tragédia nem fordulhasson elő a jövőben.” Oroszországban jól megértik ezt a tragédiát, hiszen több mint 20 millió szovjet polgár, többségében oroszok, haltak meg a nácizmus elleni harcban. Megjegyezte: a Vörös Hadseregben sok zsidó harcolt.

Putyin szerint aggodalmat keltő, hogy sokan a második világháború történetének átírásán munkálkodnak. Arra törekednek, hogy a nácizmus legyőzőinek érdemeit csökkentsék, sőt, a bűnösökből csinálnak áldozatokat és fordítva. Itt Goebbels náci propagandaminiszterre hivatkozott - akit „tehetséges embernek” nevezett, "aki elérte, amit akart" - hogy „minél nagyobb a hazugság, annál könnyebben hiszik el.”

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!