fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Miért nagy az államadósság?

Vigyázat! Az elején a szokásos figyelmeztetés! Írásunk felzaklató lehet, mert megkérdőjelez olyan gazdasági alapvetéseket, melyeket belénk ültettek. Szerintünk ezek hamis adatok, nem igaz dolgok, de annyiszor hallottuk már őket, hogy elhisszük. Azoknak meg egyáltalán nem ajánlott a tovább olvasás, akik a magyarokat kommunistákra és fasisztákra osztják be, vakhittel vannak egyes politikusok iránt és építik a saját vezérük (kinek ki) személyi kultuszát. 

Azzal hülyítik a magyart, hogy az államadósság után "nyomoznak"! 


Óriási kérdés után nyomoz a kormány. „Szakértők” és talpnyalók hada vizsgálja, hogy ki a felelős az államadósságért. Riogatnak azzal, hogy az államadósság immár a GDP 80%-a. Ez csak annyit bizonyít, hogy megint hülyének nézik a magyart és mindenféle idegen szavakat és érthetetlen számokat mondogatnak. A valódi cél nem az ország jóléte, hanem a belső politikai ellenféllel való leszámolás. Nevetséges együgyűség! És a magyar elhiszi. Matematika tanárként nagyon fáj,  hogy a magyar nép nem tud elvégezni egy egyszerű százalékszámítást. Nem kell ide bizottságosdi, meg szakértők hada. Megmondom, miért nőtt 2002 és 2010 között a GDP 65%-áról 80%-ára az adósság. Nagyon egyszerű! két dolog miatt. A 100 napos programban Medgyessy-kormány az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz támogatásával (személyesen Orbán Viktor az adósságűző! szavazatával) megszavazott egy csomó kiadás, melynek nem volt fedezete. Később visszatérünk rá, hogy mi lett volna ennek a lényege és pozitívuma. A 100 napos program tehát az első ok az államadósság jelentős növekedésének.

Orbán Viktor, a nagy adósságleépító ellenzékből is megszavazta Medgyessynek a 100 napos programot! Aztán mikor nem tudtuk fizetni a számlát hátraarcot csinált. A valódi ok azonban más.


Amikor viszont nem tudtuk fizetni ennek költségeit jött Gyurcsány, aki valóban elhazudta a 2006-os kampányt sikeresen(!) és megszorított, hogy ne növekedjen az államadósság tovább. A Fidesz és Orbán, aki persze ugyanakkorát hazudott, vagy még nagyobbat, mint Gyurcsány (rosszabbul élünk, mint 4 éve) elbukta a választást és vérig sértődött. Ezután Gyurcsányt a velejéig romlott és belső koncokért harcoló belső pártellenzéke megbuktatta, az öszödi beszéd kiszivárogtatásával, Orbán lecsapott az alkalomra és mindent megtorpedózott, amit Gyurcsány csinált volna, mint megszorítást, adósságcsökkentést.  Így a 2008-s válság után a magyar GDP (nemzeti össztermék)  két év alatt mintegy 10%-kal csökkent. Nos, általános iskola 5 osztályos anyag, hogyha az alap csökken és a százalékérték nem változik, akkor a százalékláb növekszik. Ez tehát a 2. ok, hogy mitől növekedett az államadósság a GDP 80%-ára.

5. osztályos tananyag a százalékszámítás. Sajnos a magyarok 90%-a nem tud százalékot számolni! Ezt használja ki a kormány és az uzsorások!


A valódi kérdés azonban az, hogy miért hülyítik a magyart azzal, hogy az államadósság mértékét a GDP százalékában fejezik ki. Megmondom! Azért, hogy ne értse. Az emberek 90%-a azt sem tudja mi az a GDP, ha meg tudja fogalma sincs mekkora annak össze. A többség meg persze nem tud százalékot sem számolni, talán csak számológépen.
Miért nem lehet azt mondani, hogy a hazánk adóssága 130 milliárd dollár és ez után évi 8-10 milliárd dollár kamatot fizetünk. Miért nem lehet? Azért, mert ezt megértené a magyar és még fel is lázadna ellene. Ezért marad tehát az unalomig ismert de érhetetlen téma. a GDP-ről és a százalékokról. 
2010 elsodorta az MSZP-s vezetést és jött a Fidesz 2/3!
És innen érdekes a téma. A Fidesz is tudja, hogy nem jó dolog uzsorásoknak fizetni évi 8-10 milliárd dollárt. Ki szeret egyébként uzsorát fizetni? Ezért el szerette volna ezt kerülni. De mit tett szegénykém? Elzavarta az IMF-t (nagyon helyesen egyébként!) és hősként ünnepelteti magát. A magyar meg ünnepel. Senki sem kérdezi meg, hogy de Viktor, miből fizetjük ki az adósságot, mert eddig az IMF-től kértünk kölcsön az uzsorakamatok fizetésére. Ha valaki megkérdezné, a válasz az lenne, hogy hazánk már a piacról finanszírozza az államadósságot. Ez mit jelent? Azt, hogy nem az IMF-től veszünk fel uzsorakölcsönt, hanem egy másik uzsorástól még nagyobb kamatra. Atyaég! Mi ebben nekünk akkor az üzlet? Hát annyit lehetne mondani, hogy az IMF beleszól, hogy mit tegyek ez a nagyobb uzsorás meg nem. Csak egy a lényeg fizessük vissza a kamatot. De miből, könyörgöm?

Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorhatnak felügyletet "saját" Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!


Jelenleg tehát semmi mást nem csináltunk, mint adtunk a sz.rnak egy nagy pofont és még nagyobb kamatra veszünk fel kölcsönt. És itt a valódi kérdés!!! Miért kell nekünk kölcsönt felvenni egyáltalán?
Most kapaszkodjon meg, mert vagy eldobja a billentyűzetet vagy lehülyéz engem, de mindenképpen megdöbben. Vigyázat!

AZÉRT KELL NEKÜNK KÖLCSÖNT FELVENNI, MERT NEM NYOMTATHATUNK SAJÁT FIZETŐESZKÖZT, AZAZ FORINTOT!

Közgazdasági alaptétel ugyanis, hogy az a pénzmennyiségnek és az árualapnak egyensúlyban kell lennie. Ha ugyanis több a pénz, mint az áru a polcokon, akkor az inflációt okoz! De ugyanilyen fontos az is, ha van áru, de nincs pénz, akkor meg bedöglik a gazdaság, az emberek csak pénz nélkül sóváran állnak az áruval megrakott polcok előtt. Nincs vásárló erő.
Igen ám, de az első Orbán kormány 2001-ben módosította a jegybank törvényt, amellyel lemondott a pénzkibocsájtás jogáról és a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) az Európai Központi Bank felügyelete alá helyezte. Ezt persze Orbán azért csinálta, mert akkor ez volt a politikai érdeke, ő akarta bevezetni a Unióba az országot, és ugye a belépés feltétele volt a MNB felügyeletének átjátszása az Európai Központi Banknak. Orbán koppant, mert 2002-ben a szocik győztek és már megbánta, mint a kutya, aki hetet kölykedzett, ezt a (hazaáruló?!) lépést.

A szocik meg mosolyogva fürödtek a dicsfényben, mint azok, akik az országot az Unióba vitték. A magyar meg örült. Igaz, hogy most meg vakargatjuk a fejünket, hogy miként lehet a cukor ára 400 forint, és hogy miért romboltunk le 8 cukorgyárat. Elmélkedhetünk azon, hogy 20 év alatt a 20 milliós sertésállomány miként csökkent 2 millió alá. Morfondírozhatunk azon, hogyan lehet a kanadai bab és lencse olcsóbb, mint a hazai. De aztán azt mondjuk, hogy ez a piac. Az olcsóbbat vesszük meg, meg biztos nagy tételben vásárol a Lindl, ezért tudja olcsóbban adni. Egy nagy frászt kérem! A piac már régen nem szabályoz semmit sem. A „piacot” szabályozzák, meg minket, a mi agyunkat mossák ki hülyeségekkel.
Orbán tehát csapdahelyzetben, van és nem meri megmondani az országnak, hogy neki sincs más terve, mint Gyurcsánynak! Látja, hogy csökkenteni kell az államadósságot, mert belefulladunk az uzsorába, de két dolgot tud csak tenni ő is. Az egyik a megszorítás, igaz ő becsomagolja és Széll Kálmán tervnek hívja. Nézzen mindenki önmagába. A legelvakultabb Fidesz Orbánfan is látja nap, mint nap a példákat saját környezetében, hogy milyen megszorítások vannak és milyenek jönnek még. A másik illúziója, a Matolcsy által vizionált gazdasági növekedés, a gazdaság felpörgetése. Nos,  kérem felejte el! Amíg nincs belső fogyasztás, addig csak 2-3 %-kal növekedhet csak a gazdaság. Már most lehet tudni (ill. 2008 óta), hogy a még Gyurcsány-Bajnai által intézett Mercedes, AUDI beruházással 2013-tól 4-5% lehet a GDP bővülése. A baj az, hogy ez mindenféle kormány nélkül is meglesz. Ehhez nem kell Orbán, meg Matolcsy.


A kérdés, hogy mikor jön ra a magyar vezetés, hogy a magyar belső pénzkészletet kell bővíteni, de nem kölcsönpénzzel, hanem magyar pénzkibocsájtással. Agyvérzés kerülget, amikor Simor András (meg Járai is ezt tette) jegybankelnökök alapkamat emelést helyeznek kilátásba, mert szerintük infláció fenyeget. Ezeket a közgazdászokat, mind el kellene zavarni az IMF-hez dolgozni. A vakok az hiszik, hogy még igaz, amit az iskolában tanultak, hogyha kamatot emel, akkor az emberek jobban megtakarítanak, következésképpen kevesebb pénz lesz a piacon, tehát kevesebbet fogyasztanak így csökken az vásárlóerő és az infláció. Szegény kis ügyifogyikáim csak azt nem veszik észre 100 milliós vagyonuk mögül, hogy az inflációnak már semmi köze nincs a pénzkészlet nagyságához. Csökkenthetik a pénzkészletet a felére is akár, az olaj ára akkor is emelkedni fog, a gáz ára akkor is rakétaként emelkedik, a búza és a cukor ára az egeket súrolja. De könyörgöm, nem azért mert a magyar nép annyi benzint és cukrot vásárol, hogy az felhajtja az árakat, hanem azért, mert szivarfüstös szobákban 20 elnyomó gazember megállapodik ebben.   

Amíg a régi közgazdász iskolák emberei vannak vezető helyeken legyenek Fideszesek, függetlenek, vagy szoci közeliek esélyünk sincs semmire. Egyszerűen nem értenek hozzá. Csak a "befektetőket" tudják kiszolgálni!


Amíg a magyar emberek 80 százaléka becsületes munkáért 80-100 ezer forint nettót visz haza harmadikán, és abból ötödikére befizeti a sárga csekkeket és marad esetleg kajára némi pénze, amíg a magyar nyugdíjas 60-70 forintból kénytelen kihúzni 30 napig, addig itt lehet beszélni gazdaság fellendülésről, meg a munka világáról, Széchenyi tervről. Ez ugyanolyan hazugság csak, mint Kóka pannon pumája. Mindezt úgy, hogy ugyanazért a munkáért 300 kilométerrel nyugatabbra 5-10-szer annyi pénz kapnak az emberek. Ráadásul még hülyének is nézik a többséget, akik csak álmodozhatnak 200-300 ezer forintos bérről, hogy a nagy adócsökkentéssel mindenki jól jár. Ja, igen mindenki, akinek annyi a pénze, és a többi 8 millió?

Forrás: http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_05_15__zQfm


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # celtic 2011-09-26 04:30
Én eddig is gyanítottam,hog y így mennek a dolgok.Azonban mivel soha nem voltam jó matekos erre rávilágitani nem tudta volna ilyen egyszerűen! :-)
Na több ilyen cikk kéne,ahol ennyire egyszerűen,rövi den mondják el úgy a lényeget,hogy az olyan"egyszerű"emberek is megértsék mint én!
Köszönöm!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # ISZT 2011-09-26 15:57
Orbán naiv volt az ezredforduló idején nem látta a nyugatban a nyugati háttérhatalmat. Úgy gondolta ha benyal a nyugatnak akkor ide is elhozza a nyugati "jóléti társadalmat" az unióval.Sajnos a háttérhatalom nem ismerete nem mentesít a következményekt ől.A 8 évben utána viszont a szocik és a neoliberálista globalisták kergették még pluszba a népet a süllyesztőbe a sok devizahitellel. Most Orbán már hiába mondta le a hiteleket ,ez az adósságmennyisé g amit felhalmoztak iszonyatosan sok. Azóta kelettel kötött szövetséget ugye Kínával, Tusnádfürdőn már ő is az új világrendről beszélt burkolt szavakban, mondhatni megjött az esze ,de csak részben ,mert ahogy Szaniszló is mondta be kellene ismerni azt hogy ez az adósság egyszerűen visszavitethete tlen. Gondolom ezt is a háttérhatalom nyomására teszi ,de hogy ismételten Szaniszló szavaival éljek"nem kellene engedni." Rá kellene jönnie hogy az ördöggel nem lehet alkudozni. Alapjában én nem festeném le egy vérrosszindulat ú megalkuvó rózsadombinak.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2011-09-26 17:22
Orbán ismerte a háttérhatalmat, mivel az engedte őt a kirakatba jutni.

Adósságokat mindet fel kellene mondani, mert jogtalanul keresik rajtunk.

Nemzeti kézbe visszavenni a forint nyomását és akkor mindenre lenne pénz, ami értéket állít elő.

Utána már csak szervezni kéne az újjáépítést.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Köbüki 2011-09-26 19:14
Azért ne legyünk túl paranoiásak a magadfajta már minden politikusban csak a kizsákmányolót látja.
ISZT-nek igazat adok. Még ha ismerte is nem valószínű ,hogy ismerte a következményeke t és a valós céljaikat. Ha belegondolsz ő is egy kétpólusú világban nőtt fel és úgymond akkori "liberálisként" kezdte karrierjét. Ő valószínű még abban a hitben élt ,hogy a nyugati világ integrálja majd Magyarországot is ezért volt ilyen a részükre hajló első kormányra jutása alatt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Fénybenjáró 2011-09-26 19:26
Olyan embert nem juttatnak Magyarország vezetésébe, aki nem az ő érdekeiket képviseli. Az túl nagy kockázatot jelentene számukra, nehogy pár rendelettel megnehezítsék a dolgukat.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # ISZT 2011-09-28 14:20
Köszi a kisegítést ,de nem egészen így gondoltam. Sajnos a társadalom 5-10%-a akik a politikához értenek valamennyit illetve alkalmasak a vezetésre (NT racionalisták) a többi a társadalom kulturális/szellemi és anyagi fenntartója, de nézz utána /MBTI/, de hosszú lenne magyarázni, hogy aki szűk térben éli meg a valóságot miért nem alkalmas az objektív vezetésre illetve az empátia nem mindig vezetői erény csak könnyű sajnáltatni a gyengét hogy ne foglalkozzunk azzal aki erős tehetne valamit.
Biztosan befolyásolják a politikát a háttérhatalmiak de Magyarország sose állt 100%-os befolyás alatt ahogy maga Orbán se ,de még 1990-ben nem volt ekkora befolyása felettünk lévén hogy itt is egy eléggé (megrendezetten ) anarchikus állapotot éltünk meg. De ti már keveritek MO.-t USA-val és elvakultak vagytok a saját irányotokban. Kérjétek az Istent hogy tisztábban lássatok nehogy addig nyitogassátok a szemeiteket míg bele nem megy valami.
Áldás békesség Szebb jövőt !
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Keresztény 2011-09-26 21:29
Köbüki NYISD KIA SZEMEDET!

-Orbán azért lett miniszter elnök, mert a háttérhatalom akarta, nem azért mert te szavaztál rá!

-Orbán addig lesz miniszter elnök, amíg a háttérhatalom akarja és nem amíg te akarod.

-Orbán tudatában van annak is, hogy ő egy báb és feladata a háttérhatalom kiszolgálása a magyar nép rovására.

-Orbán a háttérhatalomna k asszisztál, elősegíti a magyar nép nyomorba döntését, a nemzeti vagyon eltulajdonításá t, az államkincstár kifosztását, amit velem és a hozzám hasonló ártatlan állampolgárokka l akarják megfizettetni.

-Az embertelen adókkal, közterhekkel, és a folyamatos megszorító intézkedésekkel , amit fokozatosan csepegtetnek jogtalanul, szintén a bankszámlájukat gazdagítják.

-Magyarul szétlopták az országot és mindenféle hazugság által (pl. adósság csökkentés címen) velünk fizettetik meg. Na ez az, ami nekem fáj.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # celtic 2011-09-27 04:48
Szerintem senki nem paranoiás a politikusokat illetően.
Nézzük csak a szikár tényeket és atyaégnek már igaza van.
Orbán Viktor és az összes parlamenti párt /kivéve a jobbikot/ 1990 óta ott volt a parlamentben.Minden törvényről ami leépítette hazánkat tudtak,szavazta k,illetve hallgatólagosan részt vettek benne.Cinkosok voltak így vagy úgy.Az Orbán család több száz milliót keresett a stiklikkel./persze a többi politikus is/Nem kell találni kifogásokat és mentegetni őket.Politikus ha becsületes ilyen vagyont nem tud felhalmozni.Csak persze most,hogy már nincs mit ellopni rájöttek arra,hogy irányvonalat kell váltani és most a"nemzet megmentő"képét lehet eladni a népnek!És ezt sajnos sokan meg is eszik!
Részemről elég volt a vörösből ,a narancsból de az un."Nemzeti Radikálisok" sem kellenek.
Ne hagyjátok magatokat újra megvezetni magyarok!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # gur 2015-09-16 22:58
Annak idején a Kossuth bankónak arany fedezet nélkül is akkora tekintélye volt, hogy feltétel nélkül elfogadták mimndenhol.
Talán attól félnek a hitvány magyar politikusok, hogy ismét a világot meghatározó erők lehetünk, mint annak idején, immár régóta?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!