fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Mindössze kétszázmilliárd forintot kellene összerakni, hogy kisegítsék a bajbajutott hiteleseket Magyarországon .

Jelentős összeg ez, de ha a fölöslegesnek tűnő beruházások tőkebefektetéseit nézem, akkor elenyészően kevésnek bizonyul . Mikor kevés a sok ? Amikor olyan beruházásokra adósodunk el, ami értéket teremt, miáltal gyarapodik egy ország . Például ha a Nemzeti Bankban elhelyezett euró milliárdokat nem a hazánkban kamatozó külföldi bankok hasznára költenénk, hanem annak a fedezetére, helyi pénzt vezetnénk be, a gazdaság is meglódulna . 

Sokan jártak pórul a svájci frankban felvett hiteleik miatt, mert amikor aláírták a szerződést, figyelmen kívül hagyták a spekulációs tényezőt .

Milyen érdekes, hogy a legatyásodott Magyarországon majdnem egymillióan kötelezték el magukat idegen valutában, holott forintban kapják legtöbben a jövedelmüket . Hárommillió koldus országában hirtelen kivirágzott az ingatlanpiac, ahol egymást lökdösve rohantak az emberek hiteleket felvenni ! Akik autót vettek, vagy nagyobbra cserélték ki a régit, azok is házukat adták fedezetnek a kölcsönükhöz . Voltak akik gyengélkedő vállalatukat szerették volna megtámogatni, vagy csak egyszerűen azt gondolták, hogy egy nyaralást megengedhetnek maguknak . Aztán hirtelen rájuk szakadt az ég . Elkezdték erősíteni a svájci frankot az US dollár ellenében spekulánsaink, ami valutát repesztő tevékenység, ahol a mi mezítlábas forintunk képtelen volt lábon maradni .  

Egyszerre romlott az euró, a forint és a dollár a frankkal szemben . Ilyen helyzetben egy erős gazdaság talán képes ellent állni, de a rendszerváltást követő privatizáció hatására megszűnt a magyar gazdaság ! Szolgáltatások, beszállítások még működnek ugyan, de valós gyártási műveleteket az önellátás szintjén sem folytattunk . Így törvényszerű lett a bukás . Rengetegen kerültek utcára eddig, de várhatóan emelkedni fog a hajléktalanok száma Budapesten .

Nagybankárjaink amúgy is elég nehéz helyzetbe kerültek a görög válság miatt, amit valószínűleg már ők sem tudnak a szőnyeg alá beseperni . Törésvonal keletkezett a hitelező, és a hitelfelvevő országok között . Németország gazdagsága sem lehet már garancia arra a szemtelen eladósításra, amit gazdasága életben tartásának reményében felhasználtak a pénzemberek . Szarkozy úr is idegesen vakargatja buksiját, mert hasonlóan Mértkell asszonyhoz, ő is belement ebbe a pilótajátékba . Eleinte sokat hozott az ötletgazdának, de akik később ocsúdnak, azok biza pórul jártak vele . 

Hol van ilyenkor az ECB, BIS, és a többi okoska, akik megmondják föntről a hitelfelvevőnek, hogy vigyázzanak, mert ha nem, akkor így meg úgy lesz . Ezek a maffiacsaládszerű óriás beruházások csendben voltak akkor, amikor kiépítették aljas hálózatukat az ő emberei, de most sunyítanak, árnyékba vonulnak a szemünk elől . Bajban vannak ! Nagy bajban . Mert ha Görögország az izlandi utat választja, akkor nézhetik a pénzüket a spekulánsok, sőt a görögöket a spanyolok, olaszok, portugálok, írek, magyarok követhetik, de még sorolhatnám azokat a mesterségesen eladósított államokat, akik az összeomlás előtt állnak miattuk .  

Mozgalmas év végére van kilátás, amit tapasztalat szerint egy kisebb, vagy nagyobb háború kitörésével lepleznek szokásaik szerint ezek a nagyurak . Meddig lehet a rétest nyújtani szakadás nélkül ? Hamarosan meglátjuk... Régebben nagyvonalúan elengedték hasonlóhelyzetben az adósságokat, amivel helyreállt  vásárlóképessége azoknak, akik vesztesei voltak a kamatrabszolgaságnak . Helyreálltak a tulajdonlási viszonyok egy rövid időre, tanulhattak saját hibáikból azok, kik korábban megégették magukat .  

Érdekes, a muzulmánoknál nem engedélyezik a kamatszedést, de a katolikusoknál is volt olyan időszak, amikor egyenesen üldözték az uzsorát, az uzsorásokat . Angliából egyenesen kizárták őket a tizenkettedik századtól fogva , és csak 1640-ben, Cromwell árnyékában jöhettek vissza oda . Bosszújuk a király, IV.-ik Károly fejét követelte, sőt a Stuartokat az Orange ház váltotta fel . Nem sokkal ezután született az első nemzetközi pénzügyi magánvállalkozás, a Bank of England . Ők garantálták más országokban is a váltóik beváltását . Hát ezért uralkodhatnak még ma is rajtunk ezek a piócák, mert nemzetközivé váltak a kárunkra . Ez a nemzetköziség nem fogja hagyni az évszázadok alatt felépített birodalmi állásait, arra számít, hogy egymásra uszíthatja megint a térség nemzeteit szokása szerint .  

Szóval örvendjetek hitelkárosultak, mert hamarosan megszűnik a tartozásotok, de hogy milyen áron, azt rövid időn belül megtudjátok ! Ilyenkor jól jön az állam támogatása, de amikor zűrös ügyeit vizsgálná saját bankjában az állam, akkor ahhoz semmi köze ! Nesze neked banktörvény, központi bank és miegyéb . Mostantól kezdve az államok visszatérhetnek jól bevált, régi pénzükhöz, megerősített határaikhoz, mert ez a fajta határtalanság, csak a bűnözőknek kedvez . Nemzetközivé lett mostanra a világ, énekeljetek tolvajok, s te, megvezetett áldozat, gondolkodj el azon, hogyan kerültél ebbe a helyzetbe . 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!