fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Hol hazugság van, ott hazugság van. Például az oktatási államtitkárságon.


Nincs másfél hete, hogy az FN24 megírta: a köznevelési törvény tervezetének van egy a nyilvánosságtól elzárt része, amelyben a törvény lehetséges társadalmi és gazdasági következményeit jelenítik meg. Mint kiderült az Ecostat által kiszámított, és leírt következmények egyáltalán nem tükrözték a kereszténydemokrata államtitkár kedvenc retorikai téziseit: a számok bizony arról szóltak, hogy pedagógusok kerülnek utcára, iskolákat zárnak be, képzetlen munkaerő kerül ki az iskolákból.


A cikkünk megjelenése után Hoffmann Rózsa közleményben cáfolta, hogy létezik ilyen háttérszámítás. „Ilyen nincs, mert ha van, az olyan titkos, hogy még én sem ismerem” – viccelődött továbbá egy sajtótájékoztatón.

Egy csütörtöki napos délelőtt azonban összegyűlt az oktatási bizottság, és ott - a Hoffmannt helyettesítő - Gloviczki Zoltán helyettes államtitkárnak szegezték a kérdést, hogy akkor most mi is van a titkos 40 oldallal. Ő próbálta kerülni a témát, de egyszer csak egy táskából előkerült az inkriminált dokumentum. És ezen ott büszkélkedett nem csak Réthelyi miniszter, hanem magának Hoffmann Rózsának is az aláírása.
Vagy csukott szemmel is tud írni az államtitkár asszony, és gyakorolja is ezt a nem mindennapi képességét minden, a keze ügyébe nyomott papírral, vagy látta, mit ír alá. Ez utóbbi esetben hazudott.

Érezte ezt a dilemmát szegény Gloviczki úr. Próbált olyanokat mondani, hogy nem úgy gondolta a főnöke az ominózus tagadó állítását, csak szerencsétlenül fogalmazott, meg hogy a számítások szélső értékeket tartalmaznak, nem biztos, hogy bekövetezik mindaz, ami le van ott írva. És kimondta a történet első szimbólummá vált mondatát: „Az Ecostat állításai nem céljai, hanem csak következményei a törvénynek.”

Aztán nem úszta meg Hoffmann államtitkár sem a kérdéseket. Még a Magyar Hírlap újságírója is rákérdezett hétfőn a rajtakapott füllentésre. Erre Hoffmann Rózsa az ügy második számú szimbolikus gondolatát tárta a nyilvánosság elé: „Mindez politikai hangulatkeltés. Egy rendezvényt követő sajtótájékoztatón szegezték nekem a kérdést, amire ma sem mondhatok mást, csak azt, hogy nincs semmiféle titkos tervezet, vagy ha igen, akkor az annyira titkos, hogy én sem tudok róla. Hozzátehetem: a mondvacsinált iskolabezárási vagy pedagóguselbocsátási kormányzati szándék olyannyira titkos, hogy az oktatást irányító államtitkár előtt ismeretlen.” (A derék újságíró nem kérdezett vissza, hogy jó-jó, de akkor látta-e vagy sem a szintén derék oktatást irányító államtitkár az általa aláírt háttéranyagot.)

Még ugyanezen a napon a Parlamentben is téma volt a dokumentum. Ami nincs, és mégis van. Az eddig amúgy feltűnően Hoffmann-párti Jobbik, és a nem éppen Hoffmann-párti MSZP is interpellált az államtitkár asszonyhoz. (Ne hagyjuk ki az LMP-t sem, ők már múlt hétfőn kiadtak egy közleményt a témában” A Fidesz Őszödre tart. Egymásnak is hazudnak a kormánytagok!” címmel.) Hoffmann a Parlamentben a kérdésekre úgy fakadt ki, hogy a nyilvánosságra hozott törvénytervezetben egyetlen szó sincs pedagógusok elbocsátásáról , továbbá, hogy "azok hazudnak, akik hazugnak neveznek minket és a magam részéről ennek a méltatlan vitának szeretnék egyszer és mindenkorra véget vetni". Ez utóbbi a harmadik számú szimbolikus mondat.
Tehát. Az aggályos jövőkép „nem célja csak következménye a törvénynek”. A kormány által megrendelt Ecostat-tanulmány emlegetése „politikai hangulatkeltés”. Illetve aki hazugnak nevezi Hoffmannt, az a hazug.

Világos.

Lehet, hogy kicsit demagóg most ide citálni a köznevelési törvény egyik kiemelt – és újdonságként megjelenített (?) – célját, miszerint a közoktatásnak erkölcsös embereket kell nevelni. Az erkölcsös embernek a konzervatív hagyomány szerint talán mégsem a legfőbb tevékenysége a hazugság. De ha rajtakapják mégis egy hazugságon, akkor tettéért vállalja a következményeket.

Ezt a köznevelési törvény anyja, úgy tűnik, nem így gondolja.

Van egy másik lehetőség is. Ha mégis tud csukott szemmel papírokat aláírni. Mert ez esetben nem hazudott. Viszont így megkérheti valamelyik kollégáját, hogy írja meg helyette a lemondását, és tolja az orra alá. És innen már csak egy tollra van szükség.

Forrás: http://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=4314


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!