fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Háttérhatalom

Attól, hogy ázsiai tipus a személy, attól még lehet, hogy csak félvér. Keletiekkel is házasodtak és így el tudtak vegyülni köztük. Kínában szerinted, hogy és kik éltetik még mai napig is a zsidóság által kitalált kommunizmust?

A japánban egyesek szerint az elveszett törzsek tagjai szétszéledtek a szélrózsa minden irányába. Közülük sokan a selyem úton haladva jutottak el Japán zárt világába, és alapították meg az ősi Japán birodalmát. Állítólag. De nem.

A feljegyzések szerint viszont az első nyugati zsidók, a Marks testvérek, 1861-ben (hét évvel Japán történelmi kapunyitása után) érkeztek Yokohamába, és kereskedéssel foglalkoztak. (Újabb tizenkét év kellett ahhoz, hogy egy amerikai tanár bevigye a baseballt, ami azóta a japánok kedvenc sportja, s a világszínvonalban másodikak az USA után.) Természetesen őket sokan követték, Lengyelországból, Angliából és az USA-ból. Építettek zsinagógát, zsidó iskolát és ebből az időből származik a zsidó temető is. Yokohama lett a japán zsidóság központja, és ma is az.  A zsidó élet mai nyomai azonban leginkább a második világháborúban itt szolgált zsidó katonák nyomán épültek meg.

Ohel ShelomoA nagyobb központokban voltak találhatók kis közösségek és zsinagógák is. Kobén, ahol Japán először nyitotta meg kapuit a Világ számára, ma 15 zsidó család él. Ide akkoriban Bagdadból, Irakból Aleppoból, Szíriából, Lengyel és Oroszországból érkeztek kereskedő zsidók. Az 1923-as yokohamai nagy földrengést követően az ottani zsidók egy része is ide menekült. Bár a 2. Világháborúban elpusztult két zsinagógája, ma egy ortodox templom szolgál, az. A második világháború során a közösség vezetője, a szíriai Rahmo Sassoon aranyleveleket festetett a zsinagóga falára, hogy kevésbé legyen feltűnő az utcán masírozó németek számára. Nem sokkal ezután Kobe rendőrkapitánya magához rendelte Rahmot, és mikor megtudta az álcázás okát, ígéretet tett a helyi zsidó közösség védelmére.
Egész Japánban védelmi helyzetet élveztek a zsidók, és ’40-’41-ben számos, a Soá elől menekülő embert is befogadtak. Ez a különleges politika abból a szent meggyőződésükből eredt, hogy a zsidók hatalmas befolyással bírnak a világgazdaságban, és főleg az ázsiai területeken szerették volna érvényesíteni várandóságaikat, Mandzsúria megszerzésével. De a magánembereknek köszönhetően is, mint Dr. Kotsuji Setsuzo, aki kölcsönt vett fel, hogy a zsidók életben maradását finanszírozhassa Kobén, sok ember menekülhetett meg nemcsak a náci, de a szovjet karmokból is.

Zsidó menekültekVagy ott van Sugihara Sempo és felesége, Yukiko. Sugihara litván konzul volt, aki élete kockáztatásával 1940-ben 6000 lengyel és litván zsidó számára állított ki útlevelet Vlagyivosztokon és Japánon át Curacaora, a karib-tengeri holland gyarmatra. Persze a gyarmaton nem fogadhatták be őket, de a lényeg az volt, hogy a japán döntés szerint Kobén vagy Hongkongban határozatlan ideig maradhattak. Köztük volt a lengyelországi Mir Yeshiva tanulóit és tanárjait, mely így az egyetlen egészében megmaradt zsidó iskola kelet-európából. Mire Amerika belépett a háborúba, a zsidók nagy része elhagyta Kobét, és főleg Sanghajban telepedett le.

Sugihara SempoSempo tiszteletére 1985-ben Izraelben, az Igazak Útján fát ültettek.

Sanghaj már ez előtt is, népes, cca. 6000-es zsidó lakossággal büszkélkedhetett, de ez Sempo által megmentett, és más, a szovjetek elől menekülő zsidók számával a háború végéig együtt elérte a 18000-et. 1943-tól gettóban kellett élniük, de megkülönböztetetten jó dolguk volt, és a „Hongkong gettó” tízezrek életét mentette meg.

Kobét a háború során egy amerikai légicsapás teljesen elpusztította. A város lassan épült újjá. A zsidó közösség egy helyi raktárból alakította ki zsinagógáját. A mai közösségi központ 1970-ben, a Kitano körzetben épült fel, egy orosz ortodox templom, egy muszlim mecset és egy katolikus templom mellett. Még egy utolsó földrengés kergette el az itt maradt zsidók egy részét 1995-ben. A helyi apró közösség azonban aktív a mai napig.

  

Hirosima zsidó múltjáról ma nagyrészt csak a Holocaust Oktatási Központ és emlékmű tanúskodik.
Bár a századforduló legnagyobb zsidó központja Nagasakiban volt, az 1. Világháború előtt eltűnt ennek közössége is. A háború miatt elvándoroltak a zsidó kereskedők és iparosok, de megmaradt a temetője, a Sakamoto Gaijin Bochinál. Zsinagógája, mely 1894-ben épült japán első zsinagógájaként, az Umegasaki-machi, a második világháború alatt raktárként üzemelt, majd lebontották. 

Nagasaki zsidó gyülekezetének leghíresebb tagja Joseph Trumpledor volt. Trumpledor a japán-orosz háborúban tüntette ki magát remek vezetői képességeivel. Port Arthur ostrománál 1902-ben elvesztette a karját. Ő vezette a Cion Öszvéres Osztagot, mely hősiesen áldozta fel magát Gallipoli védelme során. Később a cionista mozgalom élén Erec Israel álmáért küzdött. Oroszországból fiatalokat hozott a Szent Földre, és katonai alakulatai élén haláláig védte azt. Tel Chai arab ostromát addig állta, míg halálos sebet nem kapott. Oda is temették hős testét.

  Joseph Trumpledor
 
Okinaván megközelítőleg 200-300 zsidó katona szolgál az amerikai seregben, de természetesen ma a legtöbb japán zsidó Tokióban él, ahol a fő vallási irányzatuk a chabad. Bár ez úgy hangzik, mintha komoly számról lenne szó, a hetvenes évek óta ez megközelítőleg 1000 zsidót jelent, akik az amerikai hadsereg tagjai. Kétharmaduk az USA-ból, egyharmaduk Izraelből és a többiek Európából jöttek, s csak maréknyi japán betért van.  A fővárosban kis odafigyeléssel fellelhetőek a kóser termékek, bár ezek a polcokon egyáltalán nem jellemzőek. Ha kóser főtételt szeretnénk, szinte biztos, hogy egy helyi kóser háztartással kell felvenni a kapcsolatot. A Beth David Synagogue és közösségi központ intéz minden vallásos élethez elengedhetetlen dolgot. A helyi zsidók a banki szférában vagy a médiában dolgoznak, vallásosság szempontjából nem aktívak. Elvétve van zsidó esküvé vagy bar/bat micva.

Jewish Community Center Synagogue Tokyo 

 

 

Egy helyen van iskolai kereten belüli zsidóság oktatás (Yudaya-Isuraeru Kenkyu), de a mai Japánban nem ismerik és nem is nagyon foglalkoznak a zsidósággal, két szervezet kivételével. Ezek a Makuya és az Izrael keresztény barátai nevű nem túl idős keresztény szekták. Az előbbinek cca. 60.000. utóbbinak megközelítőleg 100.000 tagja (azért ez nem kevés személy, ha jól meg vannak szervezve) erős szálakkal kötődik a zsidó közösséghez és Izraelhez, ahová minden évben 70 fiút visznek kibucnyiknak.

 

Írta: Bednárik András


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+3 # ISZT 2011-12-20 17:44
A japánok hite elég erős hogy ezt ellensújozza szerintem a kommunizmust meg lehet éltetni ,de eleve halva született.

A kínai gazdaság merőben függetlennek nevezhető a multinacionalis ta globalista Amerikához és EU-hoz képest , mivel magát a kommunizmust már csak névből ismerik igazából az egy jól bevetett szociális rendszer ami persze nem tökéletes de a kínaiak ősi mondhatni szakrális úton való vezetéséhez (a császárság idejéhez) nagyon hasonlít lehet ezért is jött be . Amit láthatunk tapasztalhatunk is mert amíg a nyugat már csak a csillogás a szemét és a drogok és a fegyverkeresked elmet helyezi előtérbe ők addig az alapértékek megalkotói. http://zzeed.files.wordpress.com/2010/04/american_freedom.jpg?w=584 ehhez még ennyit fűznék hozzá.

Arról viszont kétségem nincs hogy már ott is fut az alulról való áskálódás ,de addig esélytelen amíg az erősvonalú vezetés megvan.
Akárcsak a magyarságnál amíg Horthy rendszer ideje volt addig a zsidók mégha voltak nekik engedve dolgok rövid pórázra voltak fogva és lehetőleg a háttérbe szorították őket. Az más dolog hogy ő keresztény volt és elítélte a népirtást ,de ahogy említette ő "világ életében antiszemita volt "
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!