fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Egy videó magyarra fordításának szövege. Köszönet Fecninek, hogy lefordította.

 

Van facebook-od?

Gondoltál-e már rá, hogy a magánéletedet veszélynek teszed ki?

 

A Facebook lehetővé teszi, hogy a felhasználó megossza kedvenc zenéjét, könyveit, filmjeit, a lakcímét, lakhelyét, telefonszámát, e-mail címét, kedvenc szórakozóhelyeiket, állásaikat, tanulmányaikat, születési adataikat, szexuális beállítottságukat, érdeklődési köreiket, napi programjaikat, barátai viszonyaikat, képeket töltenek fel magukról, megosszák még a politikai nézeteinket is...

Az adatvédelmi nyilatkozat szerint a betekintésben még ennél is tovább mennek:

"egyéb forrásokból gyűjt rólad további információkat, mint pl. újságok és üzenetküldő szolgáltatások. Ez az információgyűjtés feltűnés (jelzés) nélkül, az oldal használata során történik."

Azt hiszed ez félelmetes?

A Facebook "felhasználói feltételek" kimondja:

"Azzal, hogy weboldal bármely részére felhasználói tartalmat töltesz fel, automatikusan hozzájárulsz, kijelented és szavatolod, továbbá biztosítod a Facebook-nak, visszavonhatatlan, örökös, nem kizárólagos, átruházható, teljes mértékben kifizetett, egész világra kiterjedő jogot, hogy a felhasználói tartalmat bármilyen célra (kereskedelmi, reklám, vagy egyéb) felhasználja, másolja, nyilvánosan előadja, nyilvánosan terjessze, lefordítsa (részben vagy egészben)  közölje, illetve további felhasználás céljából továbbítsa, felhasználja. Illetve a fentieket engedélyezheti a vele társszerződésben állókkal."

Láttad a Facebook pulse funkcióját?

A pulse az egyetemek közötti olyan, naprakész statisztikai funkciót biztosít, ami tartalmazza pl. konzervatív nézeteket valló női tanulók aránya, a tanulók tíz legkedveltebb filmje, a tanulók hány százaléka küzd a felnőtté válás gondjaival...

Az adatvédelmi nyilatkozat továbbá kimondja:

"Megoszthatják a rólad szóló információt egy harmadik személlyel, beleértve velük szerződésben álló, felelős vállalatokat."  

Gondolod, van olyan marketinges csoport, ami nem szánna pénzt ilyen és hasonló, értékes, de könnyen megszerezett statisztikák mellet?

Hát talán kihasználnak minket... De van még valami más?

A Facebook első teljes, 500.000 dollárnyi kockázati tőkéjét a PayPal megalkotója és egykori vezérigazgatója, Peter Thiel befektető biztosította. Ő vezetőségi tagja a Vanguard PAC nevű radikálisan konzervatív csoportnak.

További 12700000 dollárnyi tőke az ACCEL befektetői csoport partnereitől érkezett.

Az ACCEL ügyvezetője James Breyer, az NVCA (National Venture Capital Association) korábbi elnöke.

Breyer munkatársa az NVCA-nél Gilman Louie volt, aki a CIA által 1999-ben létrehozott befektetői csoport, az In-Q-tel vezérigazgatója. Ez a vállalat különféle informatikai hírszerzési technológiákat fejleszt legfőképpen, mint például egyes adathalászati technikák.

Breyer szintén vezetőségi tagja volt a BBN technologies-nak, egy kutatási és fejlesztési vállalatnak, amit a mai ismert internet elődjének, az ARPAnet-nek a kifejlesztésében játszott fő szerepet.

2004. októberében Dr. Anita Jones és Gilman Louie lépett a BBN élére.

Ami a legérdekesebb, az Dr. Jones előélete, ami miatt csatlakozott a BBN-hez.

Jones, aki az InQtel igazgatósági tagja volt, ezt megelőzően az USA Nemzetvédelmi Minisztériumának védelmi, kutatási és fejlesztési részlegének vezetője volt. Feladata volt, hogy tanácsadóként szolgált a Nemzetvédelmi Minisztériumnál, ahol megbízták a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) felügyeletével. Ez messze nem a vége. A DARPA 2002-ben tett szert országos ismeretségre, miután az Information Awareness Office (IAO) létezésére fény derült. Az IAO kijelentette, hogy feladata az, hogy mindenkiről a lehető legtöbb információt gyűjtse össze egy, az USA kormánya által könnyen hozzáférhető központi helyre. Beleértve az internet forgalmat, bankkártyás vásárlások listáját, repülőjegy vásárlásokat, autókölcsönzéseket, kórtörténeteket, tanulmányi átiratokat, vezetői engedélyeket, közüzemi számlákat, adó visszatérítéseket és bármely elérhető további adatokat...  

A fentiek több kérdést vetnek fel, mint ahány választ adnak.

Ha a Facebook etikailag korrekt lenne, kimaradna a politikából. "Ami a Facebookon történik, maradjon is ott."


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Tóbiás Klára 2014-07-18 09:25
A facebookon eltüntette valaki az ismerőseimet,
valamint az addigi hírfolyamhoz történő hozzáférésemet. A facebooks központnak, de választ eddig nem kaptam. Ilyen irányú javíthatóságot vállaló szakemberről még nem hallottam, mit csináljak?
Választ, ha kapok, kérem, hogy az email címemre küldjék. Előre is köszönöm.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!