fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Ez neked is szól, még ha nem is vagy amerikai katona!

A katonák és családtagjaik élete is veszélybe kerülhet a közösségi oldalakra feltöltött, geocímkézett fotók miatt – figyelmeztet az amerikai hadsereg. A kémek is aktívak: NATO-vezetők nevében hoznak létre hamis profilokat.
A Facebook új Timeline funkciója a fotó rögzítésének koordinátái alapján térképet is képes készíteni, és a geocímkézés veszélyt jelent a katonákra és a családjukra is. Ezért az amerikai hadsereg óva int a Facebook és a helyfüggő szolgáltatások, mint a Foursquare használatától – írja a BBC.

Sok okostelefon automatikusan geocímkézi a fotókat a GPS-koordináták alapján, és ha a katonák a bevetés során készített fotókat feltöltik a közösségi oldalakra, az akció sikere mellett a maguk életét is szükségtelenül kockáztatáják és a családjukat is veszélybe sodorhatják – érvelnek. A Facebook mellett más közösségi oldalak – a Foursquare vagy a Gowalla is veszélyes lehet, mert pontosan megjelöli, hol van az egység vagy a család. A geocímkézett képek a bűnözőket is segíthetik – áll a közleményükben. Senki sem szeretné, ha kétes elemek tudnák, hová jár a gyerek iskolába – érvel a vezérkar, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy terroristák és hackerek is visszaélhetnek az így publikált információkkal.

A comScore piackutató cég szerint jelenleg több mint százmillióan használnak mobiltelefont az Egyesült Államokban.
A BBC arra is kitér, hogy a brit hadseregben tilos mobiltelefonálni a bevetés során, és óva intenek attól is, hogy a katonák fotókat készítsenek okostelefonokkal.

Arra is figyelmeztetik a katonáikat, hogy ha valaki családi képeket tölt fel a közösségi oldalra, és fogságba kerül, az ellenség a közösségi oldalon publikált információkat is felhasználhatja ellene. Éppen ezért közösségi média-tanácsadók oktatják a brit katonákat, mit tegyenek közzé és mit ne a Facebookon és más oldalakon.

Kémek a közösségi oldalakon

A Telegraph cikkében is a Facebook veszélyeire hívják fel a figyelmet – más aspektusból. Ismeretlenek ugyanis NATO-vezetők nevében hoznak létre profilokat a közösségi oldalakon, személyes adatokat, bizalmas információkat publikáltak például James Stavridis admirálisról, családjáról barátairól, beosztottjairól.

Fotó: Facebook
A hamis profilok mögött valószínűleg kínai kémek állnak. A projekt azért veszélyes, mert bár maga a profil hamis, megtévesztő lehet és ha elfogadják a felkérést az ismerősök, a valódi barátok, munkatársak, értékes információkat szolgáltathatnak ki illetékteleneknek. Nevek, személyes email címek, születési dátumok, lakcímek, személyes fotók, családi képek vagy a tartózkodási hely koordinátái kerülhetnek így rossz kézbe. Emellett az ismerősök hangulatából is messzemenő következtetéseket lehet levonni. Mindezt kémkedésre vagy zsarolásra is felhasználhatja az ellenség.

Miután felfedezték a hamis profilt, törölték a Facebookról – a többivel egyetemben.

 

Forrás: http://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=5500


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!