fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek
Minden egyes lakossági telefonhívás, szöveges üzenet, e-mail és felkeresett internetes honlap adatait tárolniuk kell a jövőben a brit szolgáltatóknak a kormány által tervezett terrorellenes szigorítási tervek alapján - írta a The Sunday Telegraph.

A tekintélyes vasárnapi brit konzervatív lap meg nem nevezett forrásokat idéző értesülése szerint a vezetékes és a mobiltelefon-szolgáltatóknak, valamint az internetszolgáltató cégeknek a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció előírná a részletes lakossági távközlési és internetezési adatok tárolását egy évig, és ezeket az adatokat kérés esetén át kellene adni a biztonsági szolgálatoknak.

Az így létrehozott adatbázisok nem rögzítenék a telefonhívások, mobiltelefonos szöveges üzenetek és az e-mailek tartalmát, de tárolnák a hívó és a hívott, illetve a küldő és a címzett telefonszámát vagy e-mail-címét.

Átvilágított internet

Mindemellett a brit biztonsági szolgálatok most első ízben széleskörű hozzáférést kapnának olyan információkhoz is, hogy ki kivel kommunikál a Facebookon és más közösségi portálokon, és tárolni kellene például a Twitter üzenőportált használók egymás közötti üzenetforgalmát, valamint az online videojátékok részvevői közötti kommunikációt is.

A The Sunday Telegraph forrásai szerint a brit belügyminisztérium már tárgyal a tervezetről az internetszolgáltató cégekkel. Az intézkedési tervet a lap szerint a brit belső elhárítás (MI5), a külső hírszerzés (MI6), valamint a kormány kommunikációs figyelőszolgálata (GCHQ) együtt dolgozta ki.

"Rendkívül szoros" megfigyelés

A lakossági kommunikációs és internetezési adatokat nem a kormány, hanem a szolgáltató magánvállalatok - például a British Telecom, a Sky, a Virgin Media vagy a Vodafone - tárolnák, de a megfigyelés alá vett személyekről szóló információkhoz "valós idejű" hozzáférést kell biztosítaniuk a biztonsági szolgálatoknak.

A lap szerint mindez "rendkívül szoros" megfigyelést tenne lehetővé. A mobiltelefonos kommunikáció adatai például néhány méteres pontossággal megmutatják, hogy egy adott hívást honnan kezdeményeztek, az email-üzenetek, illetve az internetes böngészési információk pedig a felhasználók saját IP-címét - vagyis internetes azonosító kódjukat - fedik fel.

A The Sunday Telegraph szerint hasonló tervet a Munkáspárt vezette előző brit kormány is kidolgozott, de ezt 2009-ben végül elvetette.

A brit titkosszolgálatokat azonban aggasztja az a lehetőség, hogy a terroristák a modern technológia felhasználásával ki tudják játszani a hagyományos megfigyelési módszereket. A terrorelhárító hatóságok ezért erőteljesen lobbiztak Theresa May belügyminiszternél a tervezet felélesztése végett, különös tekintettel a közelgő nyári londoni olimpiai játékokra, amelyek a szolgálatok szerint terrortámadási kísérletek célpontjaivá válhatnak.

A civilek tiltakoznak

Civil szervezetek máris bírálják a terveket. Jim Killock, az Open Rights Group nevű polgárjogi kampánycsoport igazgatója a brit lapnak kijelentette: a történelem során egyetlen államnak sem volt lehetősége ilyen széles körű információgyűjtésre.

A brit belügyminisztérium szóvivője a lapnak nyilatkozva nem cáfolta a tervezet létezését, sőt "életfontosságúnak" nevezte, hogy a rendőrség és a biztonsági szolgálatok "bizonyos körülmények közepette" hozzáférjenek kommunikációs adatokhoz súlyos bűntények és terrorcselekmények kivizsgálása, valamint a lakosság védelme érdekében. 

forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Scythion 2012-06-22 18:40
az egyszer már végre ország-világ előtt kimondhatnák azt hogy: "Igen, mi élvezzük azt, hogy az ember hálószobájába is bemehetünk."
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!