fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Egy előadás anyagát szeretném ma megmutatni. De mielőtt erre sor kerülne, előbb két megtörtént esetet szeretnék megosztani a kedves olvasókkal.
Az első közvetlenül nem érinti a Projektet, viszont nagyon ide kapcsolódik!I.

2011-ben vagyunk, amikor az aktuálisan regnáló hatalom úgy dönt, hogy sorozatos Állam-ellenes bűntetteiért talpig vasban elviszi Geréb Ágnes, otthonszüléseket segítő orvos nőt.
(Az otthonszülés, mint tudjátok, az első lépés a terrorizmus felé ebben a mai világban. De erről már írtunk korábban, mindenki érti, miért annyira nem szereti ezt a szokást a mindig bölcs és gondoskodó Államhatalom...)
De a történet lényege, hogy aznap, amikor a Geréb Ágnes elfogatásra sor került, a volt férje amikor erről tudomást szerzett, megpróbált gyorsan egy hirtelen rögtönzött kis tiltakozó megmozdulást szervezni a letartóztatás ténye ellen. Csak egy amolyan táblás, pár tucat emberrel a Markó utca elé vonulásra tessék gondolni, és ne 2006-ra!

Én ezt onnan tudom, hogy a fórumokon fokozott érdeklődéssel követtem akkoriban az ügyet, mert gondolom mondanom sem kell, szívemen viselek minden olyan ügyet, és embert, aki az alapvető emberi szabadságjogok mellett kiáll, és hogy hol és milyen körülmények között kívánod megszülni a te saját gyermekedet, az szerintem nagyon sarkalatosan ezek közé tartozik...

No de visszatérve, szóval, amikor megtörtént a letartóztatás és Geréb Ágnes volt férje megpróbált egy rögtönzött tiltakozó megmozdulást leszervezni, képzeljétek el, hogy abban a pillanatban, valamilyen égi csoda folytán, se a laptopja, se a mobiltelefonja valahogy sehogysenem akart működni neki. Az egyik teljesen lefagyott és úgy maradt, a másikból nem lehetett előhívni a kontaktokat... Egészen a részletekre már pontosan nem emlékszem, de a lényeg hogy a kettő informatikai eszköz teljesen egyszerre mondta fel a szolgálatot, és ő ezt a fórumon ott el is panaszolta. A megmozdulást nem is nagyon sikerült megszervezni...

Na! Hát biztos van olyan, aki azt gondolja, hogy ez biztos valami balszerencsés véletlen lehetett (végül is az indexet is sokan olvassák). De aki még rendelkezik szellemi kapacitásának legalább kétszámjegyű százalékával, az hamar rájön, hogy annak, hogy ez így pont egyszerre, és pont ebben a történelmi pillanatban történjen meg, annak a valószínűsége igen csekély. Mit mondjak... Nem tudom, hogy pontosan mennyi, de egy lottó ötösé az garantáltan magasabb!
II.

A második eset már közvetve a Piros Pirula Projekttel történt meg, méghozzá nem is annyira régen. Ebből egyébként talán azt is meg fogjátok érteni, miért kellett több mint fél évre eltűnnöm, és hogy miért szoktam időnként nem válaszolni az olvasói levelekre. (Sokan úgy vélik, szimplán paraszt vagyok, de a dolog azért ennél valamivel bonyolultabb.)

Az ok, amiért eddig nem beszéltem róla, hogy azt sem szeretném, ha olvasóim megijednének, és nem is mernének az oldalunknak többet a környékére jönni se.
Másik oldalról viszont az is fontos, hogy tisztában legyenek az emberek a realitásokkal. Én egy "realitás párti" vagyok, és azt mondom, először is legyünk képbe, mert addig biztosan nem fogunk tudni a világon jobb irányba változtatni, amíg még nem is vagyunk képbe. Ebben talán egyetértünk...

Szóval a történet úgy kezdődik, hogy egy kedves Olvasó felajánlja nekünk, hogy segít a filmek terjesztésében, és felajánlja azt is, hogy a szerverein rendelkezésre bocsát egy könyvtárat, ahonnan könnyen, gyorsan és ingyenesen le lehetne tölteni a filmjeinket.

Ez tulajdonképpen egy nagyon hasznos lehetőség lett volna számunkra. Mint az látható, a jelenlegi filmmegosztási lehetőségeink elég döcögősek. A data.hu ugyan ingyenesen is használható, de akkor meg lassú. Igaz, hogy egy emelt SMS áráért korlátlan mennyiséget letölthetsz (értsd: az összes filmünket le tudtad tölteni annyi pénzért, amennyit mások arra szoktak elnyomni, hogy Bobó vagy Zsani essen-e ki a héten a villából...), no de ugyanakkor mégsem ingyenes, ez tény! A másik gond vele, hogy amikor 60 napig nem tölt le senki egy fájlt, akkor a rendszer azt törli, és már nagyon untam vissza-vissza töltögetni a tartalmakat, amiket csak ritkán töltöttek le az olvasók.

Node, lényeg a lényeg, nagy örömmel vettük az ajánlatot, és e-mailben (!!!) megbeszéltük a részleteket, hogy hány film van, stb. Eddig érthető, ugye?  Soha nem találkoztunk az Olvasóval, nem ismertük egymást személyesen, csupán e-mail váltás volt közöttünk, amiben az Olvasó (a Piros Pirula Projekt-tel ellentétben) a saját nevén futó e-mail címet használt. (Így utólag hiba volt.)

De ugye mi titkolnivalója lett volna?? Ő ugye semmi rosszat nem csinált soha. Fel akart tenni egy "Üzenet" című dokumentumfilmet a szerverére, mert ugye szólásszabadság van, meg demokrácia, meg Európai Únió meg minden, érted! Szabad vélemény nyilvánítás az egész nemzeti országban...

Node, még ugye fel se tette! Csak e-mailben (!!!) lebeszélte velünk, hogy nemsokára fel fogja tenni, majd... valamikor hamarosan...

Na most. Két nappal az ominózus e-mail váltás után, mikor ő éppen nem tartózkodik otthon, egy barátságos fekete ruhás NAV kommandó lepi el a lakását.

Ezek a kedves úriemberek azzal indítanak, hogy harci csizmájukkal berúgják az ajtót, és agyonlövik a lakásban tartózkodó 9 éves Bernáthegyi kutyát (aki ismeri közelebbről a fajtát, az tudja, hogy embert nagyon ritka esetben bánt, inkább megmenteni szokta őket a hó alól, az sokkal jellemzőbb rá) no de biztos ami biztos, ugye olyankor kell jönni, amikor nincs otthon az ember, mert olyankor van jogi lehetőség rá, hogy, persze "önvédelemből" ugye, beleeresszenek a helyszínen tartózkodó kutyusba egy tárat. És ebben az esetben gondolom alaposan mérlegelték is a helyzetet, majd úgy döntöttek, mindenképp élni kell ezzel a lehetőséggel!

Na most. Miután ezek a kedves látogatók az ebet likvidálták, azután összeszedtek minden számítógépet és informatikai eszközt, amit csak találtak a lakásban, szépen bezsákoltak mindent, majd mint akik jól végezték dolgukat, elmentek vele.

Később azért írtak valami vádiratot is, tudjátok, már csak a formalizmus kedvéért... ma még azért azt mégiscsak illik valamit összefirkantani ugyebár. Mert ugye hivatalosan még mindig valami jogállam féleség, vagy mi van itten... legalábbis ha már a híradóban ezt mondják, akkor próbáljunk már meg valamennyire úgy ímmel-ámmal ennek megfelelni, ha lehet, és kitölteni egy-két papírt, hogy lehessen valamit iktatni...
Írjunk be valami ilyet, hogy "adatokkal való visszaélés vádja" és "nagy értékű adócsalás".

Még egyszer hangsúlyozom, megtörtént esetről van szó! A kedves Olvasó nevét nem fogom megemlíteni. Nem szeretném még nagyobb zűrbe juttatni, mint amibe eddig került, gyakorlatilag minden eszközét elkobozták, megélhetését lehetetlenné tették, miközben a vádakból semmit nem sikerült bizonyítani. Csak a tények kedvéért meg kell említenünk, hogy Olvasónk egész életében minden adót befizetett az utolsó forintig, és még egy kifizetetlen parkolócédulája sem volt. De még az sem derült ki, hogy pontosan milyen visszaélés vagy milyen adócsalás az, aminek a gyanúja szerintük fennállt. A kérdésre, hogy mi a konkrét vád, sem kapott választ.

Nem, de hát persze! Azt nekik nem is nagyon kell bizonygatni, kérem. Számítógépeidet a NAV lefoglalhatja korlátlan időre, mondván, hogy "valami kivizsgálás folyamatban..."
Majd egyszer talán vissza is kapod, mondjuk 5 év múlva, amikor annyit fog érni, mint ma egy 386-os, katódsugaras monitorral!

Amit a történetben hangsúlyozni akartam, és ezt jól gondolja végig mindenki, hogy ez pontosan mit jelent, mert fontos!
Hogy ugye csakis e-mail váltás volt közöttünk. És ezek az emberek két nappal az ominózus e-mail után, talpig akcióruhában ott randalíroztak a lakásban!

És akkor következzen a videó, amit szerettem volna megosztani ma.

A frissen kiszivárgott Nemzetbiztonsági dokumentumokból kiderül, hogy ezt a technikát úgy hívják "taszkolás":
Vesznek egy "szelektort", jelen esetben a mi e-mail címünket, amit "taszkolnak" különböző eseményekre, amikről ők azonnal információt kapnak. (Értsd: előbb olvassák el a leveledet, mint te!)

Azután mit csinálnak vele?
Gondolod az Al-kaidára vadásznak ezekkel a módszerekkel? Vagy a cipőtalpas bombás terroristára?
Vagy a bátor tintanyúlra?
Ugyan már, emberek! Ébredjünk már fel végre!

Amiket hallani fogtok itt az előadásban, az szorosan fog kapcsolódni két korábbi írásunkhoz. Az egyikben a Személyi Nyomkövetőkről írtunk, és hogy miért van kamera az EYE-Phone-ban! (link: http://pirospirula.blogspot.hu/2011/05/lebuktak-szenyok.html)
A másikban pedig arról, hogy miért is jön az folyamatosan a tv készülékedből, hogy milyen hiper-szuper dolog kémnek lenni, és behekkelni minden pedofil szatír gépére. (link: http://pirospirula.blogspot.hu/2012/12/a-kommunista-ugynok-techno-reneszansza.html)
Aki még nem olvasta ezeket, érdemes most elolvasnia ezeket. Az előadás után ugyanis új megvilágítást fognak nyerni!

Írásaink sokszor kételkedést, néha nevetgélést váltottak ki olvasóinkban.
Azonban ezek az információk ma már lassan kezdenek végre befolyni a hivatalos információs csatornákba is, Der Spiegel, New York Times,... sorra jelennek meg a belülről kiszivárogtatott NSA dokumentumok... Így azért már valamivel nehezebb nevetni rajta.
Nos, azt hiszem, akik továbbra is a homokba szeretnék dugni a fejüket, azoknak egyre nehezebb és nehezebb lesz erre a kifogásokat megtalálniuk!

http://www.youtube.com/watch?v=Y4OcecAONZ0


Előadó: Jacob Appelbaum.
(Aki hallott a Merkel telefon incidensről, az tudja ki ő. Ő hozta ugyanis nyilvánosságra. Ezúttal egy sokkal nagyobb csomag titkosított dokumentum került kiszivárogtatásra, amikből megtudhatjuk, hogyan és milyen eszközökkel hallgat le mindannyiunkat az NSA. Hardver implantátumok, ellopott csomagok, távoli adatleszippantás, és még sok egyéb, amire nem is gondolnál...)

Helyszín: Káosz Kommunikáció Konferencia (CCC) 2013

A megjelent cikk a Der Spiegel-ben, amiben a részleteket is megtaláljátok (már ha tudtok németül): itt található.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!