fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) szerte a világon - kivéve az Egyesült Államokat - mintegy százezer számítógépen helyezett el olyan kémprogramokat, amelyek segítségével azokat a komputereket is fel lehet törni, amelyek nincsenek rácsatlakoztatva az internetre - írta elektronikus kiadásában szerdán a The New York Times című amerikai napilap az NSA volt informatikusa, Edward Snowden által átadott dokumentumokra hivatkozva.

 

Az NSA évek óta használja ezt a technológiát, amelynek lényege az, hogy a gépekbe vagy az USB-csatlakozókba beépített parányi adókészülékek rádióhullámokat bocsátanak ki.

Ezeket az elemeket többnyire az NSA ügynökei, a gyártók vagy maguk a gyanútlan felhasználók építik be a számítógépbe vagy csatlakoztatják hozzájuk. Az adóegységek jelét olykor a tőlük akár több kilométerre lévő, bőröndnyi nagyságú vevőkészülékek fogadják, majd továbbítják az adatokat az NSA-központokba.

Ezzel az eljárással az NSA fel tudta törni azokat a számítógépeket is, amelyeket az Egyesült Államokkal ellenséges vagy éppen partneri viszonyban lévő országokban a kémkedés és hackertámadások elleni védelemmel próbáltak ellátni.

Az amerikai kémszolgálat így egyebek mellett a kínai és az orosz hadsereg, az európai uniós kereskedelmi szervezetek, a mexikói rendőrség és drogkartellek, valamint a terrorizmus ellenes harcban részt vevő szövetséges államok, mint Szaúd-Arábia, India és Pakisztán számítógépes rendszerében is tudott kutakodni.

Arra vonatkozó adatok nincsenek, hogy a Quantum fedőnév alatt futó - legalább 2008 óta használt - programot az NSA az Egyesült Államokban is alkalmazta volna.

Az amerikai ügynökség adatai szerint a kínai hadsereg az NSA egyik leggyakrabban figyelt "áldozata". Az amerikai napilap emlékeztetett: Washington gyakran vádolta Pekinget azzal, hogy rendszeresen intéz támadásokat amerikai ipari és katonai célpontok ellen az esetek nagy részében azért, hogy titkos információkhoz és szellemi tulajdonhoz jusson.

Amerikai tisztségviselők tiltakozásukat fejezték ki, amikor kínai hackerek az NSA által használthoz hasonló kémprogramot helyeztek el amerikai vállalatok vagy kormányzati szervek számítógépeibe.

 

(MTI nyomán)


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Daedalosz 2014-01-30 20:32
Szerinted Atyaég, ezen a képen hány szabadkőműves és magyargyalázó jelkép van?

Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Rothschield 2015-07-01 22:45
Na egy újabb gyöngyszem, aminek az igazságtartalma megegyezik a facebookon posztolt, benzinkutakon árult, napelemes, LCD-s kulcstartókba épített nyomkövető chip-ekkel. Nem tudom miért jó ez. Pont az ilyen és hasonló cikkekkel hitelteleníted azt (az egyébként jó) ügyet, amit képviselsz. Így válnak nevetségessé az egyébként igaz, összeesküvés elmélet-kategóriába tartozó dolgok. Mivel a te oldaladon is van sok igazság leírva, ugyanakkor van sok nettó hülyeség is, ezért az "ellenoldal" seperc alatt nevetségessé tudja tenni az egész oldaladat és azzal együtt a leírt igaz dolgokat is, kiragadva az itt megjelent hülyeségeket. Bocs, hogy beleszóltam, de csak a jó szándék vezérelt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!