fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Paprikasprayvel, vakító fényekkel és paintball-lövedékkel is támad a készenléti rendőrök gépi utódja.

Skunk, vagyis bűzös borz nevű drón a Desert Wolf nevű amerikai cég fejlesztése, amelyet egy londoni IFSEC biztonságtechnikai expón mutattak be először.

12_s_www.kepfeltoltes.hu_

 

A Desert Wolf tömegoszlató drónja Forrás: Desert Wolf

A nemzetközi rendvédelmi szervek számára rendelhető oktokopter 45 kilogrammnyi tömeget tud szállítani, és igény szerint felszerelhető különböző – élet kioltására nem alkalmas- fegyverzettel. A robotrepülőből huszonöt darabot már megrendeltek a cégtől. A BBC szerint többek közt biztonsági cégek, dél-afrikai bányatársaságok és hatóságok is vannak a megrendelők között, ami már most kiváltotta a BBC által megkérdezett brit szakszervezeti vezető ellenérzéseit.

A drón több különböző tömegoszlató eszközzel is fel van szerelve: kevésbé kritikus helyzetben csak stroboszkópot és vakító fényű lézert használ, illetve a távolban tartózkodó pilótája hangszórón keresztül is tud beszélni a tömeghez, amelyet a beépített mikrofonon keresztül hall is.

A robotrepülő éjszakai használatot biztosító hőkamerával és hagyományos kamerával is rendelkezik, ls repülésének minden egyes mozzanatát rögzíti. Gyártója szerint pedig egyetlen operátor is elegendő több, rajban repülő Skunkot is tud irányítani. A drónpilóta tevékenységét a rendszer ugyancsak rögzíti, hogy utólag ellenőrizhető legyen az oszlatás folyamatának helyessége.

Keményebb helyzetekre is felkészítették a drónt, az aljához kapcsolt négy darab fegyverből a paintballokhoz hasonló festéklövedékeket vagy a paprikaspray-khez hasonló, szemet irritáló töltetű lövedéket tud kilőni, méghozzá másodpercenként húsz darabot az előzetesen betárazott négyezerből.

 

drón

 

A tömegoszlató drón 3D látványterve Forrás: Desert Wolf

drónból Mozzy néven egy vadállatok befogására specializált változat is létezik, amely altatólövedékeket tud kilőni. Mivel a drón felülről közelít, és aránylag halk, kevésbé riasztja meg az állatokat, mint ha a földön közelítik meg őket.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!