fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Amerikában ősztől kötelező lesz minden új autóba fekete dobozt beépíteni, ami segíthet megérteni a balesetek okait, és nem mellékesen aranybánya a hatóságoknak vagy a biztosítóknak. Európában személyiségi jogok miatt egyelőre fakultatív az adatrögzítő, a jövő év végétől viszont megjelenik minden kocsiban a helymeghatározós segélyhívó rendszer, amely azonnal mentőt küld, ha baj történik.

 

 

Alig nagyobb egy cigarettásdoboznál a fekete doboz. Európában főleg flottaüzemeltetők használják, az Egyesült Államokban ősztől kötelező lesz

Forrás: AXA Winterthur / Sven Germann

Miután a szenátus és a képviselőház is megszavazta a MAP21 törvényt, az Egyesült Államokban a 2015-ös modellévtől minden új személyautóba kötelező beépíteni a fekete dobozt. Mivel ott a modellév nem egyelő a gyártási évvel, hanem előző ősszel megkezdődik, így már az idén szeptember 1-jével szériatartozék lesz az eseményadat-rögzítő (EDR). Ugyanakkor Amerikában az eladott autók közel 90 százalékában már most megtalálható a fekete doboz, amely balesetnél olyan adatokat rögzít visszamenőleg, mint a gázpedál állása, a fékezés, a kormányszög, az autóra ható gyorsulási erők, sőt még az is kiolvasható belőle, hogy be volt-e kötve a biztonsági öv, vagy égett-e a lámpa.

Egy apró betűs sor a használati utasításban

Amikor egy karambol részleteit kell rekonstruálni – mint a légi közlekedés több évtizedes gyakorlata is bizonyítja –, a nyomrögzítés mellett aranyat ér a telemetriai adatok kiolvasása. A General Motors már a kilencvenes évektől elkezdte az autóiba építeni a fekete dobozokat, amelyek a légzsákok kinyílásakor öt másodperc adatait visszamenőleg eltárolták. Idővel más amerikai gyártók is átvették a gyakorlatot, de általában csak a használati utasításból szembesültek a tulajok azzal, hogy autójukba EDR van beépítve. Mára az Egyesült Államok egységesítette a szabványokat, de előtte meghatározta a jogi kereteket is, amelyek a 2015-ös kötelező bevezetésnél változatlanok maradnak: az adatok felett az autó tulajdonosa rendelkezik, de bírósági végzésre kötelező kiadnia perhez vagy nyomozáshoz.

Az autók helyzetétől a vezetési stílusig rengeteg információt továbbítanak a biztosítók adatrögzítői. Javuló statisztikát emlegetnek a társaságok, de eleve inkább az óvatos sofőrök építtetik be az eszközt, hogy spóroljanak a tarifán

Forrás: AXA Winterthur

Snowden-ügy kirobbanása óta nagyobb gyanakvás övezi a megfigyeléseket, ennek veszélye azonban önmagában a fekete dobozok bevezetésével még nem kritikus: elsősorban a balesetek elemzéshez tudják felhasználni az adatokat a rendőrök, igazságügyi szakértők és biztosítók. Aggodalomra inkább az amerikai kormány következő lépése adhat okot, hiszen a tervek szerint 2016-tól egymással is kommunikálniuk kell az autóknak, ami hasznos ugyan a baleset-megelőzésben, de a megfigyeléshez is tálcán kínálja fel a lehetőséget, hiszen pontosan nyomon lehet majd követni, hogy merre járt egy jármű.

Európában éppen a személyiségi jogok kérdése miatt késik a fekete dobozok és a kommunikáló rendszerek bevezetése. Egyelőre a nagy autógyártók is ódzkodnak az adatrögzítéstől, a legnagyobb autóklub, a német ADAC pedig minden fórumon tiltakozik a behálózás ellen. Szerintük önmagában az EDR kevés információt ad a balesetek körülményeinek tisztázásához, csak az útszakaszt és az autók utasterét figyelő kamerákkal együtt lenne értelme, hiszen ezekből látszanának fontos egyéb körülmények (záróvonal átlépése, piroson áthajtás, többi jármű helyzete, vezető aktivitása). A felvételek kötelezővé tétele viszont végleg sárba tiporná az autósok jogait, úgyhogy ellenzik a kötelező bevezetést.

A helyszínelők adatai és a tanúvallomások mellett perdöntő bizonyítékokat adhatnak egy-egy balesetnél a fekete dobozok

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Belső kamerás felvételek a bíróságon

Bizonyos mértékig persze most is figyelik az európai vezetőket, sok tagállamban építenek be a rendőrautókba és mentőkbe fekete dobozokat, és a flottaüzemeltetők is előszeretettel figyelik nyomkövetőkkel a sofőrjeiket. A nyolcnál több utast szállító buszok és a 3,5 tonna feletti teherautók csak tachográffal indulhatnak útnak, ami dokumentálja a sebességet és a vezető pihenőidejét. Ezek azonban csak a hivatásos sofőröket érintik. Érthető is az óvatosság, miután tizenkét éve a svéd SVT rádió riportjából botrány kerekedett: szerintük a Saab tudtuk nélkül megfigyelte a 9-3 és a 9-5 modellek tulajdonosait. Mint kiderült, a fekete dobozokat a szép emlékű gyár kizárólag kutatási céljaira használta, még egy autótolvaj üldözési ügye után sem adta ki a rendőrségnek. Csak akkor került ki az EDR elemzésre Trollhättenbe, ha a balesetes autó tulaja beleegyezett.

Még ha a kötelező fekete dobozoktól ódzkodnak is az EU-s döntéshozók, azt semmi sem tiltja, hogy egy sofőr saját magáról adatokat szolgáltasson. Ezen felbuzdulva egyes biztosítók telematikai csomagokat kínálnak ügyfeleiknek, ami azt jelenti, hogy GSM-kapcsolatú eseményrögzítőt építenek be az autójukba, ami nemcsak balesetnél, hanem napi használatnál is folyamatosan adatokat közvetít. Aki óvatosan vezet, komoly kedvezményt kap a biztosítási díjból, és egy applikáción keresztül maga is elemezheti teljesítményét. Ilyen tarifát már 2008 óta kínál az AXA Winthertour Svájcban, de a spanyol Generali képviselete és idéntől a német Sparkasse is átvette a gyakorlatot.

Egyre népszerűbbek a gyakran GPS-szel kombinált belső kamerák, egyedül Dél-Koreában 2,2 millió darabot adtak el belőlük az elmúlt években

Forrás: Flickr / Paul Townsend

Sokan csak az orosz országúti csetepatékat ismerik, de a világ más részein is népszerűek az univerzális fedélzeti videokamerák. A legegyszerűbbeket nálunk már 15-20 ezer forinttól meg lehet vásárolni, a profi darabok 60-90 ezer forintba kerülnek. Ezek már HD-minőséget tudnak 170 fokos látószögű kamerával, sőt G-szenzorral és GPS-vevővel igazi fekete dobozzá válnak. A felvétel elindulhat a gyújtás ráadásakor, gombnyomásra vagy hirtelen erőhatástól, ilyenkor a folyamatosan törlődő adatok közül a baleset előtti 10-20 másodperc marad meg. Csak az SD-kártyán lévő eredeti adatokat fogadják el teljes értékű bizonyítékként a bíróságok, de vitatott esetekben ezek az eszközök több millió forint sorsáról is dönthetnek. Aki spórolni akar, az okostelefonjára is telepíthet fekete doboz alkalmazást (például Daily Roads), de a telepített kamerákhoz képest ezeket macerásabb használni.

Minden európai autó ki tudja hívni a mentőket

Míg adatrögzítés terén az EU nem követi az Egyesült Államok gyakorlatát, egy másik fejlesztéssel világelső lehet. Miután május 8-án az Európa Parlament is áldását adta arra, hogy bevezessék az automatikus segélyhívó rendszert, amelyet 2015 októberétől kötelező lesz beépíteni minden új autóba. Az eCall a légzsákok kinyílásából felismeri, ha baleset történik, és az egységes 112 hívószámon riaszt. GPS-koordináták alapján a központban térképen jelenik meg a baleset helyszíne, így a legközelebb lévő mentőegységek indulhatnak útnak, az adatokból még azt is megtudják a tűzoltók, hogy benzines vagy dízel-e a bajba jutott autó. Ha nem veszti eszméletét a sofőr, megpróbál vele telefonon kapcsolatba lépni a központ, de egy S. O. S. gombbal manuálisan is kérhető segítség, gázolásnál vagy rosszullétnél.

Több autógyártó régóta kínál automata segélyhívót, de tavaly az európai autók alig 0,7 százalékába volt beépítve a piros S. O. S. gombról felismerhető rendszer

Forrás: Citroen

Egyelőre az eCall pontos árát nem ismerjük, nagyszériás gyártás esetén azonban a fő beszállítók (Continental, Magneti Marelli, Peiker) 100 euró alatti árat is reálisnak tartanak a vezérlőegységből, GSM- és GPS-modulból, illetve antennából álló rendszerekért. A hálózat telepítését és tesztelését már Magyarországon is megkezdte a Best Way Traffic, és a cég azzal számol, hogy a több percen át húzódó hagyományos telefonos riasztások idejét fél percre csökkentheti, bár az újautó-piac szerény volumene miatt idő kell az elterjedéséhez – hacsak nem jelennek meg utólag beépíthető szettek.

Az Európai Bizottság mindenesetre azzal számol, hogy pár év felfutási idő után Európa útjain legalább évi 2500 ember életét megmenti a rendszer, a továbbfejlesztett változatotok pedig annyi információt továbbítanak majd, hogy a kiérkező mentők előre tudni fogják a sérültek nevét és kórtörténetét. Nem árt tudni ugyanakkor, hogy a műholdas segélyhívó rendszereket és a szintén telemetriai adatokkal dolgozó fekete dobozokat csak egy hajszál választja el egymástól – egyes biztosítótársaságok és autógyárak (General Motors Onboard) például máris kirukkoltak kettő az egyben készülékekkel. Csak éppen a legveszélyeztetettebb közlekedőkről feledkeztek meg a döntéshozók: a motorosokról.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!