fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek
malware

 

Egy igen destruktív rosszindulatú program fertőzte meg az Egyesült Államok kritikus infrastruktúráit működtető szoftvereket, ami az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium szerint gazdasági katasztrófát idézhet elő.

Biztonsági források szerint a programot az orosz kormány által szponzorált hekkerek juttatták be a rendszerbe és nagyon komoly veszélyt jelent.

A meghekkelt szoftvert az olaj és gázvezetékeket, áram- és vízellátó és vízszűrő hálózatokat, szél- és bizonyos atomerőműveket működtető rendszereknél használják. Az ilyen közművek leállása vagy a rendszerek meghibásodása sok ezer embert érintene az Egyesült Államokban.

A védelmi minisztérium közleménye szerint ez a hekkelési kampány 2011 óta tart, de mindezidáig nem történt kísérlet a rosszindulatú szoftver aktiválására az ipari irányítórendszerek „károsítása, módosítása vagy egyéb megzavarása” érdekében. Tehát annak ellenére, hogy az illetékesek tudnak a behatolásról, nem tudják, hogy a szoftvert hol és mikor kívánják bevetni.

Védelmi minisztériumi források az ABC News-nak elmondták, hogy szerintük nem véletlenszerű támadásról van szó és attól tartanak, hogy az oroszok a régi hidegháborús forgatókönyv egyik fejezetét lapozták fel újra és azért helyezték el a szoftvert a kulcsfontosságú amerikai rendszerekben, hogy ezzel elrettentsék az Egyesült Államokat egy esetleges Oroszország elleni kibertámadás elindításától, ami biztos pusztítást végezne mindkét oldalon.

A bennfentesek csak a múlt hét folyamán értesültek a behatolásról, amikor a védelmi minisztérium Ipari Irányítórendszerek és Kiber Vészhelyzet Akciócsoportja közleményt adott ki ipari partnereinek. A közlemény szerint a „BlackEnergy”, magyarul „fekete energia” nevű támadást több vállalatnál is észlelték.

 

sandworm_targets

 

A DHS szerint a Sandworm (homokféreg) nevű kiber-kémszervezet is a BlackEnergy programot használta a NATO és néhány európai energia és telekommunikációs vállalat megtámadásához pár héttel ezelőtt.

„A két jelentésben olvasható műszaki adatok elemzése kapcsolatot mutat a két akcióhoz használt parancs és irányítási infrastruktúrákban, azt jelezve, hogy egy szélesebb körű akció résztámadásairól volt szó, amelyeknek azonos a veszélyforrása,” áll a DHS közleményében.

A feltört szoftver rendkívül fejlett. Lehetővé teszi különböző ipari folyamatok számítógépes irányítását, amit a dolgozók akár egy iPad készülékről vagy okostelefonról is megtehetnek, mondja a forrás. A szoftver lehetővé teszi továbbá az információ megosztást és a kollaboratív irányítást.

Időkjelei: Vajon nem egy ilyen (megrendezett) kibertámadás szolgáltatná a legtökéletesebben irányítható káoszt a világban?

Vajon az amerikai védelmi minisztérium a veszély nyilvánosságra hozatala helyett miért nem a veszély elhárításán dolgozik?

Egyéb kérdések?

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!