fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Pár napja Johannesburgból kaptam jelzést, hogy "bútoljam" újra a telefonom, mert simán hallják, hogy Marcival szkanderezünk! Nem volt regisztrált híváskezdeményezésem, főleg nem arrafelé!
Előfordulhat, hogy Ön még soha nem hallott a TruePositionról. Ám ha van mobiltelefonja, a geolokációs technológiát kínáló cég tudhat Önről - a hívásairól, sms-eiről, arról, hogy most éppen hol van. Bárkit lekövethetnek az USA-ban, Európában, a Közel-Keleten, Latin-Amerikában vagy a Karibi térségben a Wired cikke szerint.A TruePosition egy pennsylvaniai cég, mely geolokációs technológiát kínál. Tudatosan maradnak a háttérben - ők a világ legfontosabb geolokációs cége, amelyről soha senki nem hallott.


Eredetileg legnagyobb ügyfeleik amerikai telefontársaságok voltak, akiknek az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) előírása szerint pontos helymeghatározással kell segíteniük a rendőrök, a tűzoltók és mentők munkáját. Az USA-ban évente több mint hatvanmillióan telefonálnak a 911-re, és mivel egyre több hívás érkezik mobilról, ami - mint a neve is mutatja - nincs lakcímhez rendelve, az FCC megkövetelte, hogy a mobilszolgáltató kérésre pontos helymeghatározást adjon a segélyhívó központnak. Ehhez használják a TruePosition technológiáját.

Nem verték nagydobra, de a TruePosition az elmúlt négy évben világszerte terjeszkedett, és már nem csak a segélyhívó központok munkáját könnyíti meg. A Wired cikkében több részletet is ismertet a TruePosition fő tevékenységéről, a "location intelligence" kifejezésből rövidített LOCINT technológiáról, mely nem csak a hírszerzés vagy a bűnüldöző szervek számára elérhető. Bármilyen védeni vágyott infrastruktúra köré láthatatlan digitális falat képesek húzni. Egy kőolaj-finomító, egy atomerőmű esetében például a figyelőrendszer adatbázisában szerepel mindazok telefonszáma, akik jogosultak belépni. Ha valaki jogosulatlanul tartózkodik a területen, a telefonja alapján azonnal jelzik az illetékeseknek - ecsetelte az előnyöket a TruePosition marketingigazgatója, Brian Varano a Danger Roomnak.

A TruePosition ezt geofencingnek hívja, ami földrajzi határfigyelést jelent. A cég hivatalos jelentése szerint a helymeghatározó technológia valós idejű és a múltban történt wireless eseményeket gyűjt, analizál, tárol és mutat meg, illetve a megfigyelt mobiltelefon használóinak helyzetét követi.

Arra is lehet használni, hogy jelezzen a hatóságoknak, ha egy terroristagyanús egyén, vagy egy bűnöző belép a reptéri terminálba, buszpályaudvarra vagy más esetleges célpontra. Meg tudják figyelni a gyanús alakok helyzetét, le tudják hallgatni, kivel mit beszélnek, megnézhetik, milyen üzeneteket váltanak.

A TruePosition az Egyesült Államokban mobiltelefon-szolgáltatóknak értékesíti a szolgáltatást, de gyanús, hogy a kormány is a vásárlói között van. Világszerte pedig meg nem nevezett kormányoknak dolgozik - áll Varano ugyanezen a nyilatkozatában. "Amióta 2008-ban kijöttünk a LOCINT-tel, a világ minden pontjáról a belügyminisztériumok és a védelmi minisztériumok sorra kopogtatnak nálunk" - fogalmazott.

Ez viszont már sokak szerint felháborító. Fantasztikus, ha bántalmazott nőknek segítenek, vagy ha a potenciális terroristákat távol tudják tartani az atomerőművektől, és fel tudják deríteni a kapcsolati hálójukat is. De olyan kormányok kezében, melyek nem tartják tiszteletben az emberi jogokat, a TruePosition technológiával például a disszidensek hálózatát is megfigyelhetik.

A technikai háttér

A TruePosition lokációs eszköze, az "Uplink Time Difference of Arrival" vagy U-TDOA (visszaküldött érkezési időkülönbség) kiszámolja, mennyi időbe telik a jelnek elérnie egy adott mobiltelefonról a cellatorony adóvevő-állomására telepített érzékelőt. Meghatározzák, milyen különbséggel éri el a jel a különböző tornyokat, a Wireless Location Processor nevű szerverek kiszámolják a telefon helyzetét. Az USA-ban 75 000 toronyra tettek ki vevőt országszerte. Mindegyik akkora, mint egy-egy pizzásdoboz.

A technológia nem keverendő össze a GPS-szel. Hálózat alapú, nem függ a telefon GPS-vevőjétől, sem műholdaktól, és pontos - legfeljebb 50 métert téved.

Varano nem árulta el, mely államok kormányai használják a TruePosition LOCINT szolgáltatását, de európai, közel-keleti, latin-amerikai és a karibi országok is vannak köztük.

Forrás: Link


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Washington 2011-08-25 07:26
Emlékszel még a zsanett-ügyre? Akkor is a cellainformáció k alapján gyanusították a rendőröket. Nem új keletű ez, és nem biztos, hogy olyan nagyon káros.:)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Unknown 2011-08-25 12:27
Ez felháborító! Agyam eldobom mik vannak, és miket meg mernek tenni! A pofám leszakad, hogy miről NEM tudunk még. :cry:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Koppány Csongor 2011-08-29 22:11
Ez már nagyon régi ügy. Úgy nyolc évvel ez elótt találkoznom kellett valakivel, aki megkért, hogy amikor bemegyek a lakásba, akkor a mobilomat kikapcsolva tegyem le az előszobába. Akkor ezt nem értettem, de utána néztem már akkor a dolgoknak, és kiderült, igaza van. A mobil készülék ameddig be van kapcsolva, lehallgatható. Ha nem akarod hogy tudják merre vagy. akkor még mielótt hazaérsz kapcsold ki a mobilodat, ha nem akarod hogy lehalgassanak, vedd ki az aksit is. Ezt ez a FEKETEMÁGIÁS ember mondta el nekem. Üdv Koppány
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # fogarasi jozsef 2015-11-19 10:17
Mit lehet ehez szollni,Azt,hog y csak kerüljük mindt a macska a forro kásátés nemmerjük kimondani hogy tulajdon képpen kiaz a nemzet amelky ezt irányitja.Kik a segitői. és Főképp ramutatni minden nap látsátok ezis ugyan aza nemzetiségü. Amig ez igyvan nevárjunk javulást.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!