fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Figyelnek

Szerintem ezeket a módszereket már azóta alkalmazzák, mióta a mobiltelefon napvilágot látott.

Kikapcsolt mobil is lehet poloska

Beküldendő Anyag: Újfajta technikát alkalmaz az FBI a bűnözők lehallgatására: az ügynökök távolból képesek aktiválni akár egy kikapcsolt mobiltelefon mikrofonját is s annak segítségével lehallgatni a közelben zajló beszélgetéseket.

A vándorbogár elnevezésű technológiát  az amerikai igazságügyi minisztérium jóváhagyásával a New York-i szervezett bűnözők elleni nyomozások során már alkalmazták.  A megoldás lehetővé teszi, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei a távolból aktiválják egy mobiltelefon mikrofonját - akár a telefon kikapcsolt állapotában is - s azon keresztül lehallgassák a közelben zajló párbeszédeket.

Noha a technikát valószínűleg többször alkalmazta az FBI, a megoldás nemrég került a reflektorfénybe: Lewis Kaplan kerületi bíró ítéletében kimondta, a vándorbogarat jogszerűen alkalmazta a nyomozó iroda, amikor segítségével a New York-i alvilág két tagját  hallgatták le - számolt be a News.com. A maffiózókat 2003-ban  hagyományos poloskákkal is megpróbálták lehallgatni éttermekben, ám a bűnözők felfedezték az FBI által telepített apró mikrofonokat, ezért döntöttek a hatóságok az új technika alkalmazása mellett.

A Financial Times már tavaly beszámolt arról, hogy a mobilszolgáltatók a hatóságok kérésére a tulajdonos tudta nélkül képesek a távolból olyan szoftvert telepíteni a mobilkészülékekre, mely lehetővé teszi a telefon mikrofonjának észrevétlen aktiválását. Természetesen a lehallgatás csak akkor lehetséges, ha az akkumulátort nem távolították el a készülékből, viszont akár kikapcsolt mobiltelefon esetében is aktiválni lehet a mikrofont, s nem igényel fizikai beavatkozást.

James Atkinson, a News.com által megkérdezett biztonsági szakértő szerint az amerikai Nextel szolgáltató, illetve a Samsung, valamint a Motorola Razr mobilok kimondottan alkalmasak a lehallgatásra, azonban a technikát csak hatóságok alkalmazhatják.

http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20061204kikapcsolt.html


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+4 # ISZT 2011-12-20 17:28
Erről jut eszembe úgyis már régen írtam.
Például az én (okos)telefonom on amikor bekapcsoltam a műholdas adatforgalmat hogy elérjek valamit interneten ha gyorsan szükségem lenne rá, automatikusan elindult a Road Sync nevű alkalmazás ami eleve arra való hogy "segítsen neked a tájékozódásban" persze fordítva is működik tehát lényegében beazonosítja hol + a Teamspace alkalmazás ami összeköti a személyazonossá got (facebook twitter G+ ) is a telefonszámmal ezzel együtt már mindent tudnak rólad ha bekapcsolva tartod az adatforgalmadat . Azt is hogy ki vagy és azt is hogy hol és mikor.
Ígyhát gyorsan el is távolíttattam ezeket a dolgokat egy "mindenes" informatikus ismerősömmel.
Szóval az androidos telefonok abszolút olyanok mint beépített kémkészülékek.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-4 # Bögyös Lujza 2012-08-20 22:44
A sok millió emberből az abszolút jelentéktelen Bögyöske, miért érdekelne bárkit? Az FBI is bealudna tőle!

Akinek meg félnivalója van, ne használjon okostelefont és tanuljon meg konspirálni.

Agyatlan informatikuskén t, használom a kényelmi technikát, ennyi örömöm legyen már...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!