fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Média befolyása

Gyöngyös-patália

Ha lehetne a sportfogadásokhoz hasonlóan fogadásokat kötni arra, milyen kormányrendeletek születnek majd meg egy-egy média által felkapott esemény után, már halálra kerestem volna magam.  A helyzet az, hogy ha képes vagy elvonatkoztatni attól a show-műsortól, amit a parlamentben illetve a médiacsatornákon előadnak, mint körítést, és képes vagy figyelmedet csakis arra fókuszálni, hogy milyen konkrét rendeletek születnek, akkor egy nagyon egyértelmű képet kaphatsz.
Ez egy technika, ami nagyon jól használható a hírek értelmezésére. Felejtsd el egy pillanatra az ürügyet, az állítólagos indokot, hogy miért hozzák meg az adott rendeletet (ürügyet nagyon könnyű konstruálni szinte bármire) és vizsgáld meg magát az intézkedést, hogy az az emberi szabadságjogok szempontjából ad vagy elvesz. Amikor azt mondják még több kamerára van szükség, hogy legyen minden sarkon, minden aluljáróban, amikor azt mondják engedélyhez kell kötni a röpcédulák osztogatását, amikor azt mondják szigorítani kell az otthonszülést, amikor azt mondják szigorítani kell a gyülekezési jogot, ha az másokban félelmet kelt, akkor gondold végig, ki fogja eldönteni, hogy az másokban félelmet kelt-e. 
A rendeletek minden egyes alkalommal egy-egy arasznyival közelebb visznek a nagy testvér állama felé, ahol minden lépésedet figyelik, és minden tevékenységedhez speciális engedély kell. És ez így történik attól teljesen függetlenül, hogy melyik kormány van éppen hatalmon. 
Tegyük fel, imádod Orbán Viktort, és száz százalékig megbízol benne, minden tekintetben, hogy minden döntésével a te érdekeidet fogja keresni. Rendben, de gondold végig azt is, hogy ha ő kiépít egy szigorún centralizált rendszert, ahol mindenben a kormány dönt, akkor ezt a rendszert fogja megörökölni az őt követő kormány, amit nem biztos hogy ő fog vezetni. Lehet, hogy éppen az általad legjobban gyűlölt politikus kezébe fog hullani az egész kiépített rendőrállami apparátus néhány év múlva. Próbáld meg aszerint értékelni a kormány intézkedéseit, hogy azok centralizálják e a hatalmat, és elvesznek döntési jogokat az emberektől, vagy éppen decentralizálnak, és engedik, hogy te dönts. Azt fogod találni, hogy az utóbbi elég ritka.
forrás: 

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!