fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Média befolyása
Vuk és Karak a búzatábla közepében szunyókálnak, mikor egyszerre csak furcsa nagy zajra ébrednek az erdő irányából.. .
Aki volt olyan szerencsés, hogy gyermekként nem pokémónokon meg tini nindzsa teknőcökön kellett felnőnie, az biztosan jól emlékszik ezekre a képsorokra.
Szóval az történik, hogy meghallják a nagy lármát, és Karak ugye azonnal kezdene menekülni, és szaladni ki a búzatáblából, elfelé a zaj forrásától, amikor Vuk, akinek híresen éles az esze, arra kéri, várjon még, amíg ő elmegy kicsit körülnézni, hátha valami nem teljesen kóser. Szerencsére sikerül Karakot meggyőzni, mert mikor kimegy a búzatábla széléhez és kidugja a fejét, azt látja, hogy a vadász meg a Vahur már ott várakoznak csőre töltött puskákkal, és ha kijönnek azon az oldalon, ott rögtön agyon fogják lőni őket.
A Fekete István könyve alapján készült klasszikus mesében megelevenedik előttünk az, hogy egy szakszerű vadászat miképp is zajlik. A folyamat nagyon jól megszervezett és összehangolt.
Szükségeltetik hozzá egy csoport, akiket úgy hívnak, hogy "a hajtók". Ezek az emberek ugyan nem képviselnek valódi veszélyt a vadra nézve, teljesen fegyvertelenek, viszont annál nagyobb zajt tudnak csapni, amivel elképesztően nagy veszély illúzióját képesek kelteni a kiszemelt állatokban. Szegény állatok a nagy lármát veszélyforrásként azonosítják és azonnal elkezdenek menekülni elfelé a zajtól, az ellenkező irányba...
épp arra, ahol a valódi veszély már tárt karokkal várja őket...
és szegénykék sorsa ezzel végleg meg is pecsételődött!

Kicsit azért igazságtalan ez az egész forgatókönyv, nem gondolod? Szerencsétlen vadnak semmi esélye nincs egy ilyen összehangolt akcióval szemben. Kicsiny emlős agyával még akkor sem tudná megérteni mekkora átverésnek lett az áldozata, ha minden erőnket összeszedve próbálnánk meg neki elmagyarázni, mi is a vadászok stratégiája. Hogy is értené meg szegény, hogy miközben balról jön a lárma, a veszély a jobb oldalon van!

Talán már feltűnt, hogy ez itt se nem erdővédelmi se nem egy halász-vadász blog, tehát nyilván ki akarok lyukadni valahova ezzel az egésszel...

Hát most jól figyelj rám, mert én vagyok Vuk és te vagy Karak!
A döntés a te kezedben van, hogy melyik irányba kezdünk el szaladni a lárma hallatán. Én csak annyit tudok tenni, hogy elmondom neked mit láttam, amikor kikukucskáltam a búzatábla szélén.
Hallgasd végig kérlek, és jól fontold meg a döntésedet, mert mindkettőnk élete múlik rajta!

A nagy zaj amit hallasz, a nagy hírverés, a vörös terrorkészültségi riadók, az évről évre újrajátszott szívbemarkoló képsorok,  a terrorizmusról szóló dokumentumfilmek, rekreációs filmek, akciófilmek, tévéfilmek, sorozatok, megemlékezések, tanulmányok, a politikai felszólalások.. ezek mind csak a hajtók!

A szeptember 11-edikei tragikus eseményekben 5000 ember halt meg.
Csak összehasonlításképpen: tízezerszer ennyien halnak meg minden egyes évben sima influenzában!
Karak, ugye érzed, hogy ez az egész lárma csak kamu, és ezzel csak terelni akarnak minket?
Nagyon kérlek, szedd most össze minden gondolkodási képességed, mert ha rosszul döntesz, nekünk tényleg annyi!

Én kinéztem a búzatábla szélén, és hidd el, azok, akik le akarnak vadászni minket, csapdát állítottak nekünk ott!
Már készen várnak egy olyan társadalmi struktúrával, melyben minden egyes ember rabszolga, valamennyi emberi jogától megfosztva. A precíz tervek már réges-régen készen vannak, de most már a szükséges technológiával is rendelkeznek egy olyan központosított és teljesen megfigyelt társadalom felépítésére, amiben már nincsen semmilyen lehetőség fellázadni az elnyomással szemben, mert aki a lázadásra csak gondol, már azt is gombnyomásra likvidálni lehet. 
Hidd el, ezek mindent precízen kidolgoztak, már csak egyedül arra van szükségük, hogy mi valahogy magunktól belemenjünk ebbe a csapdába.

Karak, ugye érted, hogy a nagy zajjal amit hallasz, épp ebbe akarnak beleterelni minket?!

"Az, ki feláldozza szabadságát biztonságáért, egyiket sem érdemli meg."

             - Benjamin Franklin

forrás:

http://pirospirula.blogspot.com/2011/09/karak-vuk-es-nagy-toronybontok.html


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!