fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Média befolyása

Ilyen problémákban érdemes alkalmazni a Boldogság Videó tudását.

 

 

Kedves Szerkesztőség!

Nagyon nagy szükség van a munkájukra, de magam is látom, hogy az emberek elbutult zombiként viselkednek és nem tudom sokszor eldönteni, hogy tényleg nem hallják és értik amit mondanak nekik, vagy csak nem akarják.Nem akarom fenntartani Önöket, de mivel a nagy "szólásszabadság keretein belül" is van egy borzastó nagy téma, amivel foglalkozik a weblapjuk és rádiójuk is, a MÉDIA, így végre találtam egy közösséget, amit toboroztak, akikben reményeim szerint nem találok süket fülekre.

Nagyon felhúztam magam az utóbbi években, el is mondom miért, de amiért levelemmel Önöket találtam meg, az az volt, hogy nem hajlandó senkisem felismerni az egyik legnagyobb társadalmi problémát a TV függőséget. Igenis létező fogalom, amit nem hajlandóak elismerni az úgynevezett szakemberek és pokollá teszi az életemet. Anyukám megszállottja, mintha kitörölnék a memóriáját, siet haza, rámvágja az ajtót kirohan, mert kezdődik a filmje. Nem főz, egyedül a reklámidőben megy ki és betesz egy mosást, a lakást úgy hagyja ahogyan van, amikor munkából hazajön odadobja cuccait ahova puffan. Szinte drámai ami a viselkedésén tükröződik. Amikor előtte van nyugodt, de azt se hallja meg amit mondok, ha családi gondok várnak megoldásra a szappanoperákból jól látott nevetséges ájulási szituációt produkálja, felsikít, hogy most mi lesz ordít, de mint a sakál, nem olvas, nem lát, nem hall, ha megérkezik egy egyszerű villanyszámla, elordítja magát most meghalok, ez a világ milyen borzasztó stb. Ezt ha videora venném se hinné el senki hogy ezek így vannak. Nem beszél velem, ha valami olyanra hívom fel a figyelmét, hogy nincs itthon élelmiszer. Vagy hogy megint olyan dolgokat vásárolt össze amire nincs szüksége.

Már 15 éves korom óta tudom, hogy ez mind mind a tv miatt van ennek a mélyt árasztó fekete doboznak van ilyen romboló hatása, de nem tudok vele mit csinálni, ő zombiként viselkedik én meg az Ő viselkedésétől fogok megbolondulni, egyedül már semmit nem képes végiggondolni, csak bólogat, mintha már lassan én lennék az anyja. Nem tud viselkedni hivatalokban, már csak úgy viselkedik ahogyan a tiniribancként beöltöztetett, beállított emberek a tv-ben, interneten. Fél a kapcsolatoktól. Iszonyatos. De a legnagyobb veszekedésünk amiatt pattant ki hogy elromlott a tv-je és két napig nem tudott tv-t nézni. Hisztérikus rohamok követték egymást nap mint nap. Akkor megtalálta a rádiót, azt nem tudta, hogy nem szabad rárakni a meleg kandallóra, de csak ott tudta fogni. De ő nem ilyen nem lehet ilyen ez csak ennek a vacaknak köszönhető, de ha kikapcsolnám, vagy kidobnám a fenébe biztosan nekem jönne.

A szüleim elváltak, de szerencsére még apu idejénben felismerte a nagyszüleimmel, hogy a gyerekre nincsen jó hatással a televízió, ami telesugározná az agyamat az alánevető sorozatokkal idióta sablonos mesékkel. Elmentünk kirándulni, folyton utazgattunk, sétáltunk, igen leült velem társasozni, kártyázni, vagy elmentünk a rokonokhoz. Hangsúlyozom nem nézek tv-t, ahogyan a vőlegényem sem, ha mégis muszáj egy-egy ismerősnél csak 10 percre is nézni beálmosodunk, mint akik hipnozis hatása alatt vannak és úgy érezzük hogy semmihez nincs kedvünk, ilyenkor megrázzuk egymást megyünk kutyátsétáltatni és próbáljuk kerülni ezt a mocskot, fertőt.

Amikor a T-home bekötötte hozzánk a netet, mert szolgáltatót váltottunk, akkor a szerelő nem akarta elhinni, hogy én nem nézek tévét és bámult rám mint egy nem is tudom mire, elkezdte ajánlgatni az ilyen olyan tv-ket én meg nem is figyeltem rá. Miért lenne ettől jobb egy ember élete. Azt hitetik el velük amit akarnak.

Most az új felállás mivel közöltem édesanyámmal, hogy nem hagyom magára akkor sem, ha belepusztulok is mire erről leszoktatom, de beszélgessünk, hagyja a tv-t, ő ezt úgy értelmezte,hogy most bármi hírt hall, felkiált: jézusom, utána végigordítja a lakást menjek át hozzá és hallgassam, én mondom nem nézek ilyeneket, pláne a híradót ahol megnemerősített forrásokból....stb. vaaagy átjön szó szerint kicsapja majd becsapkodva az ajtót magnószerűen ugyanazt a hírt elmondja ahogyan mondta a bemondó ugyanazzal a hangsúllyal majd hozzátéve mi lesz itt.... Erre tátott szájjal nézek rá majd akkorát csapkod az ajtókra kishíja, hogy nem esik ki a keretből.

Ez ne lenne létező probléma??? Most kérem én, miért nem képesek bevallani, ennyire kevesen vagyunk akik ellen tudunk állni a társadalmi butító hatásnak, kb 300 családdal még ésszel sem bírjuk felvenni a harcot? Mindenki így akarja végezni? Mert eljön, igen eljön, és ha majd nem lesz olyan hogy áram, mert fogynak a kibányászható nyersanyagok, amivel ezt a szennyet tápláljuk, az emberek hisztérikus csordaként fognak egymásnak esni, mint az adagtól megvont drogosok és butaságokkal bíztatják egymást, mert olyan nincs, hogy valakiket álmaikból felébresszenek, vissza akarnak majd térni az illúzióba és ezek az emberek roncsok lesznek életük végéig.

Mit lehet ez ellen tenni?

Remélem olvasták és ugyanúgy meg vannak ezeken döbbenve mint én. De egyedül ennyi birkát nem lehet terelni. Lehetséges valamiféle összefogást generálni ebben az alvó országban?


Köszönettel, generált álomvilágtól mentes hétvégét kívánok.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+4 # juhászbojtár 2012-10-31 02:39
hát 1 embered már van terelni a birkákat
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Y 2012-10-31 11:52
Valóban súlyos probléma.. De hatását legerősebben majd csak az újabb generációknál fogja kifejteni. Tökéletesen megfigyelhetem, hogy a 16 éves osztálytársaim pontosan a Disney szereplők mintájára viselkednek. A gesztusaik, a nyelv- és szóhasználatuk( magyartalan, értelmetlen mondatok), illetve az adott helyzetekre való reakcióik mind-mind szinte egyeznek velük. Néha van olyan érzésem, hogy elég csak megnéznem valamelyik filmet és megismernem Hannah Montanat és akkor máris vagy 3-4 osztálytársam ismerem. Egyszerűen beprogramozzák nekik, hogy mikor, hol hogyan kell viselkedniük.
Saját húgomnál rengetegszer vettem észre, hogy a tv előtt ülve mint egy transzban van és külső hatásokra nem is reagál, aztán ha valamit éppen csinál is és rákérdezek, hogy miért teszi, minek teszi.. mellébeszél, letagadja stb.
Múltkor pl. csörgött a telefon vagy egy 4 percig folyamatosan és nem vette fel. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem vette fel.. erre jött a meglepő válasz, hogy "azért mert közben fölálltam". És ez csak egy a sok eset közül.
Ha van a környezetetekbe n ilyen ember figyeljétek meg és próbáljatok neki segíteni, mert egyszerűen már félelmetes, hogy arra nem tudom megkérni, hogy kapcsolja le a villanyt vagy csukjon be egy fiókot.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Fénybenjáró 2012-10-31 14:26
Sajnos én is hasonló dolgokat tapasztalok, hogy a viselkedési stílusukat a gyerekek és a fiatalok a médiából veszik át. Benyalják a szennyet minden gondolkozás nélkül.

:-?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Zenoman92 2012-10-31 15:47
..valami nem stimmel itt..nincs minden rendben avilaggal.. folyton nezitek a tv-t, az MTV-t.. regen voltak ronda emberek is, rondak es tehetsegesek, de mostanra, mostanra mind eltuntek..felszivodtak....
Mostmar csak szep embereket latni ...
tudjatok mi lett a rondakkal ??


ha valaki popsztar akar lenni, annak elso dolga : hogy magara tetovaltasson valamit..kigyurja magat..vagy magaba rakat par piercinget..felpumpaltatja a mellet es a ..masikat is..szolariumozik..epilalja a testet.stb

ha visszagondoltok gyermek korotokra..iskolai eveiterke rajottok ,h nekik hulyekre van szukseguk..

ha nemtetszik a musor mindossze annyit kell tenned ,h kikapcsolod a tv-t es fogod a taviranyitot es kiveszed belole ezt :

https://www.google.com.ua/search?client=opera&rls=ru&q=duracell&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&hl=ru&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SyuRUOGPLcjQhAfp6YGgBA&biw=1647&bih=949&sei=TSuRUIK0MsPWtAbR9IHoBw
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # István 2012-10-31 17:59
ez a média manipuláció vagy összesküvés elmélet vagy tényleg igaz de akkor nagy bajban vagyunk, de az aktív vagy a fókusz is mondta hogy ne higyjünk az összesküvés elméletekben!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Fénybenjáró 2012-10-31 19:28
Azért mondta az Aktív és a Fókusz, hogy ne higgy bennük, mert látják, hogy kezd kiderülni az igazság az összeesküvés nem elméletekkel, hanem bizonyítékokkal .

Ezek már összeesküvés bizonyítékok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # István 2012-10-31 18:27
az internetes társadalom szerint nem létezik ilyen elmélet hogy tömegmanipulálá s, és akik ilyenben hisznek azok nem normálisak stb... pedig ez így van, hisz a kommentek alapján ezt szűri le az ember
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Fénybenjáró 2012-10-31 19:30
Ha nem létezne tömegmanipulálá s, akkor a különböző cégek nem költenének dollármilliárdo kat a reklámokra, hogy az ő mérgező műanyag ételeit, meg italait vegyék a kedves mit sem sejtő tévénézők.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # István 2012-11-01 17:43
szerinted mérgező a finom mcdonaldos hambi? meg a kfc-s finomság?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2012-11-02 13:37
Nézd meg a Super Size Me című filmet és meg fogod látni belőle, hogy igen mérgezőek. Egészségtelenek és a betegségek és az elhízás egyik kiváltó oka.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/mergez-etelek/mergez-etelek/694-super-size-me

Fél év után sem rohad a gyorséttermi kaja:

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/mergez-etelek/mergez-etelek/302-fel-ev-utan-sem-rohad-a-gyorsettermi-kaja-
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # juhászbojtár 2012-11-02 16:20
drága tezsdvérem!

1éve dolgozok a mekiben.igaz külföldön,de mióta ott vagyok egy burgert sem ettem meg(talán mer vega is vagyok),így nincs sok ehető számomra ott. szval a lényeg....nem javaslom emberi fogyasztásra!!!
köszönöm a kérdést
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # juhászbojtár 2012-10-31 22:35
néha elmész a bekapcsolt tv elött és érzed hogy behúúúz.egyszerüen húúz!vagy nemtom miez.és akko jön ez a: á kicsit megállok megnézem miez és ottragadsz.nemtom ezek mi a szart csináltak vagy hogy csinálják,milye n frekit nyomatnak az agyunkba,de mint a birkát a nyájba beterelik ugyanúgy ez a gönc is gyűjti a népet.És ha egyszer nézed(főleg kaja után,vagy fáradtan)nagyon nehéz felkelni elölePersze nálam az volt a különbség hogy közben éreztem, tudatomnál voltam hogy mi történik és már tudom azt mondani hogy köszi, NEM! van jobb dolgom.ilyenkor vagy kilövöm, vagy ha más nézi otthagyom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-11-02 13:39
Hasonlót tapasztal az ember. Ellazul az ember idegrendszere, ahogy a vibráló képeket bambulja, nem kell gondolkoznia, mert a tv mindent tálcán kínál neki, hogy mi is a valóság. Valóság, ami igazándiból egy általuk generált álvalóság, ami a felső vezető réteg érdekeit szolgálja.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # tomi870201 2012-11-01 11:35
Hát igen.Fontos valakiknek, hogy az emberek ne tudjanak megoldani alapvető helyzeteket sem.A ráérő idejében ne azon gondolkozzon hogy is árusítják ki az országot vagy hogy miért él egyre rosszabbul.Sőt egyáltalán ne is gondolkozzon efféle dolgokon.Az legyen a fontos beszélgetési és gondolkodási téma, hogy ki nyeri az x-factort,vagy hogy mi lesz a Barátok közt következő részében.közben sulykolják az emberekbe, hogy ti vagytok a hibások.Nem jól éltek,sokat költetek a minimálbéres fizetésből.Még tippet is adnak hogy spórolj,te ezt nem teheted meg,te csak egy munkás ember vagy,te nem érdemelsz többet és ne is várj többet.És már alakul is a depressziós,öng yűlölő,agymosot t csürhe aki az anyagi világban kezdi el keresni a boldogságát.Hisz csak akkor vagy valakik ha drága ruhád van,úgy bulizol mint a sztárok és persze tudod hogy Paris Hilton milyen bugyit viselt tegnap este.Persze a nap 80%-át a tv és a Facebook előtt töltöd.Neki ez a "trendi".Ha meg feldobsz neki egy értelmes témát vagy egy személyes kérdést(mi az életcélod?Mit gondolsz mi történik most a világban,vagy mi a véleményed a kapitalizmusról ?Mikor volt a Mohácsy vész?)Úgy néz rád mint ha egy másik bolygóról jöttél volna.Na hát ez a cél.TE EGY SENKI VAGY ÉS EZT HIDD IS EL.AMI MOST VAN AZ A TE HIBÁD.Ne gondolkozz rajta miért van ez így,majd mi MEGOLDJUK HELYETTED csak dőlj hátra a fotelben és butulj és persze tudd kire szavazol négy év múlva.Ott fogunk pózolni a plakátokon mint a világ megmentői.ÉS TE EZT EL FOGOD HINNI!!!
Hát sajnos az én anyukám is ilyen.Egész nap ott ül és nézi.Csak nehéz mert az embereket nem érdekli a valóság.Leülök anyukám mellé és beszélek neki a médiáról és látom, hogy egyik fülén be a másikon ki.Felváltva figyel rám és a tv-re,nehogy lemaradjon valamiről.
Örülök hogy megtaláltam ezt az oldal.Próbálom felnyitni egyre több ember szemét.Tudom,hogy már nagyon rossz helyzetben van az ország,de én hiszem,hogy lesz még szebb és könnyebb a magyarok élete itt a Kárpát-medencében.KITARTÁS MAGYAR TESTVÉREIM ÉN ÚGY LÁTOM HA NEHEZEN IS DE A VILÁG MÁR ÉBREDEZIK.Az ember mindig akkor kezd el keresni valamit,mikor már nincs.A belső értékek már rég eltűntek az anyagi világban.Hát mutassuk meg a SZERETET mire képes.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Y 2012-11-03 02:37
Így igaz, egyik ismerősöm mondta, hogy mióta rájött erre az óta még jobban utálja a focit, pontosan olyan műsor ami rengeteg embert von el az " élettől", és ha nem is nézik akkor is folyamatosan róla beszélnek, ahelyett hogy valami előremutatóbb dologgal foglalkoznának. Félre ne értsük nem a sporttal van a baj, mert az más ha valaki játszik és nem csak beszél róla.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # sandra 2012-11-02 00:18
Nagyon igazak a cikkben es a välaszokban felväzolt ällapotok. En sose voltam nagy TV-zö, sose neztem, inkäbb könyveket olvastam, s kb. 12 eve van netem, ugyhogy netezek is inkäbb. Magam is eszrevettem a Tv függö emberek elbutuläsät, csalädomban is van rä 4 ilyen eset... Szüleim, ferjem TV függök. Sajnos ma mär vannak olyanok is, akik internet függök, de a neten is csak a hülyesegeket olvassäk es nezik. Nagyon sajnälatos jelenseg. Amugy 42 eves vagyok es több, mint egy eve olvasom rendszeresen a Magyar Kiralyi Hirlapot. Ausztriäbol vagyok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # seres tibor 2012-11-28 15:58
Nincs tévé, kidobtam! 7 éve ennek már!.-) Az internet igaz majdnem ugyanaz de még sem. De ez nem függőség csak egy kicsit:-) Ami a legnagyobb különbség, hogy azt nézek, azt csinálok, azt olvasok, azzal beszélgetek s akkor, amikor éppen azt akarom. Ha észreveszem, hogy megakar vezetni valaki, vagy valamelyik téma akkor kilövöm és kész!.-) A feltétel itt is, hogy eszetlenül nem kell billentyűket nyomkodni és bármit kritikával kell nézni!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!