fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Média befolyása

Howard Beale: Edward George Ruddy ma délelőtt meghalt. Edward George Ruddy a Union Broadcasting Network igazgatótanácsának elnöke volt és ma 11 órakor szívroham következtében meghalt és jaj nekünk, mert nagy bajban vagyunk.Howard Beale: Szóval egy gazdag, fehér hajú kisember meghalt. No de mi köze ennek a rizs árához, nem igaz? És miért volna ettől még jaj nekünk? Azért, mert ti, akik itt ültök és még 62 millió amerikai azzal foglalkozik, hogy engem hallgat. Mert közületek nem egészen 3% olvas könyveket. Mert közületek alig 15% olvas újságokat. Mert egy igazságot ismertek, ami a képcsövön át jut el hozzátok, mert él jelenleg egy teljes és egész generáció, ami semmi mást nem ismer, csak ami ebből a csőből jön ki. Ez a cső szentírás! A végső kinyilatkoztatás! Ez a cső teremt vagy porba dönt államelnököt, pápát, miniszterelnököt, ez a cső a legfélelmetesebb istenverte hatalom ezen az istentelen világon és ezért jaj nekünk, ha nem megfelelő emberek kezébe kerül és ezért jaj nekünk, mert Edward George Ruddy meghalt. Mert ez a tévéhálózat most az CCA az amerikai távközlési társaság kezébe került. Új elnöke van az igazgatóságnak, Frank Hackett ott ül már Mr. Ruddy irodájában a huszadikon és ha a világ 12. legnagyobb vállalatának kezébe kerül a leghatalmasabb istenverte propaganda eszköze az egész istentelen világnak ki tudja milyen szart terjeszt majd igazság címén.

Howard Beale: Épp ezért figyelem, hallgassatok meg! A televízió nem az igazság, a televízió egy istenverte nagy vurstli. A televízió egy cirkusz, karnevál, vándorakrobaták truppja, mesemondók, táncosok, énekesek, zsonglőrök, mutatványosok. Oroszlánszelídítők és válogatott focisták, egyszóval unaloműző ipar.

Howard Beale: Ha igazságot akartok, forduljatok Istenhez vagy egy guruhoz, vagy önmagatokhoz, mert csakis ott fogtok valaha igazságra bukkanni, mert tőlünk, emberek nem kaphattok igazságot. Azt mondjuk, amit hallani akartok, hazudunk, mint a fene. Képesek vagyunk azt mondani, hogy Kojak mindig elkapja a gyilkost, hogy Archie Bunker családjában nincs rák. Hogy akármilyen bajban van a főhős, nyugalom, a film végére kimászik belőle, minden hülyeséget elmondjunk, amit csak hallani akartok. Ábrándokkal kereskedünk, amik közül egy sem igaz, de ti, emberek mégis itt ültök napról napra, estéről estére, kortól, színtől, hittől függetlenül. Csak minket ismertek, már kezdtek hinni az ábrándokban, amiket szövünk. Kezditek elhinni, hogy a képcső a realitás és az élet, amit éltek irreális. Azt teszitek, amit a cső mond nektek, úgy öltözködtök, úgy esztek, úgy nevelitek a gyerekeiteket, de még úgy is gondolkoztok, mint a cső. Ez kész tömegőrület, eszelősök vagyok, az ég szerelmére, ti vagyok a valóság és mi az illúzió! Hát zárjátok el a készülékeket, zárjátok el most rögtön és hagyjátok elzárva, zárjátok el ennek a mondatnak a közepén, amit éppen mondok nektek, ZÁRJÁTOK EL!

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!