fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Média befolyása

Propaganda Minisztérium

Az „Influenza elérte a járványszintet a hatóságok szerint” című cikkében, Sharon Begley újságíró mindent megtesz, hogy megkongassa a vészharangot az Egyesült Államokon állítólag végigsöprő agresszív és járványszintű influenzás megbetegedések miatt. Azonban ő maga is elismeri, hogy nem áll megfelelő mennyiségű és/vagy pontosságú adat rendelkezésre, hogy alátámassza a számokat, amelyekre a cikk állításait alapozza.

Míg a január 11-én megjelent Reuters cikk vészjóslóan kijelenti, hogy amikor egy adott időszakban a halálozási arány eléri a 7,2 százalékot, hivatalosan is járványról van szó, kénytelen hozzátenni, hogy az influenza által okozott halálesetek teljes számáról nem áll rendelkezésre egyértelmű információ.

Álljunk csak meg egy perce! A cikk bevezetőjében a következőket olvashatjuk:

„Az influenza hivatalosan is elérte az országos járvány szintjét, mivel a múlt héten a tüdőgyulladásos és influenzás megbetegedések által előidézett halálesetek száma 7,3 százaléknál járt, nyilatkozta az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) pénteken.”

Tehát pontosan tudni lehet az influenza által okozott halálesetek százalékét, de nem a halálesetek számát?

Tényleg nem terveztem kirohanást a fővonalas média idiotizmusával kapcsolatban, de néhány dolgot azért nem ártana tisztázni. Először is egy újságíró számára a diploma megszerzéséhez kötelező tantárgy a statisztika. Ez a kurzus nem egyszerű, erről mindenkit biztosíthatok. Meg kell hagyni, hogy bár a legtöbb újságíró hallgató inkább a verbális készségekben, mint a matematikában jeleskedik, bárki, aki a Missouri Egyetem Másoddiplomás Képzésében részt vesz az én csoportomban, biztos, hogy nem ment volna át a vizsgán egy ilyen cikk megírása után.

A cikk folytatásában Sharon Begley ír a jelenlegi influenza vakcina alacsony hatékonyságáról, megjegyezve, hogy a kis vírusok igen jó búvóhelyet találhattak az emberi szervezetben, „például a légutak apró járataiban” ahová az oltóanyag nem képes elérni, mivel „az antitestek leginkább a véráramban tudják kifejteni hatásukat”. Nyilván mindenki érti. Egy amolyan mikroszkopikus bújócskát kell elképzelni. A cikk, a hatóságot idézve elmondja, hogy az idei vakcina „mérsékelten hatásos”, majd hozzáteszi, hogy tízből négy ember, aki influenza oltásban részesül és találkozik a vírussal, megbetegszik.

Kezdek gyanakodni, hogy az újságíró iskolák nem tették-e kötelező olvasmánnyá George Orwell 1984 című klasszikusát, hogy megtanítsák hallgatóiknak, hogyan mondhatnak valamit úgy, hogy tulajdonképpen az állítás ellenkezőjét fejezzék ki. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a 402-es újságírói kurzust „Haladó Köntörfalazásra” nevezték át.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!