fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Média befolyása

A Magyar Televízió egyes csatornáján 'Magyarország, szeretlek!' címmel rendszeresen látható egy vetélkedőként aposztrofált műsor, melynek szándékolt hatása nyilvánvalóan a nemzeti öntudat erősítése. Groteszk módon a műsor pontosan ezt a célt nem tudja elérni.

A technikailag különben igényesen kivitelezett produkció valójában egy olyan öncélú giccsáradat, melyről a hatalom (közszolgálati televízióról lévén szó) feltehetően úgy hiszi, hogy pozitív irányba tudja befolyásolni a lakosság közérzetét, melyet ugyebár egyre csak zsigerel. Amolyan 'Ha kenyeret már nem is, de cirkuszt adjunk a népnek' elv szerint.

Esténként valóban milliók merednek a képernyőkre hazánkban is, tehát befolyásolni valóban lehet az embereket a média eszközeivel. Az elgondolás jó, viszont a megvalósítás teljesen ellentétes az emberek élethelyzetével, hivalkodó és ami a legnagyobb hiba: hazug.

A vetélkedő ugyanis nem is valódi vetélkedő, hanem ismert médiaszereplők futtatása. Mind a műsorvezető, mind a 'vetélkedő' csapatok, sőt még a közönség is egy jól megfogható koreográfia szerint viselkednek, miközben kétségbeesetten igyekeznek természetesnek hatni. De ezzel csak még esetlenebbnek tűnik az egész. Különösen visszataszító az erőltetett vidámság: végig erőltetett vigyorgás, unásig ismételt 'spontán' öröm látható végig, mely cseppet sem hat természetesnek. A hatás annyira taszító a jóérzésű ember számára, hogy két percnél tovább talán nem is lehet nézni a műsort egyhuzamban.

A visszás hatás magyarázata egyszerű. Az őszinte hazaszeretet nem így jelenik meg az ember életében. Ott van a hétköznapokban, a tisztességesen elvégzett munkában, egymás tiszteletében. De abban semmiképpen sem, hogy valaki kiáll a kamerák elé, széttárja a kezét és elrikkantja magát: "Magyarország, szeretlek!" Ez a hazaszeretettel, nemzeti öntudattal köszönőviszonyban sincsen.

A rendszer képtelen kivetkőzni magából, minden ténykedésében megnyilvánul valódi lényege. A közélet hivatalos formálói ezzel is öngólt lőttek: ugyanez a cinikus, képmutató magatartás jellemzi őket is, mint szellemi termékeiket, jelen esetben egy televíziós produkciót


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!