fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

Mi is áll a nőnap hátterében?

Az ünnep eredetileg mint a „Munkásnők Nemzetközi Napja" lett meghirdetve.

A I. Internacionálé (London, 1864.) és a II. Internacionálé (Párizs, 1889.) a szerves gyökereitől elidegenített, megalázott munkásnőből héroszt faragott, méghozzá olyan héroszt, aki levetheti magáról a férfiak évezredes rabigáját. Hisz - összhangban Engels tézisével („A magántulajdon, a család és az állam eredete") - azt vallották e világrontók, hogy a nőket „fel kell szabadítani" (emancipálni) a férfiak rabigája alól. Ezért támogatták a nők foglalkozásbeli egyenjogúsítását, hisz szerintük a „termelési viszonyok és a tulajdonviszonyok megváltoztatásával" megerőszakolt emberi természet maga is lényegileg meg fog változni. Céljuk tehát nem a természetes rend helyreállítása, a nő igazi megbecsülése volt, hanem a nők további eltorzítása nemesnek hangzó hamis jelszavak alatt.

A dátum eredete egy gyakorlatilag ismeretlen szövőnői sztrájkra vezethető vissza, de ténylegesen az oroszországi 1917-es „februári forradalom" (a Gergely-féle naptár szerinti március 8-a) kezdeteként elkönyvelt petrográdi nőtüntetéssel nyerte el mai státuszát. A dátum buzgó terjesztője egy kommunista kobold, egy igazi antinő, Klara Zetkin volt, akitől Németország csak az ezerszer elátkozott nácik után tudott megszabadulni.

Elég egy pillantást vetni a két rendszer nőideáljának különbségére.

 

 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+5 # Scythion 2012-03-09 13:10
az alsó kép valahogy sokkal megnyerőbb :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Fénybenjáró 2012-03-09 23:27
valóban! :D

Szép egy családot látni, ahol a nő nő, és a férfi férfi. Nem akar senki a másik szerepében tetszelegni, hanem elfogadja azt, amire az Isten rendelte. Kicsit szerintem értékesebb is, mint a trendi szinglik tábora.

Jó látni az egységet, amit az alsó kép sugároz. Ahogy a nemek egymást kiegészítve harmóniába kerülnek és mindenki rendeltetése szerint segíti az életet, tovább haladni az útján. :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!