fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

India is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek ellenállnak a biotechnológiai óriás Monsanto által képviselt mezőgazdasági korrupciónak, és jogi lépéseket tett a cég által elkövetett, az indiai hatóságok által „bio-kalózkodásnak” nevezett igencsak megkérdőjelezhető eljárások miatt.

Az indiai hatóságok azzal vádolják a Monsantot, hogy egy helyi padlizsánfajtát saját genetikailag módosított fajtájának kifejlesztésére használt fel, ami a hírhedt Monsanto Bt rovarirtót is tartalmazza. Ez a rovarirtó olyan komoly veszélyt jelent a környezetre és az emberi egészségre, hogy India a tettet bio-kalózkodásnak minősítette.

India Országos Biodiverzitás Hatósága (NBA) példanélküli döntést hozott, ami hivatalos nyilatkozatában is olvasható, csatlakozva az agráróriás tevékenységének korlátozása és határon kívülre szorítása érdekében fellépő más országokhoz, mint például Magyarországhoz és Peruhoz.

Magyarország az elsők között volt, ahol több ezer hektár genetikailag módosított Monsanto kukoricatermést pusztítottak el, a cég elleni közvetlen intézkedés keretein belül. Peru is komoly lépéseket tett a Monsanto ellen, tízéves tilalmat rendelve el minden GMO gabona és élelmiszeripari összetevő ellen.

A döntést összefoglalva a Nature Biotechnology a következőket írja:

„Egy indiai kormányhivatal úgy döntött bepereli a genetikailag módosított padlizsán kifejlesztőjét Indiának a Biológiai Diverzifikációról szóló 2002-es törvénye alapján. Az indiai Országos Biodiverzitás Hatóság vádjai szerint az ország első genetikailag módosított terményének kifejlesztője, a Maharashtra Hybrid Seeds Company (Mahyco) a St. Louis-i Monsato és számos helyi egyetem partnereként helyi fajtákat használtak fel a transzgenetikai termény kifejlesztésére, amihez nem kértek engedélyt.”

Kiszivárgott dokumentumok szerint az intézkedés miatt India célponttá válhat

Vajon érheti-e Indiát támadás az Egyesült Államok és partnerei részéről a genetikailag módosított termények miatti ellenállásért? Bizonyos kiszivárgott dokumentumokból az derül ki, hogy az Egyesült Államok kemény kereskedelmi háborút indíthat, és egyéb intézkedéseket kezdeményezhet a Monsanto genetikailag módosított „alkotásainak” ellenálló nemzetek megbüntetésére. 2007-ben például Craig Stapleton, az Egyesült Államok akkori franciaországi nagykövete és George W. Bush üzleti partnere, az javasolta, hogy az Európai Uniót és a GMO terményeket ellenző országokat büntessék meg.

A volt nagykövet egyértelműen „célzott ellentámadásra” szólított fel azokkal a nemzetekkel szemben, akik ellenállnak a Monsanto féle GMO kukoricának, annak ellenére, hogy egyre több kutatás állapítja meg egészségkárosító hatását. Fel kell tegyük tehát a kérdést, hogy az Egyesült Államok valóra váltja-e fenyegetését a kilátásba helyezett „büntetésekkel” kapcsolatban a Monsantonak ellenálló Indiával vagy más országokkal szemben. Ennek csak az idő lesz a megmondhatója, mindenesetre jó látni, hogy egyre több nemzet és egyén áll ellen az agráróriásnak.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+2 # Norbert 2012-04-23 02:06
Jolenne mar ha vegre a vilag fellepne egyontetuen ez ellen az igazi terrorista banda ellen amit ugy hivnak,h usrael!

Elmebeteg elkepzeles a GMO es Magyarorszagnak is tiltania kellene!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-04-23 14:01
Magyarországon elméletileg tiltva van, de sok beérkezett áru tartalmazhat génmódosított növényi, vagy állati összetevőt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!