fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

Tudod! Nem engedhetik ki a kezükből a pénzkibocsátás jogát. Túl nagy problémát jelentene a pénzistenített világukra. Ezért veszélyes rájuk nézve a cserekereskedelem, a komaságban végzett munka, vagy a nem általuk kibocsájtott pénznem.


Link
Kevesebb, mint egy héttel ezelőtt a két hónapig tartó fellángolás kicsúcsosodásaként mindenkori rekordárfolyamon, 260 dollárért lehetett hozzájutni egy Bitcoinhoz.

Az utóbbi időszakban felkapottnak számító virtuális pénz árfolyama azonban hat nap alatt majdnem ötödére zuhant. Ennek fényében talán nem túlzás kijelenteni: a lufi kipukkant.

Kipukkant a Bitcoin-buborék

A Bitcoin (BTC) virtuális pénz az utóbbi néhány hétben óriási befektetői és médiaérdeklődésnek örvend. Ennek nyomán a BTC év eleji, körülbelül 13 dolláros árfolyama brutális növekedést követően április 10-én 260 dolláros szintre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy aki már tavaly év végén rendelkezett Bitcoinnal, és éppen a csúcson adta el, az akár befektetésének 20-szorosát is zsebre tehette.

Az óriási ralit látva egyre többen egy hatalmas lufi kialakulásáról beszéltek, azonban senki sem tudhatta, mikor pukkan ki a buborék. Még a 260-as árfolyam elérésekor is arról lehetett olvasni, hogy a 2000 dollár feletti árfolyamot is könnyen elérheti a BTC. Ehhez képest azonban 6 nap alatt az 50 dolláros mélypontot is érintve a jelenlegi 60 dollár körüli szintre zuhant a szuperpénz jegyzése a legnagyobb tőzsdéjén, az Mt Goxon.

Itt a vége a virtuális csodapénz tündöklésének
Klikk a képre!


Az Mt Gox nevű tőzsde múlt csütörtökön a hirtelen felpörgő forgalom és az új számlanyitások hatásának gondolta, hogy a szerverei túlterheltek lettek, és akadozott a kereskedés. Végül azonban kiderült, hogy kiberbűnözők támadásáról volt szó. Állítólag azért támadták a tőzsdét, hogy az akció miatt kialakuló pánik során lehulló árfolyamban új beszállási lehetőséget találjanak a hackerek. Ha valóban ez volt a kiberbűnözők szándéka, akkor most úgy tűnik, elérték céljukat. A kérdés az, hogy visszatér-e valaha a BTC a korábban elért szintekre.

Mi is az a Bitcoin?

A Bitcoin (BTC) egy olyan virtuális pénznem, amely egy úgynevezett peer-to-peer (személyek közötti), központi kitüntetett csomópont nélküli hálózati megoldáson alapul. A Bitcoin titkosított csatornákon keresztül online fizetéseket tesz lehetővé, számos online kereskedő elfogadja, fizikai megjelenése azonban nincs. A központi bankok közreműködése nélkül, direkt kapcsolaton keresztül bonyolítják a pénznemet használók a tranzakciókat, alacsony vagy zéró költség mellett.

Az alapötlet Satoshi Nakamotótól származik, aki a fizetőeszközt 2009-ben hozta létre. A peer-to-peer elosztott hálózat csomópontjain tárolják a fizetések adatait. Saját Bitcoin tárcát, vagyis tulajdonképpen egy Bitcoin számlát bárki létrehozhat számítógépén, ez lehetővé teszi a Bitcoinok átutalását és fogadását.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Révész László 2013-04-25 18:29
http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=102:bitcoin&catid=12:vilagvalsag-altalanos&Itemid=40
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # mikka-makka 2013-04-25 19:46
szerintem még nem lefutott ügy...
a pár héttel ezelőtti 60$-os mélypont után ma ismét 160$ felett járt!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Hegel 2013-08-08 23:10
Ha tözsdézésre hasznűljátok akkor jobb is a tözsde meg a befektetések = az emberek kifektetése stim?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!