fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

("Vörös kereszt"? Bruhahahaha!)
Komoly bizalmi válságot okozott a kínai vöröskereszt számára a június végén a Sina mikroblogon kirobbant botrány, mely mára a lakosság nagy részét a szervezet ellen fordította.

A mikroblogon aktív közösség kíváncsiságának, felháborodásának, nem utolsósorban pedig nyomozói képességeinek köszönhetően derült fény a kínai vöröskereszt munkatársainak adományokkal való visszaélésére. Az elmúlt hetek egyik legtöbbet vitatott közösségi témájává vált esetet a szervezet a "kínai Twitteren", a Sina mikroblogon posztoló munkatársának bejegyzései indították el június végén.A 20 éves, magát Guo Mejmej Baby-nek (Guo Meimei) nevező fiatal nő sportautóiról, egyedi tervezésű táskáiról, luxusútjairól való fotók közzétételével hívta fel magára a figyelmet. A jóléttel való hivalkodás ugyanakkor nem szokatlan a kínai újgazdagok közt, az igazi meglepetést az egyébként középosztálybeli családból származó hölgy munkahelye okozta: Guo a vöröskereszt kereskedelmi kamarájának kereskedelmi menedzsereként listázta magát. A szervezettel és az adományozás tisztaságával szemben szkeptikus mikroblog-olvasók az összefüggések kiderítésére nyomozásba kezdtek, s némi utánajárást követően kiderítették: a fiatal nő a vöröskereszt adományait begyűjtő egyik kereskedelmi vállalat magas rangú beosztottjának, a 42 éves Wang Csün-nek (Wang Jun) a barátnője. A kettejük közti kapcsolatot Guo később tagadta mikroblogján, a férfinek azonban július elején távoznia kellett posztjáról, és jelenleg mindkettejüket közösségi pénzek elsikkasztásával gyanúsítják.

A botrány kirobbanását követő napokban a kínai vöröskereszt tagadta, hogy Guo Mejmej a munkatársa lenne, "ez az állítás azonban korántsem jelenti a szervezet ártatlanságát" - fogalmazott meglepően erősen a pekingi pártvezetés lapja, a People's Daily. A bizalmatlanságot az állami felügyelet vizsgálódása is tovább növelte: a hivatal július eleji felülvizsgálata során öt helyen talált szabálytalanságokat a kínai vöröskereszt 2010-es költségvetésében. A problémás területek közt szerepel az indokolatlan költekezés, de kritika érte a szervezetet a források nem megfelelő allokációja miatt is.

A tavaly 70 milliárd jüan (csaknem kétezer milliárd forint) adományt begyűjtő, hitelességét javítani igyekvő kínai vöröskereszt nagyobb átláthatóságot és nyitottságot ígért a jövőben, s az összes beérkező adomány és a vásárlásokról szóló számla publikussá tételét szorgalmazza. A szervezet saját oldalt is nyitott hétfőn a Sina mikroblogon, azonban már az első napokban negatív kommentek ezreivel kellett szembesülnie, sokan adományaikat követelték vissza. A dühös internetezők az elmúlt időszak visszaéléseit is felelevenítették, így a márciusi földrengést követő tisztázatlan sátor-beszerzéseket, vagy a szervezet sanghaji irodájában dolgozó 17 fő egyik csaknem 10 ezer jüanos (284 ezer forint) áprilisi vacsoraszámláját.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!