fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

2025-ig a ma létező foglalkozások 50 százaléka el fog tűnni a munkaerő-piacról – állítja egy tanulmány, amely szerint számítógépek fogják átvenni a köztisztviselők, vagy a biztosítási ügynökök feladatait.

 

Fotó: energiaoldal.hu

 

A CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó tanulmánya hangsúlyozza: a számítógépek forradalmasítani fogják a munkaerő-piacot, ami azzal fog járni, hogy a munkavállalók egy része kénytelen lesz szakmát váltani, új foglalkozást elsajátítani.

Peter Andrew, a CBRE távol-keleti igazgatója szerint a kreativitást igénylő szakmák képviselőire, valamint a mesterséges intelligencia irányításával boldogulni képes alkalmazottakra egyre nagyobb igény mutatkozik.

A fejlett országokban a műszaki fejlődés már jelentős mértékben felelős egyes alkalmazottak elbocsátásáért, ám ez nem jelenti azt, hogy ezek az emberek munkanélküliek lesznek, hanem lehetőségük van a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakosodást szerezni.

A tanulmány szerzői 200 interjút készítettek európai, amerikai és ázsiai vezető üzletemberekkel, akik szerint a következő szakmákat veszélyezteti eltűnés:

- telefonos ügyfélszolgálatos, ingatlan- és értékbecslő, csatornázási karbantartó, statisztikus, biztosítási kockázatelemző, órás, áruszállító ügynök, pénzügyi közalkalmazott, fotó technikus, számlakezelő, könyvárus, adatfeldolgozó, biztosítási ügynök, hitelügynök, írnok, levéltáros, biztosítási szakértő

Szakmák, amelyeket kevésbé fenyeget az eltűnés veszélye:

- csontkovács, biokémikus, biofizikus, elektronikai mérnök, egyházi alkalmazott, nevelő és tanár, művészeti igazgató (reklám, marketing), fogtechnikus, lakberendező, fényképész, kinetoterapeuta, divattervező, fizioterapeuta, orvos, mérnök, építész, környezetmérnök.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!