fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

Indoklás nincs, de azért pontosan tudjuk, mi áll a háttérben. A népirtás csendes módja a várólista. Meg így legalább a maszek orvosok is megszedhetik magukat, mert aki életben akar maradni, az rákényszerül a magánkezelésre.

A magyar egészségügy helyzete tragikus. Már rég összeomlott, és amit betegellátásnak nevezünk, az nem más, mint a romokon való munka, amelynek bizony halálos áldozatai vannak.

     shutterstock_74641645

 

A végtelen várólisták miatt ma Magyarországon emberek halnak meg, vagy állapotuk rendkívül súlyos lesz. Több hónapos várólisták vannak CT-vizsgálatokra, műtétekre, alapvető diagnosztikai vizsgálatokra. Napokat, heteket kell várni szakrendelésekre, márpedig az egészség szempontjából a korai diagnózis és kezelés rendkívül fontos, mert a daganatok és más kóros elváltozások nem várnak, hanem növekszenek.

Alapvető kormányzati intézkedéseket kellene végrehajtani ennek a vészhelyzetnek az elhárításához, de inkább nem tesznek semmit, beletörődnek, megszokjuk és belehalunk.

A társadalom egészséges dühe persze nem a felelős kormányon és törvényhozókon csapódik le, hanem pont azokon, akik segíteni próbálnak: az egészségügyi személyzeten. Ez számos konfliktust okoz beteg-orvos-ápoló között, minden szinten.

Az éhbérért dolgozó szakorvosoknak és szakápolóknak persze joguk van nem éhen halni, fizetni a számláikat, tisztességesen felnevelni gyermekeiket, ezért elmennek külföldre. Jól teszik. Jár nekik.

Akik maradnak, óriási munkával néznek szembe. A 8 órás munkaidő csak nagyon kevés és kivételes osztályon adatik meg az egészségügyben, legtöbb helyen ennél jóval tovább kénytelen dolgozni a személyzet, ráadásul nem is akármilyen tempóban. Különösképp igaz ez egyik legkritikusabb hiányszakmára, a sürgősségi betegellátásra. A sürgősségi osztályon végzendő munka ráadásul sokkal idegőrlőbb, mint más helyen. Ha pedig túl sok munka hárul egyetlen emberre, és nem adottak a munkafeltételek (magyarul életlen a szike), fáradtak a munkatársak, akkor nem lehet tisztességesen dolgozni, és ráadásul meg sem fizetik tisztességesen.

Teljességgel meg kell értenünk azt a sürgősségi orvoscsoportot, amely valószínűleg hasonló tapasztalatok miatt kollektíven beadta a felmondását az egri kórházban.

A kórház szerint a betegellátás nem került veszélybe. Persze! A betegellátás sosincs veszélyben. Valakinek ugyanis teljesen mindegy, hogy egy infarktusos beteget 2 vagy 4 órát aszalnak egy kórházi folyosón.

Üdv a magyar egészségügy romjain! Üdv a kapitalista társadalom romjain!

forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!