fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek
*Tisztelt Miniszterelnök Úr, kedves Viktor!*

Gyakorlatilag egykorú vagyok Önnel, 1989-ben szereztem orvosi diplomát. Az utolsó egyetemi években már mi is lázasan „ittuk” a politikát, és próbáltunk eligazodni a nehezen értelmezhető magyar politikai erőtérben.
Pályaválasztásunkból adódóan történelmi ismeretek kevéssé segítettek bennünket a tájékozódásban. Akkor még a nemzetközi viszonyok oly tisztának, egyértelműnek tűntek, (lásd még Francis Fukuyama 1989-es művét a történelem végéről) hogy azon nem is törtük a fejünket. (O sancta simplicitas!)
Nos, akkor átszellemülten figyeltük az eseményeket, libabőrösen hallgattuk többek között az Ön beszédét Nagy Imre újratemetésen, és éreztük, hogy rendkívüli dolgok történnek. Optimisták voltunk, mint mindenki. Az egészségüggyel kapcsolatban talán még inkább, hiszen azzal a tudattal mentünk az „orvosira”, hogy sokat kell tanulnunk, nagy felelősséggel sokat kell majd dolgoznunk, de mégis az egészség a legnagyobb kincs, hiszen még a Kádár rendszerben is jó egzisztenciát biztosított a benne dolgozóknak.

Hát még most, hogy egy érték-alapú nyugati típusú demokrácia építésébe kezd az ország! Ezzel szemben elkezdődött a magyar egészségügy negyedszázados gyalázatos leértékelése. Egy emberöltőn keresztül kopott az ágazat reputációja, kis hullámvetések mellett folyamatosan szembesültünk a „még mindig van lejjebb” tendenciájával.
A levél nem ennek a szomorú folyamatnak a részletezéséről, vagy a drámai hanyatlás bizonyításáról szól.
Bizonyítéknak elég az ágazatban bekövetkezett költségrobbanás ellenére 25 éves távlatban folyamatosan szűkülő GDP-arányos ráfordítás ténye.
Levelemnek nem célja a politikai hitvallás, ennek ellenére fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár személyes kapcsolatom a pártjával soha nem volt, jómagam az Ön híve vagyok. A mi generációnkból sokan vagyunk így, tudtunk együtt gondolkodni Önnel, családot, munkát, nemzetet érintő beszédei és cselekedetei hitelesnek tűntek, utólag is igazolódtak.
Arra kérem, Miniszterelnök Úr, hogy a fizetésemelésért feltételként szabott „nem fogadunk el hálapénzt, és nem hagyjuk el az országot” nyilatkozat követelésével ne alázzon meg bennünket!

A hálapénz rendszerét NEM MI vezettük be! Beleszülettünk, és szégyen, hogy egy ilyen gyönyörű szakmát – sokaknak egy életen keresztül, nekünk MÉG MINDIG – ilyen körülmények között kell végeznünk. Önök (a mindenkori politikusok) szemforgató módon rosszallják a hálapénzt, pedig cinkostársak ebben az egészségügy gépezetét kórosan ugyan, de életben tartó tisztességtelen társasjátékban. A pénzt ugyanis, amit törvényesen kellene a rendszerbe vinni, a bajbajutottakkal és hozzátartozóikkal fizettetik ki, így a költségvetésből közvetlen politikai haszonszerzésre alkalmasabb dolgok valósulhatnak meg.
2010-es hatalomra kerülésüket követően súlyos bel- és külföldi konfliktusok árán ágazati különadókat vetettek ki.
Ezek a források segítettek a költségvetés egyensúlyának helyreállításában és a hiány 3 százalék alá szorításában. Nos, úgy érzem, ezt a különadót az egészségügyre már a rendszerváltás óta kivetették! Ez az Ön által is oly nagyra tartott Nemzet szempontjából talán legfontosabb ágazat már minden tartalékát felélte.
Működése elsősorban a humánerőforrás elkötelezett, önfeláldozó helytállása, és a fentebb említett hálapénz miatt lehetséges. A szűkös erőforrások miatt a megalázó, Kádár rendszerből átmentett mindennapos praktikák, hálapénz és magánrendelők világa recsegve-ropogva ugyan, de legalább helytáll, és ellátja a betegeket.
Önök jól tudják, hogy a hálapénzre, a külföldi munkavállalásra, és az állami intézményekben működő magánrendelőkre vonatkozó tilalmak egy ilyen szegény országban az emberek rossz ösztöneire építve széles társadalmi támogatottságot fognak kiváltani.
Azonban tudniuk kell, hogy a magyar orvosok világviszonylatban (és nem csak az OECD országokhoz mérten) kifejezetten szegénynek számítanak, és csak egy valóban elenyésző része keres a nyugati viszonyokhoz mérhető szinten.
Az orvosok elvándorlása miatt korábban már kényszerű béremelések történtek, ennek igazságosságát – együtt érezve az ország általános állapotával – nem firtattuk, örültünk, hogy fiataljaink egy részét itthon maradásra késztette.
össz
Közben az országban EU-forrásokból jelentős kórházi építkezések indultak, aminek nagyon örülünk. Ezek a beruházások azonban minimális hazai költségvetési pénzt emésztenek fel, szemben a stadionokkal.
Felhívom a figyelmét azonban, hogy az alulértékelt egészségügyi személyzet sokkal közelebb áll a világszínvonalhoz, mint a futballistáink! (Még szerencse, hogy nem fordítva!) De ha pár év múlva a szép új stadionjainkban a mai színvonal lesz, az új kórházakban pedig komoly működési zavarok lesznek a maradék orvosgárda kiöregedése és az elvándorlása miatt – na, akkor kell majd elszámolni a lelkiismerettel, meg a választókkal!
A helyrehozatal pedig hosszú ideig fog tartani, és sokkal drágább lesz. Ez a forgatókönyv az Ön és pártja politikai tőkéjének erodálásához bőven elég lenne, hiszen az ismert hazai viszonyok között csak a két szélsőséges narratíva létezik.

A nagy formátumú, történelmi jelentőségű államférfi kedvenc sportjának felvirágoztatása, és a felelőtlen, voluntarista kalandor rombolása. Az erősen kontrasztos értelmezések közötti döntéshez a díszletet pedig a valóság fogja adni!
Mostanában kissé értetlenkedve folyamatosan arról értekeznek az elemzők hogy miért pártolt el a Fidesztől egy millió választó. Nos, véleményem szerint, ami most az egészségügyben történik, az egy kitűnő példa. Azt már a tudomásunkra hozta, hogy (sajnos) Miniszterelnök Úrnak az egészségügy nem prioritás, hiszen látjuk, mire képes a futball ügyéért. Ez rendben van, az Ön politikai pályafutása és teljesítménye, együtt a politikai paletta reménytelen kínálatával ezt számunkra elfogadhatóvá teszi. De hogy ilyen fölösleges, hangulatkeltő zsarolással álljanak elő, az kiábrándító, ráadásul visszahozza a balliberális oldal uralma alatti hangulatot. Ettől nem lesz több pénz, jobb ellátás és hangulat az egészségügyben.
Csak azt tudom mondani Önnek, Miniszterelnök Úr, amit Ön az évértékelő beszédében mondott Balog Zoltánnak: több önbizalmat! Csak tessék elkezdeni a bérfelzárkóztatást, aztán majd ha ez eléri azt a minimális elfogadható szintet, szép lassan a hálapénz ki fog kopni. A betegek nem adnak, az orvosok kinézik maguk közül azokat, akik még elfogadják, vagy kikényszerítik azt.
A külföldön dolgozó orvosok pedig szépen haza fognak szállingózni. Hiszen akik ezt a gyönyörű hivatást választják, eleve nagyobbrészt humán beállítottságú empatikus emberek, akiknek fontos, hogy magyar betegeket gyógyítsanak a saját hazájukban.
Akik itt maradtak, vagy hazajöttek, eddig is csak ilyen megfontolásból tették ezt, hiszen az egzisztenciális különbségek leírhatatlanok. Tehát csak pozitívan, és inkább az összetartozást, az Önöktől eddig inkább megszokott kölcsönös tiszteletet hangoztatva tessék kommunikálni! Most Önöknek kell megérteni, hogy jelen körülmények között – itt Európa közepén – a magyar orvosokkal szemben egyszerűen nincsenek alku-pozícióban!
Úgyhogy hagyják ezt az aláírósdit!
Ellenségek helyett nem szövetségesekre van szükségük az átalakításhoz?!
Jó egészséget és sikeres kormányzást kívánok Önnek!
Dr. Tóth László
50 éves, megyei kórházi főorvos két szakvizsgával. Eddig nyolc évetdolgoztam külföldön, hat éve magyar betegeket gyógyítok itthon.
Havi nettó bérem 260 000 Ft.
(K. W-K)

Forrás …


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # csabi 2016-02-17 22:08
2400 mrd Forint megy évente az országból ki a "befektetők", uzsorások javára.
Ez egy világ biznisz, leszarja a rendszer az embert, első a kamat és a törlesztés.
SOHA a büdös életbe nem lesz változás amíg ez a gengszter bank rendszer uralja a bolygót!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Tejfalussy András 2016-06-19 21:06
KORMANYAIRTJAAM AGYAROKAT160617

KORMÁNYA IRTJA A MAGYAROKAT?

1./ A hazai mezőgazdaságért felelős miniszterek, de pl. a Magyar Tudományos Akadémia elnökei is, megengedték, hogy 26% NaCl konyhasó is legyen a „40%-os kálisó” (hamis) elnevezéssel árusított műtrágyában. Semmibeveszik, hogy az Európai Unió a legkevesebb konyhasót is tiltja talajba juttatni. Stefanovits Pál gödöllői talajtani professzort idézve: „a nátrium az ördög
a talajban”.
2./ Az egészséges táplálékért felelős miniszterek pedig megengedték az „Élelmiszer törvénnyel”, hogy egészségvédő étkezési sóként nátrium- mentes (!) és nátriumszegény sókat etessenek
a magyarokkal. Azóta a hazai „étkezési sókban” akármennyi lehet a patkányméregkén t is bevált kálisó. A korábban a kálisót valamennyi étkezési sóban tiltó magyar szabvány sem tiltja, miután hozzáigazítottá k a hamis élelmiszertörvé nyhez. Az ilyen Kormányok, az ilyen törvénykezésben résztvevők valamennyien bűnösök a kálisóval mint vegyi fegyverrel a magyar embereket mérgezési, emberiség elleni bűntettben:

Iratjel: polgarmestereke tisfelvilagosit as160615OrbanV-Alkbir

VILÁGOSÍTSUK FEL POLGÁRMESTEREIN KET A „STOP SÓ-s MENZAREFORM” VALÓDI HATÁSAIRÓL, de a szavazatainkkal hatalomra juttatott miniszterelnökö t, országgyűlési és önkormányzati képviselőket is, hogy emberiség elleni, népirtási bűncselekményt folytatnak:

Korábban azt tanították az Óbudai Árpád gimnáziumban a harmadikosoknak , hogy legalább 12 gramm egy felnőtt napi, átlagos konyhasóvesztés e, s hogy étkezésnél is optimális az infúzióként alkalmazott Ringer oldat szerinti víz, konyhasó és kálium dózis (mivel ez felel meg az élő egészséges ember testnedveiben lévő víz, és a benne oldott nátrium-, klór- és kálium ionok természetes arányainak) (1.). Valamint azt, hogy a növényekben olyan kevés a nátrium, hogy nem nélkülözhető a nátrium-klorid konyhasóval való sópótlás. Például 1 nap alatt a 2 liter Ringer oldat kb. 2 liter desztillált vízzel 18 gramm konyhasót és ezzel 8 gramm nátriumot, de csak 0,24 gramm káliumot juttat be a vérbe (2.). Akkor is ennyit, ha nincs izzadás. Izzadással naponta 18 gramm konyhasót is el lehet veszíteni. Ezért pl. a sportolóknál, egy „Tápanyatábláza t” könyv (3.) szerint
a sportolásuk intenzitásától függően 15 és 25 gramm közötti napi konyhasó pótlás szükséges.
1950-ben Nobel díjat kapott kutatók konkrét hatásvizsgálato kon alapuló megállapításai szerint (4.) súlyos egészségkárosod ást okozhat az optimálishoz képest túl kevés nátriumot vagy túl sok káliumot bejuttatás. Életveszélyes lehet az arányos vízpótlás elmulasztása, de életveszélyes a túl gyors káliumbejuttatá s is. Például 24 óra alatt 11 gramm kálium okoz életveszélyes szívműködés romlást, egy óra alatt bejuttatva viszont 1 vagy 2 gramm kálium is hasonlóan veszélyes lehet (5). Szívműtéthez a szívet túladagolt káliummal állítják le. Az USA-ban gyors káliumbejuttatá ssal végzik ki a halálra ítélteket (lásd Wikipedia: Kálisó, Kálium-klorid, KCl). Mindenki kell tudja, hogy
a nátriumhiány vesemérgező és vérbesűrítő hatású, ami magas vérnyomást és keringésromlást is okoz. Felnőtt egészséges embernek is eltorzul az EKG-je, vagyis zavart szenved a szívműködése, ha szájon át 24 óra alatt összesen 2,2 vagy 3,5 grammnál több kálium jut be a szervezetébe (6.).
A hiányos nátriumpótlás és a 4,7 grammra növelt kálium gyors bejuttatása a fizikai munkásoknál és a sportolóknál szívleállást is okozhat. A hazai Kormány jelenleg azt írja elő a „Nemzeti Stop Só program és Menzareform” rendeleteivel a hazai menzáknak (lehet, hogy a kóser menzáknak is?), hogy naponta, akármennyi víz mellé legfeljebb 5 gramm konyhasót (NaCl), és akármilyen gyorsan, legfeljebb 4,7 gramm káliumot egyenek a magyarok, a gyerekeik is. Miután azt is bebizonyították
a Nobel-díjas kutatók hatás-mérései (4.), hogy az ilyen hiányos konyhasópótlás és az ilyen kálium- túladagolás is szívrontó, daganatos betegség okozó, izomgyengítő, elbutító, életrövidítő, nemiség- eltorzító vegyi, biológiai fegyver, tehát az alkalmaztatói emberiség elleni bűntettet követnek el !!!!!
Ezek alapján azt javaslom mindenkinek, hogy hívja fel ezekre a mérésekkel bizonyított tényekre az egészséges ivóvízért és az egészséges élelmiszerért is felelős önkormányzatána k a figyelmét.

A mellékletek közzé vannak téve a honlapomon is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!