fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

Az élelmiszer, a termőföld, a vetőmagok és az őslakosok tudása túl fontosak ahhoz, hogy a jól ismert kapitalista módon váljanak árucikké és központosítva legyenek. Ellenállunk annak a logikának, amely életformáinkból profitot akar termelni. Dolgozunk rajta és erősítjük azokat az alternatív paraszti életformákat, amelyek közös megegyezésen alapszanak. Ezért visszaköveteljük a földeket!

Szolidaritást vállalunk Verespatak lakóival, akik több mint tíz éve védik a földjüket a gazdasági bűnözéssel, a kizsákmányolással és a földrablással szemben. Verespatak Topánfalvától nem messze, Romániában található. Az a veszély fenyegeti, hogy a profit oltárán végleg feláldozzák a falut egy gigantikus aranybánya projekt érdekében. Európa és a világ is tele van számtalan ehhez hasonló harccal, amely a földhöz jutásról és a földszerzésről szól. Rengeteg történet és rengeteg tapasztalat gyűlt össze.

Verespatak Európa egyik legrégebbi települése. A falu körül gyönyörű hegyek, a hegyek belsejében pedig rengeteg arany van. Ami aranyat már ki lehetett bányászni, azt mind ki is bányászták az elmúlt többezer évben. Ami maradt, azt egy kanadai-román vállalat akarja kitermelni cianidos eljárással. Ez Verespatak és a környező falva, műemlékeke, templomok, temetők, lakóháza lerombolásával és négy teljes hegy eltűnésével járna. Helyette holdbéli táj, és Európa legnagyobb cianidos tározója maradnia.

Az ügy már több mint 10 éve tart. A vállalat egyre közelebb áll az engedélyek megszerzéséhez, miközben Verespatak az arany és az emberi értékek harcának szimbóluma lett.

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # László 2011-10-03 17:29
Már megint a mi természeti kincseinket akarják szétrabolni. A befektetők milyen nemzetiségiek a kanadai mellett? Hát izraeliek! "Héber barátainknak kell az arany!"
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!