fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Hírek

A díszpolgári kitüntetés előtt álló volt munkásőr Zoltai pufajkában.

(Olyanok kapnak kitüntetést, akik nem biztos, hogy megérdemlik. Olyanok pedig, akik megérdemelnék, azok be vannak feketítve, le vannak járatva, meg vannak szégyenítve. Azonban ez csak a fizikai szinten működik így. A lelkiismeretünk a színház végeztével nem biztos, hogy kitüntetést fog kapni az ilyen becstelen ügyekből kifolyólag, amilyenről itt is olvashatunk.)

   
Hogyan kaphat egy volt munkásőr, egykori MSZMP-tag Pest-Buda újraegyesítésének évfordulóján (november 17.) díszpolgári kitüntetést? Pályafutása a válasz a kérdésre. Az antimagyar, bolsevik zsidó természetesen régóta szalonképes partner a Fidesznek és a szabadkőműves Erdő Péter esztergomi bíboros-érsek számára is.
 
Zoltai Gusztáv az 1956-os forradalom alatt a kecskeméti repülőtér őrszázadában teljesített szolgálatot tizedesként.
Magyar és izraeli állampolgár is, a vörös csillagtól a Dávid-csillagig e hosszú utat járta be: a Kőbányai Textilgyárból szervezték be a Munkásőrségbe, volt a Magyar Hirdető osztályvezetője, 1968-tól 1976-ig a hírhedt ávós tiszt, Komlós János művészeti titkára. Később a Pesti Vigadó művészeti vezetője, a Játékszín ügyvezetője, a Várszínház művészeti főtitkára, az ügynök Rigó László beosztottjaként tevékenykedett. 1987-től a budapesti zsidó hitközség kulturális, 1991-től mindmáig a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, nemzetközi zsidó szervezetek, a Zsidó Világkongresszus végrehajtó bizottságának tagja, a Magyarországi Zsidó Közösség Közalapítvány (Mazsök) társelnöke. 1999 óta a VII. kerület díszpolgára, többször részesült magas állami kitüntetésben.
Sokak meglepetésére 2006-ban az ’56-os szellemiség ápolásáért megkapta az ’56-os Szövetség Pro Fidelia érdemrendjét. Akkor azt mondta: „Nem érzem összeférhetetlennek munkásőr- és párttagmúltammal a kitüntetést.”
Itt pedig láthatjuk, amint éppen fényezni próbálja azokat, akik az országot a csőd szélére juttatták. Eléggé akadozik a nyelve. Lehetséges, hogy nem mond igazat?


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!