fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - ISTEN

Mi a következő mondat jelentése: 'Az utolsókból lesznek az elsők és az elsők lesznek az utolsók'?" hangzott el ez a kérdés egy
alkalmával. "Világos, nem?" válaszolja Szri Szwámi Vishwananda. "Látjátok, a spirituális úton vannak bizonyos tulajdonságok, amiket ki kell fejleszteni magatokban. És melyek ezek? Alázat és szerénység.

 

Nagyon gyakran az emberek, akik a spirituális úton vannak, mindig a legelsők szeretnének lenni, függetlenül vallási hovatartozásuktól. Pedig a Szent Írások kimondják: 'Ha el akarod érni Istent, még a száraz fűszálnál is alázatosabbá kell hogy válj.' Nos, milyen egy száraz fűszál? Meghajlott, legörbült. De még ennél is szerényebbé kell válni, ha Istenmegvalósulásra törekszünk. Ezt akarta Krisztus kifejezni, amikor azt mondta, hogy: 'Az utolsókból lesznek az elsök és az elsök lesznek az utolsók.', mert a spirituális ösvényen bizony gyakran gondolja azt valaki, magáról, hogy ö a legjobb. A világban mindig az hiszik az emberek, hogy ök a legjobbak. De egyet tudnotok kell: Mindig lesz valaki, aki nálad is jobb és csak akkor fogsz mindenből tanulni, ha alázatossá válsz. Ameddig az emberben ott rejlik ez a büszkeség, legyen az spirituális büszkeség, vagy a világ felé irányuló büszkeség, addig az ember mindig azt hiszi magáról, hogy ö a legjobb. De valójában ö lesz az utolsó, mert a büszkesége nem vezet sehová. Tudjátok így van ez, ha azt hiszi magáról valaki, hogy ö olyan nagyszerü és mindenkinél nagyobb. Csak az, akiben a szerénység uralkodik, az lesz az elsö. És amikor ez így van, az illetö nem hangoztatja, hogy: 'Én vagyok az elsö, én vagyok az utolsó' , vagy ehhez hasonlók. Nem, mert egy ilyen ember nyugodt és hallgat.
Ugyanúgy mint ahogy egy úriember sem mondja soha magáról, hogy ö egy úriember. Hány úriember mondja azt magáról, hogy ö az? Egy sem! Ugyanígy nem fogod soha azt mondani magadról, hogy nagyszerű vagy. Ha ezt csak gondolod magadról, már az is büszkeséget jelent.

 

Sri Swami Vishwananda Beszédeiből


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!