fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - ISTEN
Mit jelent ez a szó? Szerintem ahány ember, annyi megfogalmazás létezik.Ebben az írásban néhány velem történt eseményt írok le a HIT-tel kapcsolatban. Gondolatébresztőnek szánom, nem akarom megmondani a tutit.
Fiatal koromban úgy értelmeztem a HIT-et, hogy valamit közösen kitalálnak az emberek és azt elhiszik. Ha elhinném én is, akkor én is olyan nyugodt és boldog lehetnék, mint a hívő emberek. Ezt gondoltam és próbáltam elhinni a túlvilágról szóló történeteket, de nem ment. Amikor ugyanilyen történeteket hallottam mese címén, azokat nem volt szabad elhinni. A Mennyországról szóló mesét el kellett hinni. Inkább félre raktam ezt a kérdést.
Mikor kijártam az iskolát újból szembe kerültem ezzel a kérdéssel. Addig gyerek voltam, aki nő, növekszik, aztán felnőtt lettem aki a halál felé halad. Ettől megijedtem. Meg kell halnom előbb-utóbb. Féltem. Rendezni akartam magamban ezt a helyzetet, mert nem akartam halálfélelemben leélni az életem. Elolvastam minden hozzáférhető irodalmat és nagyon sokat gondolkoztam ezen. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy van Isten és létezik Mennyország. És a szeretet a legfontosabb erő a világon. Ekkor már azt mondtam, hogy nem hiszem, hanem TUDOM. Tudom, mert megtapasztaltam. Innentől kezdve úgy élem az életem, hogy nem félek a haláltól. Pontosabban mondva nem félek attól, hogy egyszer meg kell halnom. Az életembe valóban NYUGALMAT és BOLDOGSÁGOT hozott az ISTEN HIT, ahogy azt gyermek koromban láttam a hívő embereknél. Mióta a Szentlélekkel együtt élem napjaimat újból felvetődött a HIT kérdése. Mi is a HIT? Hogyan működik a világ? Ha tudom, vagy tudni vélem hogyan működik a világ, akkor nem hiszem, hanem tudom. (A nem anyagi világról szóló tudást akkor is HIT-nek nevezzük.) A HIT és a világ működése összefügg. Például nem is olyan régen voltak emberek, akik hittek abban, hogy lehet repülő-gépet létrehozni. Ma már ki mondja azt, hogy én hiszek benne, hogy ez a repülő fel tud szállni? Tegyük fel létezik Mennyország. Hiszem, vagy tudom? Esetleg járhattam is ott testen kívül. 
Minthogy kettősségben élünk, a HIT-nek is van ellenpólusa. Ez a kétely. Ezzel kapcsolatban volt egy elég nagy megpróbáltatás az életemben. Idén nyáron történt. Hiába tudtam, hogy megpróbáltatás, nagyon nehéz volt! Egy délelőtt azon gondolkoztam, hogy az akaraterőnek mi köze van a gyógyításhoz. Ekkor egy pillanat alatt minden hitemet elvesztettem. Ott álltam a házi munkám közepette és nem hittem, hogy van Isten. Nem hittem a prófétában. Valami színház részesének éreztem magam. Üres voltam. A gondolkozás ment, tehát elkezdtem gondolkozni. Legelőször is tudtam, hogy valami történt. Velem is megtörtént már, hogy kételkedtem valamiben és azt át kellett gondolnom. Rendeznem kellett a kérdést mi a helyzet valójában. A kétely ugyanis nagyon bizonytalan helyzetbe sodorja az embert. Visszatérve a megpróbáltatásra emlékeztem, hogy azelőtt még milyen biztosan hittem mindebben. Természetesen a bennem lévő Szentlélek mozdulatlan volt. Csak figyelt. Ha bármi jelt ad, ... de nem adott. Magamra maradtam. Ekkor az emlékezetemen keresztül próbáltam kapaszkodókat keresni. Nem tudtam mi lesz a vége. Nem tudtam azt gondolni,  hogy újra hinni fogok. A biztos stabil helyzetet kívántam elérni. Átgondoltam a világ "normális" működését és a csodákat, amik velem történtek. Megvizsgáltam, hogy csodák-e a csodák, vagy természetes dolgok. Estére újra hívő ember lettem. 
 
A HIT-et ma is a tapasztalatok alapján élem meg. Vagyis tapasztalás is számomra a HIT. Mostanában találkoztam egy idézettel, ami nagyon elgondolkoztatott. Máté 13/58. "Nem is tőn ott sok csodát az ő hitetlenségök miatt." A kérdés: a hitetlen emberek között miért nem tett sok csodát? Csoda nem csak a hívő emberekkel történik. A választ valahogy úgy fogalmazatam meg, hogy tett csodát, csak nem sokat. Ez egészen más fényben mutatja a dolgot. Egy olyan magyarázat is lehet, hogy a hitetlen emberekben sok a kétely. Hiába látják a csodát, kételkednek. Ezért megtörténik a csoda, hogy higgyenek, de ha keményszívűek, nem erőszak a disznó tor. Miután ezen gondolkoztam és azon, hogy mi a HIT, kaptam egy álmot. Nem is tudtam rögtön, hogy a HIT kérdésére válasz. Az álom. Álmomban lefeküdtem délután aludni. Azt álmodtam, hogy szép királykék érett őszibarackok vannak előttem. Álmomban felébredtem. Egy facsemetének kerestem helyet az udvarban. Megtaláltam a helyet, körülnéztem. Egy sorban több, elég nagy őszibarack fát láttam. Mindegyiken gyönyörű érett barackok. A középső fán érett kék barackok voltak. Odamentem, leszedtem egyet és mentem vele mindenkihez, hogy én pont azt álmodtam, hogy kék a barack és itt van, létezik. És mutattam a szép királykék érett őszabarackot. Nagyon boldog voltam. Nem sokkal ezután felébredtem. Milyen fura álom. De mit jelent? Fogalmam sincs. Akkor jött a segítség, hogy a HIT-tel kapcsolatos. És ekkor megértettem. Ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogy itt nyílik meg egy kapu.
Mi a HIT? Innen indultunk. Én nagyon két lábbal szeretnék állni a földön. A tapasztalatom alapján alakul ki a bennem élő HIT. Mégis vannak olyan dolgok, amiket nem tapasztaltam meg, mégis hiszem. Például hiszek Pál apostolnak és Dénes prófétának, hogy létezik Krisztus ítélőszéke, ahol mindenki megjelenik földi halála után. Pedig magam nem láttam, vagy inkább nem emlékszem rá. Kézzel fogható materiális dolgokban is működik ugyanez. Azt mondják van egy ország, ahol rengeteg kínai él. Fővárosa Peking. Elhiszem. Ezen a gondolaton is lehet elmélkedni. Mit hiszünk el, mi a tapasztalatunk, hol a határ hívés és tudás között? Melyik valóságosabb? Az anyagi világ, vagy a szellemvilág?
Remélem tovább gondoljátok nektek mit jelent a HIT.
És nektek milyen erős a HIT-etek?
Amikor azt mondom erős HIT, azt gondolom, hogy az elmélet nem válik el a gyakorlattól. Például hiszem, hogy tudok biciklizni. Gond nélkül felülök rá és teszek egy kört. Hiszek Jézusban. Megteszem-e a gyakorlatban amire tanított bennünket? Vagy válogatok. Ez tetszik, ezt betartom. Ez nem tetszik, ezt nem tartom be. A biciklis példánál maradva a válogatósok leesnek a bicikliről. A Szentlélek azt mondja itt van a probléma a hívők körében. Részben fogadják el Jézust. Részben tartják be a tanítást. A Szentlélek szerint az követi Jézust, aki teljességgel elfogadja és nagyon is igyekszik mindent betartani. Ez egy annyira fontos gondolat, üzenet, hogy nem folytatom az írást. Azzal zárom, hogy a HIT egy ajtót nyit meg. Nagyon sok szép dolog van az ajtó mögött. Fogalmazhatok úgy is, hogy a világ körülöttünk többé nem lesz rohanó, hazug, ellenséges, stb. A világ olyan szép, amilyennek ISTEN megteremtette.
AKI NEM HISZI, JÁRJON UTÁNA!
ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN VELETEK!
kamilla...tanítvány

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!