fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - ISTEN

Levél:

Szia Atyaeg1!

K. Pisti vagyok. Mostanában napi rendszerességgel olvasom a honlapodat, ami nagyon sok értéket ad (ezúton is légy áldott érte).
Azzal a céllal kereslek most, mert van egy kis zűrzavar bennem Istennel, az Istenképpel, és a spirituális dolgokkal kapcsolatban.


Az egész úgy kezdődött, hogy elvégeztem anno tavaly nyáron egy agykontroll tanfolyamot, az ott tanultakat hellyel közzel alkalmaztam is több kevesebb sikerrel. Nemrég viszont elkezdtem keresni a neten az agykontroll, és a keresztény egyház kapcsolatáról. Találtam is néhány fórumot, könyvet is erről, melyet most belinkelek:

http://www.scribd.com/doc/12551617/agykontroll-kereszteny-szemmel


De nem csak ezt olvastam, hanem fórumokat is: egyes helyeken már a kárhozatraítéltetést is említik a használóinak!?!? Illetve, hogy ilyen medidatív/relaxált állapotban magával a sátánnal "vesszük fel a kapcsolatot", valamint hogy a sátán is tud gyógyítani.

Ezeken a helyeken a spirituális dolgokat "okkultnak" nevezik, és nem túl pozitív dolgokat mondanak róla (az okkult dolgokról), sőt a szabadkőműveseket ide kapcsolják. Itt egy példát szeretnék hozni, amire személyesen találtam rá:

Ez Balogh Béla előadása, ahol az elmondottaknak "igazságszaga" volt számomra.

http://www.vilagvege.net/filmek/balogh-bela-hitek-es-tevhitek-2012-rol

Ez pedig a honlapja a Fehér Sas páholynak, amibe ő is tartozik: http://fehersaspaholy.hu/

Többet egyenlőre nem szeretnék írni, már az is elég ha az itt leírt dolgokról kifejtenéd nekem a véleményed.

Huhh hát lehet elsőre kicsit katyvasznak tűnik a mondandóm, ez most a fejemben lévőket tükrözi :D

Válaszod kivárom :)

 u.i.:ezek szerint minden okkult ami nem a keresztény egyházhoz  tartozik? (pl:táltosok, buddhizmus,jóga, meditációk stb. stb.)
például saját ébredésemre nagy hatással voltak Eckhart Tolle művei (a felébredt emberekre jellemző "tulajdonságokról" szóló cikkedet nagyon hasznosnak tartom) ezekszerint Tolle tanítása is okkult?


Légy áldott!
tisztelettel K. Pisti

Válasz:

Szia!

Megértelek, mivel én is sokat kutattam az élet nagy Igazságait!

Én is foglalkoztam agykontrollal. Az, hogy a dogmatikussá vált egyház elítéli például a többi vallást, ez is tükrözi a szűklátókörűségüket, és azt, hogy az Igazságot csak könyvekből ismerik, meg hallomás útján. Tisztelet a kivételnek. Mivel minden nemesebb hit, valamilyen formában az Istentől ered, csak más korban, más kultúrában és más fogalmak alapján alakult ki.

A katolikusok félnek az új tanoktól, mert nem ismerik és ezért félelmek miatt el is utasítják azokat. Nem veszik észre, hogy közös dolgokról szólnak ezek az információk, mivel mindegyik az élet működésével áll kapcsolatban. Az agykontrolban is vannak olyan módszerek, amelyek tökéletesen bele illeszkednek a Jézusi tanokba. Amiben hiszünk az valóra válik. Kérjetek és megadatik néktek. csak ezt sajnos a dogmatikus politikai játéktérré vált egyház nem hajlandó felismerni, mert akkor a hívek rájönnének, hogy egyik egyház sem az abszolút Igazság, hanem csak az Istenhez vezető utak különböző változatai.

Persze vannak olyan irányzatok, amelyek szektákká lettek és káros hatást fejtenek ki a keresőkre, de nagyon sok pl ezoterikával kapcsolatos anyag nagy bölcsességeket, és lélekemelő információkat tartalmaz. Én magam is sok dolgot a keleti bölcsektől tudtam meg, mert sajnos nálunk itt nyugaton már kevés volt a hiteles forrás.

Nem kell olyan komolyan venni az egyház kiátkozásait, mert a jelenlegi egyházi vezetők sem szentek, hanem csak politikai sakkfigurák. A farizeusok még sokszor ma is köztünk élnek. Tisztelet megint csak a kivételeknek!

Sok ezoterikus tannal ismerkedtem én is meg. Most pedig eljutottam arra a szintre, amikor már a kíváncsiságom kielégíttetett és már csak a kereszténység felé halad, mert ha tetszik mondjuk úgy, hogy az én életemnek a kereszténységgel kapcsolatban van küldetése. Kereszténynek születtem és ezt a vallást vallom. No természetesen nem a dogmatikus változatát, hanem a Jézusi kereszténységet igyekszem a tőlem telhető módon megvalósítani az életemben. Osho könyvei lehet, hogy sokat segítenének neked.

A hangsúly nem az intézményeken és templomokon van, hanem azon a tudatállapoton, amikor az ember Önmagában megtalálja az Istent. Amikor eléri a megüdvözülés, azaz a megvilágosodás állapotát. Ugyan az a dolog, csak keleten megvilágosodásnak, nálunk meg megüdvözülésnek nevezik. azonban ezt a mai egyházak szemellenzősségük miatt nem hajlandóak felismerni.


Ha valaki ennyire fél a meditációktól, akkor az meditáljon Jézussal, és akkor nem kell izgulnia! Keleten a meditáció egy olyan belső elmélyedési gyakorlat, mint nálunk az imádság! A meditáció elitélése is, szintén megnemértésből ered, sajnos!

Vagy ott vannak, a hangosan mondott rózsafüzér imák ismételgetései. Keleten ezt mantrázásnak nevezik, de ha említed egy dogmatikus egyházi vezetőnek, hogy te ilyet csinálsz, akkor minimum kettészúr a szemével. Holott közben ugyan azon szellemi törvényeket használják fel az emberek a hangos imaismételgetésnél, mint keleten a mantrázásnál. Mind a két esetben vallási kifejezéseket, és Isten neveit emlegetik jó esetben, és így a fényt hívják be az életükbe, hogy közelebb kerülhessenek az Igazsághoz, az Istenhez!

A videóimban összefoglalok sok mindent a hittel kapcsolatban. Ezeket, ha végignézed, akkor sokat segíthetnek, hogy megértsd az én álláspontomat evvel a témával kapcsolatban.

http://vimeo.com/17256887

http://vimeo.com/17257064

http://vimeo.com/17012451

Nézd meg ezeket a videókat és, ha kíváncsi lennél dolgokra, akkor kérdezz, és ha tudok válaszolok.

Jó, hogy mondtad, hogy ez a Balog Béla szabadkőműves. Akkor most már értem, hogy mit keresett az Echo tv-n.

A szabadkőművességtől érdemes távol tartani magunkat, mert az egy megtévesztő intézmény az emberek felhasználása céljából!

Isten Áldjon!


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Elod 2011-09-13 17:25
Köszönöm, hogy publikáltad! Hasznos olvasmány!

Előd
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Ármin 2011-09-13 20:07
Tisztelt Atyaeg 1 !

Felmerült nekem is egy kérdésem az olvasottakkal kapcsolatban. Írtad, hogy sokat olvastál Osho-tól. Olvastam én is, de utána néztem az interneten is.
Nézd meg kérlek a "nem hivatalos életpályája" című fejezetet a wiki-n http://hu.wikipedia.org/wiki/Osho
Ezek után mit gondolsz róla ? Ha igaz egy csaló volt csak szerintem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2011-09-13 21:34
Ha tényleg csaló volt, akkor szerintem nagyon jól játszotta a szerepét, mert olyan bölcsességgel és kisugárzással tanította az embereket, mint az igazi megvilágosodott ak. Az írásaiból érezni lehet, hogy élte is azt, amiről magyarázott.

"Véleménye szerint minden vallás valódi volt, amikor a megvilágosodott mesterek megalapították őket (mint Jézus, Buddha, Mohamed), és később romlottak el a hivatalos egyházak megjelenésekor. Ez az elképzelése sok teljesen különböző kultúrákból származó követőt eredményezett. Tanításaiban összehozta a nyugati és keleti, az anyagi és szellemi világot, és többször hivatkozott a jövő modern, tudatos emberére úgy, mint „Zorba, a Buddha”."

Én őt egy hiteles személynek tartom. Az írások lehet, hogy mondanak róla rosszat, de amiről ő tanított azok a megvilágosodott ak bölcsességéről árulkodik!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2011-09-13 21:48
Valószínűleg a politikai is közre játszott abban, hogy ilyen fényben igyekeznek beállítani őt.

Gandhit is megölették, mert túl sok ember adott a szavára és túl sokan követték.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # pipa 2014-01-12 21:59
Kedves Pisti!
Jól gondolkodsz,és jó szívvel ajánlom,ha elfogadod,de Jobb távol maradni az agykontrolltól, és okult barátaitól!
Ebben szeretnélek megerősíteni!
Én is így teszem,sajnos,i tt is szükség van a szelektálásra!
Minden jót!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Balogh Béla 2015-07-19 17:07
Szép dolog a tájékozódás nélküli feltételezés és ítélkezés :) Persze, ha netán sikerülne elolvasni az "Elkezdődött - új világrend vagy aranykorszak" c könyvemet, talán gyúlna némi világosság. Már a Végső Valóságba is bekerült, hogy azokba a bizonyos szabadkőműves páholyokba belépett az "anyagi világ iránt elkötelezett emberek" egy csoportja, és az egészet alaposan elvitte más irányba, mint amiért eredetileg létre hozták. Az "Elkezdődött..." pedig épp ennek az iránynak ( a földi lakosság leigázásának, kifosztásának, akár nagyobb mértékű elpusztításának ) alternatívája. Akinek ez nem elég világos, egy kicsit olyan, mint a páciens a pszichológusnál , akinek egyszer függőleges vonalat, másodszor kört, harmadszor háromszöget rajzolnak, de mindenről a p_na jut eszébe.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!