fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

Amit adsz, azt kapod vissza.

 

Apa és fia sétálnak az erdőben. Hirtelen a fiú megbotlik és éles fájdalmat érezve felkiált:

- Áúúúúúúúúú!

 

Meglepetésére egy hangot hall a hegy gyomrából:

"Áúúúúúúúúú"

 

Kíváncsiságtól fűtve a hang irányába kiált:

- Ki vagy te? De az egyetlen válasz, ami érkezik: "ki vagy te?"

 

Méregbe gurul a fiú, és ezt kiáltja:

- Gyáva vagy!

 

És a hang visszaszól: "Gyáva vagy!"

 

A fiú ránéz az apjára és megkérdezi:

- Apa, mi folyik itt?

- Fiam - válaszolja az ember - figyelj csak! - majd elkiáltja magát:

 

- Csodállak!

A hang felel: "Csodállak".

Apja azt kiáltja: - Csodálatos vagy!

A hang pedig válaszol: "Csodálatos vagy!"

 

 

Majd az apja elmagyarázza:

 

- Az emberek ezt VISSZHANGNAK nevezik, pedig ez valójában maga az ÉLET! Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te kifelé nyújtasz! Az élet tükröt tart cselekedeteidnek. Ha több szeretetre vágysz, adj több szeretetet! Ha megértésre vágysz, te is érts meg és tisztelj másokat! Ha azt akarod, hogy az emberek türelmesek és tisztelettudóak legyenek veled, te is légy türelmes és mutass tiszteletet! A természet eme törvénye életünk minden területére érvényes. Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te másoknak nyújtasz! Az élet nem véletlenek sorozata, hanem tetteidet tükrözi...


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Orosz Iván 2014-01-15 09:39
A konklúziót nem tartom igaznak. Azt elfogadom, ha nem adsz, nem kapsz. De ha adsz, semmi sem garantálja, hogy azt kapod, amit érdemelsz. Krisztus sem azt kapta, amit érdemelt. Jób sem. Ne tévesszük meg egymást. Szépen hangzik, de vannak ennek a konklúziónak nagy veszélyei. Az esetleges elutasítást, sok megaláztatást, sok méltánytalanság ot megélő ember számára, aki épp eleget szenved mindezektől, azt sugallja, csak azt kapja épp vissza, amit ő nyújtott a másoknak. És máris elindul az önvád útján. Ami hamis út. A valódi bűnbánat szükséges. Az önvád rombol.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!