fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

Kedves Barátaim! Az én szemléletem számára, egy szeptember végi napon begyógyultak a II. Világháború ütötte sebek. Törökországban történt a Nagy Esemény, amikor is Katival és a kis Budával hármasban eltöltöttünk egy hetet a török tengerparton, egy igen kellemes szálloda-szerűségben.

A vendégek 80 százaléka orosz volt, 15 százaléka német, a megmaradt 5 százalékba tartoztunk mi, mint egyedüli magyarcsalád, és még egy-két egyéb nemzet képviselői, mint például kanadaiak, lengyelek, és ki tudja még kicsodák. Mivel a vendéglátók nagy gondot fordítottak arra, hogy a kisgyermekes családok is jól érezzék magukat náluk, elég sokan gyerekkel jöttek. Kisebbekkel, nagyobbakkal. A mi kis Budánk még 10 hónapos is alig múlt, és mégis jól elboldogultunk vele az itteni körülmények között.

Történt egy napon, hogy épp végeztünk a reggelivel, a nagy közös étkezőhelyiségben, amikor Kati arra lett figyelmes, hogy egy szomszédos asztalnál és az amellettinél, két család babái felkeltették egymás érdeklődését. A két kislány, etetőszékeikből, elkezdett egymás felé nyúlkálni, és mosolyogva gügyögtek egymásnak. Az egyik baba német volt, a másik orosz. A szülők, két fiatal házaspár, szintén barátságosan összemosolyogtak egymással. Mindkét párnak tetszett, ahogy a babáik barátkoznak. Buda is figyelte az eseményeket, és látszott, hogy szeretne részt venni az ismerkedésben. A lánykák is észrevették őt, és elkezdtek őfelé is nyúlkálni. A szülők eddigre már karjaikba vették a gyerekeiket, és közelebb vitték egymáshoz a lánykákat. Kati is fogta a kisfiunkat, és beszállt a barátkozásba. Én is követtem őket. A három baba egymás kezét fogdosta, gügyögve mosolyogtak egymásra, és nagy szeretettel rikkantgattak. Mi szülők is elkezdtünk egymással beszélgetni – angolul. Mint kiderült, a három gyerek egykorú, egy-két hét eltéréssel. Az orosz kislány neve Kátya, a németé Letícia. Mi is mondtuk, hogy a mi fiunk neve Buda. A kicsik még nem tudtak beszélni, de szavak nélkül is kifejezték feltétel nélküli, kölcsönös rokonszenvüket. A szülők egymás babájának a nevét gyakorolgatták, mindenki örült. „International Baby Conference” – mondta Kati, és ezzel az én világomban, hipp-hopp, szétpukkadt a születésemtől kezdve belém ivódott német-orosz-magyar ellentét.

 
Szeretettel: Laár András

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!