fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

Buddha egy város felé tartott, és a király gondolkodóba esett, kimenjen-e a város határába a fogadására. A miniszterelnök, egy nagyon öreg bölcs férfi azt tanácsolta a királynak:
- El kell menned.
A király pedig azt felelte:
- Fölösleges. Hiszen csak egy koldus. Hadd jöjjön ő! Mi értelme lenne annak, hogy én menjek el királyságom határához az üdvözlésére? Én vagyok a király, ő meg egy koldus.

Az idős miniszterelnök azonnal megírta lemondólevelét. Azt mondta:
- Fogadd el lemondásomat, mert ha te ilyen mélyre süllyedsz, akkor nem maradhatok melletted. Ne feledd, hogy te király vagy, ő viszont lemondott az őt megillető királyságokról. Nincsen semmije. Neked egy nagy birodalmad van, neki semmije nincs. Ő tartozik Felülre. Neked kell elémenned és meghajolnod, máskülönben fogadd el lemondásomat. Nem maradhatok veled ebben a palotában. Nem tehetem meg.

A királynak mennie kellett.
Amikor meghajolt Buddha előtt, ő így szólt:
- Fölösleges volt. Hallottam róla, hogy vonakodva jöttél. Fölösleges volt megtenned, mert aki vonakodik, még ha el is jön, mintha nem jött volna. A Tiszteletet nem lehet kikényszeríteni. Vagy érted, vagy nem érted. Fölösleges volt – én vagyok, aki eljött látni téged. És én koldus vagyok… te meg a császár.
Ekkor a király sírni kezdett, záporoztak a könnyei. Megértette e lényeget.

/Osho – tanmese/


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!