fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

Milliós kártérítést kapott az államtól egy földvásárlás okán, a kínai nő mégsem ült bele a luxuslétbe, máig szorgalmasan takarítja az utcákat. Azt mondja, nem akarja elveszíteni a munkaerkölcsét.

 

 

Titkos kettős életet él egy kínai nő, aki mindössze havi 50 ezer forintnak megfelelő jüanért kora hajnaltól utcát takarít - pedig közben boldogan ülhetne a millióin, amiket öt éve kapott a kormánytól. Az 54 éves Yu Youzhen 10 millió jüant - 364,5 millió forint - kapott kárpótlásként, amikor az állam ingatlanfejlesztésbe kezdett és emiatt elvették az asszony családjának tulajdonában lévő földterületet. Az emberek többsége ilyen esetben hátradőlne és élvezné a milliomosok kényelmes luxuséletét, Yu azonban úgy döntött, továbbra is szorgalmasan dolgozik.

Azóta is minden nap hajnali 3 órakor kel, hogy aztán felvegye a narancssárga kabátot és sapkát, majd a kukával felszerelt biciklijével elinduljon a városba: az útmenti árokból szedi fel az eldobált szemetet. Azt mondta, azért nem adja fel a munkáját, mert nem szeretné elveszíteni a munkaerkölcsét, vagy rossz példát mutatni a gyermekeinek. "Példát akarok mutatni a gyerekeim számára, nem akarok tétlenül ülni és rágódni a szerencsémen" - magyarázta.

Fotó: YouTube

"A munka nemcsak fizetést ad, de koncentrálttá is tesz. A lustaság az oka, hogy az emberek mindenféle rossz szokásokat vesznek fel" - egészítette ki a magyarázatát, hogy miért végez még mindig egy nem is túlzottan megbecsült munkát.

A kétgyermekes anya még a csaknem 40 évnyi munka után sem tervezi a visszavonulást, az évek során mindenféle munkát elvállalt, volt mezőgazdász, szakács, teherautósofőr és most utcaseprő. Heti hat napot dolgozik, főnöke szerint az elmúlt 14 évben még sosem késett el és mindössze három nap szabadságot vett ki, amikor az anyóság és az apját temették. Két fia szintén megtartotta a munkahelyét, sőt, a 33 éves Liang még sorsjegyárusként is dolgozott - mesélte el a nő.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!