fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek
Egy sepsiszentgyörgyi magyar férfit ünnepel hősként a román sajtó. Az úriember kétszáz lejt talált egy benzinkútnál, és valóságos detektívmunkát végezve visszajuttatta a pénzt a jogos tulajdonosához – aki történetesen egy román ember.

Az esetről az elveszett pénz gazdája, bizonyos Marius számolt be Facebookon, írt róla egy temesvári portál, majd átvették az országos hírtelevíziók is. A román férfit a magyar jótevőjének elsősorban az a gesztusa hatotta meg, hogy energiát is belefektetett az összeg visszaszolgáltatásába.

Mariust arról értesítették, hogy telefonon jelentkezett egy hibás románsággal beszélő személy, aki közölte, hogy egy sepsiszentgyörgyi benzinkútnál talált egy töltőállomási számlát, amely a cégé lehet. A vállalkozó azt üzente vissza: ha az illető ismét jelentkezik, mondják meg neki, hogy nyugodtan dobja el, mert nincs szüksége rá.

A betelefonáló ismét jelentkezett, meghagyta a számát, és erősködött a könyvelőségen, hogy Marius hívja fel. Ez végül megtörtént. „Ekkor tudtam meg, hogy az illető nem csak egy számlát, hanem 200 lejt is talált a benzinkútnál, ezért keresett ennyire. Megvizsgáltam a zsebeimet, és valóban, valahol elvesztettem 200 lejt” – írta a Facebook-oldalán.

Kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyi férfi a számlán lévő adózási szám alapján a cégbíróság honlapjáról nyomozta ki a cég nevét és hívta fel a könyvelőséget. „Ilyen csak a szürrealista regényekben van: egy ember mindent elkövet, hogy talált pénzt juttasson vissza a tulajdonosához. Úgy örültem a gesztusnak, mint egy gyerek” – fogalmazott a közösségi oldalon Marius.

Hozzátette, tíz éve jár Székelyföldre, és soha semmilyen problémája nem volt az ottani magyarokkal. „Pedig nem tudok egy szót sem magyarul. Ezért más nyelven írom ide: Faith in humanity – restored!” – fejezte be mondandóját.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!