fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

Gregory Kloehn egy ügyeskezű és melegszívű művész, akinek az briliáns ötlete támadt, hogy pici, mobil házikókat épít, konkrétan szemétből, azoknak, akik életvitel szerűen az utcára szorultak. A kaliforniai Oaklandben élő művész azután vágott bele projektjébe, miután felismerte, hogyan egyesítheti építői és kreatív készségeit a rászoruló emberek érdekében.

 b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_kelly1

A hajléktalan helyzet a tengerentúlon is égető. A kormány hivatalos becslései szerint 2013-ban, hozzávetőleg, 610 000 ember töltötte az utcákon az éjszakáit életvitel szerűen az Egyesült Államokban. Rendkívül gyakoriak az olyan kisebb bűncselekmények, melyeket főként azért követnek el hajléktalanok, mert ténylegesen szeretnének börtönbe kerülni, hogy legalább ideiglenesen fedél legyen a fejük felett és tudjanak melegedni. Ez egy ördögi kör, amit Gregory ötlete akár meg is törhet, ha megfelelően széles támogatottságot kap.

"Egy ilyen olcsó szerkezet, mint a mikro-káz - szigeteléssel, egy kis ággyal és egy hellyel, ahol tárolható a holmi - jó átmeneti megoldás, hogy valaki melegben és biztonságban tudja magát, és a börtön ne legyen "csábító" kényszermegoldás a kétségbeesett embernek" - mondja Kloehn.

Az alkotó folyamat úgy fest, hogy Gregory elindul kuka-búvárkodni. Leginkább a város ipari területeit célozza meg, pontosabban azok illegis szemétlerakóit, így két legyet üt egy csapásra. Azt mondja, nem csak segíteni tud másokon, de még a lepakolt rusnya szeméthalmokat is csonkítja tevékenységével. Ügyes fickó, nem? 

Amikor megszerezte a kellő "alapanyagot" (legyen az bármi: mosógép, régi asztal, törött bútor, ő mindennek hasznát veszi), jön a kreatív építés, azaz összerakja az apró mobil otthonokat. Az eredmény mindig más lesz, ráadásul nem csak esztétikusak, de nagyon praktikusak is. Minden ilyen kanapé méretű otthon kerekeken gurul, és ferde tetőt kap, így az eső is elfolyik, megelőzve a beázást. 

Ami azonban igazán fontos, hogy minden ilyen mobil otthon egyben fedélt is jelent egy utcán élő embernek - bármilyen kicsi is az a tető. Kloehn ötlete szerencsére társadalmi támogatásra is talált: önkéntesek segítik az építést, sőt a helyi iskolákból fiatal diákok is kiveszik a részüket a projektből. Azok a hajléktalanok pedig, akik otthonra leltek Gregory munkája kapcsán rendkívül hálásak neki a méltóbb életkörülményekért.

Gregory ötlete fantasztikus, kitartása példaértékű, munkája pedig rávilágít arra, milyen az amikor nem csak beszélünk, hanem cselekszünk is! 

További fotók itt érhetők el.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!